Wednesday, May 22, 2013

Bedak sejuk

Sejak akhir2 ni suka sgt pki bedak sejuk.. Ms duduk kg hr tu la, jerawat dgn riang ria naik kat dagu ni...huhuhu.. Xtau sbb apa tp yg pasti aku tgh stress... Jgn slh faham ye, stress aku ni xde kaitan ngan sape2 pun cuma berkaitan dgn sendiri je ^o^...

Blk citer bedak sejuk semula... Bila dh naik byk mula la duk risau... Ubat2an Sume nya xde.. Nk keluar ke bandar mmg xde nya la ngan budak2 ni.. Nk ajak atok ngan nenek g bandar semata2 nk cri ubat acne pun xde nya la.. Skali kemas2 bilik terjumpa la bedak sejuk.. Rs nya bedak sejuk ni aku guna kt khabir ms dia kena ekzema dulu..

Tanpa pikir pjg, terus aku pki... Dh pki bru teringat, bedak sejuk ada expired x? Huhuhuhu... Tp alhamdulillah, xde kesan negatif pun.. Jerawat kecut ada la...hehehe saya suka! Saya suka!

Blk Labuan aku smbg pki lg tp pki time Abg xde la.. Kang pki depan Abg, pengsan plak Abg nnt..Hahahaha... Tp la ni Azza elite pun ada jual bedak sejuk kan.. Mcm nk try beli je.. Hah! Mula la nk shopping je ni.. Baru2 ni tgk instagram nora danish pun pki bedak sejuk tp cap Myanmar punya Kalo xsilap... Kalo leh nk cri yg dh siap bancuh.. Sng sbb tepek je terus ke muka...hehehe

4 comments:

3uri@ni said...

Lama betul aku tak pakai beda sejuk, lupa dah bila last pakai...banyak tahun jugak la aku rasa Yg pastinya, sejak ada Naurah, mmg takder pakai
Air tawas pun dah lama tak tenyeh kt muka...mula la kepala otak aku ni, merangka list..kihkihkih

Nana Zack said...

Sama la zue...bru ni nk pki smula...last pki ms zaman anak dara rs nya....hehehehe. Tp bil tgk rmi artis pki, berkobar2 plk nk pki blk...kekekeke

Ha! Ko kan suka pki air tawas tu kan...skangni ada lg ke? Ko suka pki yg tutup biru tu kan...kalo ad, mesti dh tukar botol tu..

~Huang Yo Shi~ said...

aku pun dah amik semula bedak sejuk nana.........................stress giler punya pasal...aku rasa bagun tido, pakai bedak sejuk lagi sedap sbb tak berminyak muka.

Huuhuhuhu...aku wonder la cuaca rumah aku sekarang ke eh?....ke da makin tak cukup collagen??? keh keh keh ...

air tawas bukan buat cuci ketiak ke? ehehehehehee...(yaa ampun, maafkan daku bertanya, sbb aku cetek ilmu. :))

Nana Zack said...

Tu la, lately ni mudah stress..huhu... Ni pun tgh muhasabah kan diri je la...

Tawas ltk Kat ketiak ke? Alamak, xtau plak.. Kena Tanya Zue tu...hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...