Wednesday, April 15, 2009

akhirnya...

bang! bang!...hehe

abg min sefamili...siap bwk bantal bucuk tu...kekekeke

me n famili...terlentok si adam..gajah ttp xtinggal...

abg ngah sdg mencuba2 belajar bwk kapal..hehe

lepak jap kat bilik rehat...

abg ngah dgn abah yg semakin pulih...alhamdulillah..

dpt amik gambo dr dlm jek...ujan ler...

adam xmau pandang depan la...

muka baru bgn tido

adam ttp nak pandang belakang gak...

wah, akhirnya dpt gak aku ngan adam keluar dari 'kepompong'...hehehe...nape aku ckp mcmtu? ye la, semenjak bersalin, barula sabtu baru ni aku dpt berjalan 'jauh' ckit dr kediaman skangni... ngan adm n papa nye skali...bkn jln2 ke mana pun, just g melawat bapa mertua kat rumah abg ipar di shah alam...kalo x kerana tujuan melawat, ntah bila la aku dpt jln lg...hehehe....

sbnrnye, ni 1st time adam jalan jauh...sblm ni, plg jauh pun bwk dia, bwk blk kampung belah abg jek..tu pun takan 40 minit jek dr BP..huhuhu... mula2 tu, saspen gak nak jln jauh ngan adam nie...ye la, bwk budak kecil kan, takut mcm2 ragamnye nnt....alhamdulillah, adam xbyk meragam... cuma dia dah xmau tido dalam carseat lg mcm sblm nie...dia nak tido kat pangkuan sambil 'gantung'...huhuhu lenguh siot...tp apa leh wat, dgn cara tu je la, adam dpt tido dgn lena nye sambil dibuai oleh gegaran kereta....

sampai je rumah abg ipar, adam start merengek2....ye la, dah lama xjumpa dgn sepupu2 nye tu, melalak la dia jap + plak ngan ngantuk n penat lg....

kat sana pun, xla ke mana sgt sbb tujuan utama nak melawat abah...alhamdulillah, abah semakin sihat..cuma berpantang je la skangnie....hari kedua kat sana, abg ajak g mydin kat subang jaya tu sbb nak beli stok utk pelayaran nnt...apa lg, aku pun tumpang sekaki la...hehehe...sepanjang jln2 kat situ, adam rilex jek...sikit pun xbising...tp bila time nak blk jek, dia dah start meragam...lapo la, ngantuk la...last2 tetido gak....kteorg blk shah alam dulu...mak suh blk mkn dulu...pas zohor baru keluar blk g kapal abg kat pulau indah...nak anto brg2 yg abg beli kat mydin tu..ye la, xkan nak bwk blk nak bus, xcukup tgn le nnt..

sepanjang perjalanan nak ke pulau indah tu, hujan lebat...mula2 tu mmg frust la sbb mesti xdpt turun kereta nnt...tp ms dah nak sampai tu, hujan pun berhenti....yg si adam ni plak, mentang2 la tgh sejuk2 ni, syok plak dia duk kat pangkuan aku...ishhh, frust ni sbb xdpt turun dr kereta gak, org lain sume dah berlegar2 kat jeti....last2, adam terjaga gak, aku pun apa lg, dgn xmengharap dia smbg tido, aku terus jek ajak adam kuar...hehehe...angin kuat..ye la, tepi laut kan...pastu abg ajak sume jln2 dlm kapal...mak ngan abah, xmau g..abah, xkuat nak naik sume tangga2 tu, mak plak nak temankan abah....

kecut gak perut ni nak naik tangga kapal tu...last skali naik kapal ms kecik2 dulu kalo xsilap...tu pun papa yg dukung...hehehe...kali ni naik lg, dah tu kena dukung adam plak...masuk je ke dlm perut kapal tu, ujan mula la turun ngan lebat...so, penjelajahn kteorg pun terhad je dlm kpl...nk jln2 kat atas ngan bhgn luar xdpt....

lepas je abis pusing dlm kapal, tiba plak masa nak blk...yg ni lg la aku kecut perut..dah la tangga nye curam giler...pastu ngan ujan lg....tawakal je la...tp alhamdulillah, sume nye slamat....xbyk gambo yg aku dpt amik...adam ngantuk lg ms nie...susah nk bergambo...

**hmmm, pasni mgkn dpt blk manjung plak kot....hehehehe tp xtau lg bila...

6 comments:

Anonymous said...

Seronoknyer adam naik kapal, kecik kecik dah merasa naik kapal...kapal tu macam kapal perang ke nana?-isyah

Zuri@ni said...

Ko dah nak balik manjung ke :D? sukanya aku dengar, walaupun manjung tu jauh dari kangar, at least, ada jugak kawan yang sama2 merantau ke utara nie, takder le rasa aku sorang-sorang je, :D

FaraMie said...

nana..hang pi s.alam tuh da nk dekat laa ngan umah aku..awat x bgtau awal2 bole laa ko dtg umah aku ..atau aku jumpa ko kaa;)

nanazack said...

>>isyah
kapal tu mcm kapal lain gak la..mcm kpl perang, ada gak senjata..tp kapal yg ni tugasnye 'menyervey' kawasan laut n kedalaman laut kat malaysia nie...tu yg bila husband aku kena blayar, sure lama bru blk..

>>zue
td pg khairi dah msg aku..dia dah suh packing ckit2..esok subuh dia smpi...mgkn ahad dh leh tolak..yahooo!!!

>>faramie
ala farah, aku kesana pun sekejap je, just 2mlm jek...sempat jln g mydin jek, tmpt2 lain xsempat g pun...sbb tujuan utama nak tgk FIL..nnt kalo aku ke sana lg, aku kabo yek (^_^)..

SITI QATRUNNADA said...

nana..kat manjung ker?..jemput la dtg umah aku..

weekend ni ade event kat base kan...
ko ade kat manjung sampai bila?...

nanazack said...

>>qat..

Qattttt....aku hilang no hp ko la...xtau dah camne nak kontek ko sepanjang aku kat manjung tu...aku nk sgt jumpa ko...aku slalu berharap dpt terserempak ngan ko kat giant ke, psr mlm ke...tp xdpt gak..huhuhu..la ni aku dh blk bp tau.. :(...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...