Wednesday, June 5, 2013

random...

sebelum bertolak, cuci mata je la ye dulu...

breakfast semalam...nak perabiskan roti nye pasal...xtau nak buat apa lg, bakar je la mcmni...

breakfast pagi tadi...kari ikan semalam ada lg balance kuah dia...so, pg2 menjala jap walaupun bgn terlewat..uwaaaa...tp seb baik x subuh gajah ye....

lunch utk hari ni merangkap buat bekal sekali utk ptg nnt...seb baik masak cepat sbb kul 11 air tutup plak...abg plak lupa nak inform...ggrrrrr....

tunggu 4 parcel tp cuma sampai 2 je....tggu next week la bru amik kat pos opis lg 2 tu....xsempat I nak melaram tau...

penyangkut yg baru dapat terus je pasang...demo kat budak2 ni, suh gantung topi masing2, kalo xgantung mama buang....punye la payah nak cari tmpt gantung yg sesuai...last2 jumpa yg ni praktikal rasanya....si kecik khabir tu boleh blaja gantung topi sendiri sekali...

4 comments:

3uri@ni said...

Eh, yg rotu tu bakar cemana tu? Buat lubang dulu kt roti ke?

Amboi, banyak shopping, hihi

Bahagian bawah gantung topi tu kena reserve kan untuk khabir je, hahhhahha

Nana Zack said...

sori zue lmbt reply..mlm td nak dkt kul 1 baru sampai rumah...

roti bakar tu, ko amik 2 kpg roti. 1 tu ko sapu ngan butter, 1 lg ko tebuk ngan gelas bg bulat mcmtu...sukati la nk bentuk mcm mana janji berlubang ye...pastu ko tangkup kan je...amik telur size C la aku rasa sesuai sbb aku pki B pun telur melimpah keluar tu...ko pecahkan kat tgh2 roti tu then bakar la sampai roti tu garing n telur tu 3 suku masak....keluarkan tabur pepper n kicap...hehehe sdp...

hahahaha, bwh skali dh registered utk si kecik tu ye...kekeke

3uri@ni said...

Nana, ko bakar pakai apa? Masuk oven eh? (tolonglah katakan tidak, huhuhu)

Nana Zack said...

mcm mana ek aku nk ckp??? sbb aku bakar pki oven...oooppppsss tercakap plak...hehehehe... pki microwave pun boleh gak zue...ataupun kalo nk cara manual, roti tu ko bakar pki toaster biasa tu je, telur ko rebus je la 3suku...last skali bru ko pecahkan je telur 3suku tu atas roti...sama je, teknik je lain...hehehehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...