Monday, June 3, 2013

cuti-cuti sekolah

last week after wesak day, kami ke KK... Mcm biasa la kan, abg ada keje... Alang2 cuti skolah, ikut je la kan...Kali ni tolak weekend plak sbb boleh jln2 Skali sbb isnin Abg dh kena uruskan segala urusan Kat base...

Ahad tu kami plan nk g kundasang sbb rs mcm dh lama xtgk gunung Kinabalu tu kan... Sblm tolak, kami sempat merayap ke pasar tamu Gaya street dulu... Cuci2 mata je... Dh xde yg menarik la pd aku.. Rasa makin panas Ada la..huhu..

Kebetulan ms g hr tu, Ada expo Kraft Kat ctu... Tp mls nk lalu sbb lgsg xmenarik perhatian aku... Dlm kepala dh pikir nk tgk gunung je ni... So ms nk blk tu, lalu la satu gerai kartunis ni... Ada plak gambar karakter kartun superman... Adam plak tgh kemaruk ngan superman plak tu.. So kami suh la kartunis tu lukis muka Adam tp body superman...heheh


Muka toya je Adam ni... Lgsg xnak senyum...huhu

Ada la dlm 20min gak kena tggu.. Igt kan nk suh lukis gambar khabir skali, tp si adik ni dh mula wat perangai, so cancel la niat nk suh lukis gambar khabir...terus naik keta n vroom vroom! kundasang!! here we come!!!!...ecececece semangat sungguh nak tgk gunung ni...

sekali bila dah sampai atas tu, cuaca mula la nk mendung2....sepanjang perjalanan mmg lgsg xde nmpk gunung, sipi sipi pun xde...huhuhu...kecewa lg mpk gayanya....sampai je kat kinabalu park, amik parking abg terus tido....ngantuk sgt katanya...k la, abg rehat dulu ye...


Amik gambar dulu, ms ni Papa tido dlm keta... Kami turun dulu sbb masing2 dh xgheti duk diam...huhu

 Cuaca mendung ms smpi sini :(...xdpt tgk gunung...

Bila keadaan dah xterkawal, kena panggil papa gak utk rescue kami...kang ada gak yg terjun ke bawah tu nnt...huhuhu....see, blkg tu!!! Tgk awan je la ye kt blkg tu...tp ni bkn membelakangkan gunung kinabalu, port yg gunung kinabalu tu laaaaaaagi byk awan, tu yg mls nk gambo kat ctu...huhuhu frusttt!!!

Gambar ni xaci sbb mama dpn skali.. Terus je muka nmpk lebar...Hahahaha.. Pas amik gambar ni terus masuk keta sbb hujan dh turun... 

hr tu ada sorang kawan bgtau yg kat kundasang dh ada KFC....so kami terus tuju ke situ je la...xsusah mana pun nak cari.....smpi kfc je, hujan selebat2nya... Adam dh tanya bila nk tgk moooo (lembu)...alahai anak, kita tgk la nnt ye kalo ada rezeki hujan berhenti, kita g la tgk....kalo x, moh la kita balik ke pangkal jalan ye...

lama gak kami lepak kat KFC tu...nk tggu hujan reda punye pasal...ye la bila pikir2 kan, nk balik time hujan2 lebat pun risau gak...tau2 je la kalo kwsn tmpt tinggi ni jalan nya mcmne kan...so, tggu je la sampai reda hujan...bila hujan dh reda, tuju ke tmpt lembu plak....

ni tgk mcmne proses susu lembu dibungkus dlm kotak....ms ni si kecik khabir tu wat hal ye....nak buat hal sendiri je....

suh khabir diri sebelah nak amik gambar, huh!!! xmau dia sbb takutnya pasal tgk lembu tu...kekekeke

igtkan just nk tgk lembu perah susu, tp pukul 3 baru nak start la...huhuhu lama nya, so g tgk anak lembu n kambing je la....tgk tu, adam n khabir takut2 berani je tu....

last2, kami xtggu pun lembu perah susu sbb org semakin ramai n bersesak2 kat dlm tu, mula la dh xrasa sejuk....rs lemas ada la...tu yg ckp ngan balik la...tp nk cari strawberi dulu....cari nya cari jumpala tp mak aiiii mahal sungguh ye....nk mkn nye pasal, beli je la...

terus blk hotel...lepak sgt dh ...budak2 pun dh tertido otw blk tu siap ngigau2 lg dlm keta...huhuhuhu.....

2 comments:

3uri@ni said...

Lembu tercegat siap bulu mata RCW, jangankan Khabir, aku pun takut, hahhha

Cuti sekolah ni banyak ke jalan2 ^_^?

Nana Zack said...

hahahah...bulu mata RCW ye...aku pun bru prasan...

xde kemana pun zue...cuti skolah ni la papa dia sibuk...huk huk huk...tp insyaAllah esok ke KK lg...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...