Sunday, May 24, 2009

Home Sweet Home...

akhirnye, dpt gak aku online kembali seperti biasa...rindunye nak berblogging ni...dah ler byk ketinggalan....lama giler x 'ziarah umah' kwn2 lain....xleh jadi nie, nak kena upgrade gak umah sewa tu...hehehehe...jgn marah ye bang...keh keh keh...

mcm2 citer sbnrnye nak citer sepanjang blk manjung hr tu, tp tu la, mcm dah basi plak kalo aku citer...so, xpyh la aku bukak citer lama, baik aku citer yg terkini je la kan?

kebetulan aku blk BP 22hb Mei hari tu.... 22hb MEI 2009...hmmm, mcm2 kejadian...hr yg yg mmg akan aku ingat smpi bila2...

hari tersebut sbnrnye, birthday abang yg ke 28...Selamat hari lahir ye bang...semoga panjang umur, murah rezki, dikurniakan kesihatan yg baik, dipermudahkan segala urusan, semoga kekal perkahwinan kita hingga ke akhir hayat....Aminn....

22.5.09 gak adam genap 5 bulan....anak mama skang dah pandai meniarap...dah leh tiarap n baring sndiri...dah leh tido style superman dalam buai, dah kurang cebik2...hehehe

22.5.09...hari yg akan aku ingat....mak jatuh kat dapur masa basuh lantai....aduhhhh!!! patutla aku xsedap hati dr pg masa tu.....masa dapat berita tu, hilang sume selera aku nak mkn...nsb baik brg aku dah siap2 kemas...mmg kalo leh, aku nak suh abg blk ms tu gak, tp apa kan daya, dek kerana tuntutan kerja kena selesaikan dulu sblm hantar kami berdua pulang ke kampung, abg cume dpt cuti separuh hr jek....tp aku bersyukur sgt2 sbb mak xpengsan masa jatuh walaupun kepala dah berlumuran dgn darah...masa tu mak keseorangan kat rumah, papa plak g hospital mcm biasa wat fisioterapi....alhamdulillah, sume nye selamat...mak pun dah selamat dijahit kat kepalanye sebanyak 8 jahitan yg mana lukanye berbentuk 'Y'......mmg cemas kalo dgr citer yg sbnrnye, tp aku ttp bersyulur sbb sume nye dah slmt...

22.5.09...bila dpt tau berita ttg mak, jojo n famili bergegas blk ke BP...tgh sume sibuk2 risaukan mak, anak 'dara'nye yg sorang tu ntah mcmne kepalanye leh tersepit antara tiang botol kat umah nie...aduhhhh....xleh keluar plak kepalanye....xdpt aku nak byg kan kepala si aina tersepit mas tu/....hehehehe...mcm2 cara papa cuba nk kuarkan smpi dah terpikir nak panggil bomba pecahkan tiang botol tu...tp akhirnye dpt gak lepas bila papa dpt idea tegak kan satu badannye...hehehe...mcm2 hal la budak kecik tu...mmg xleh duk diam.....ni sume gara2 pemalas nak ikut jln jauh tutup paip...nak sgt ikut shortcut, ni la padahnye...kuikuikui...

gambar2 xde la kali nie...bz ckit...ni pun curi2 blogging jap sambil cari info utk nak wat preparation nak intebiu selasa nie....mintak2 la dpt jwb soalan diorg nie....Aminnn...korang doa2kan la ye....nnt ada ms aku update lg k, adiiosssssssss............

5 comments:

FaraMie said...

wah mmg lama ko xberblogging..skali cita byk plak yg berlaku tarikh 22/5 tuh heheheh. Semoga berjaya yaa..ko interview cikgu kaa..kalo ko dpt nanti habaq2 mailaa kat aku..

Zuri@ni said...

Mak ko jatuh? Aku rasa ari tu pun cam ko penah cakap mak ko jatuh kat dapur kan...? Ke aku silap...jaga baik2 la Na mak ko tu, orang tua kan...

Gud luck eh nak interview nanti :D bagi jawapan yang kaw2 punya tau, hehehe

nanazack said...

>>faramie..
ha'ah la farah, byk benda nak iter, tp xterciter la pulak...hehehe xlarat nak flash back...

>>zue...
hr tu mmg mak aku ada jatuh gak...ni jatuh lg, tp kali ni smpi berdarah plak..tu yg wat aku runsing sgt2 nie..

Anonymous said...

Kire 22/5, hari itu dalam sejarah la ni...ek. Btw, good luck la ek...:)-isyah

nanazack said...

>>i-syah
mcm2 sejarah la isyah ms tu...huhuhu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...