Sunday, July 22, 2012

Harga barang Semenanjung vs Borneo

Dh lama aku nk tnya tentang ni... Tentang harga barang2 yg dijual secara online la... Sedia maklum kita Sume tau kan harga brg yg diletakkan di kedai mmg xsama kan dgn alasan kos post tinggi...

Tp yg wat aku konfius kt cni ada la, Kalo beli secara online nape ada lg harga sbh srwk ye? Cth nya brg A, kt smenanjung harganye rm5, tp Kalo ke Borneo jd rm8... Ni harga Kalo beli kt kedai la... Yg aku pelik, sesetgh peniaga online, bila dpt tau kita dr Borneo, dia cas nye harga brg tu sbh srwk pastu tmbh lg dgn kos post sbh srwk... X ke pelik? Bkn ke harga brg tu xsama sebab dh termasuk kos pos?

Aku xmarah cuma aku konfius je la kan.. Kot la Kalo ada sape2 terfikir mcm aku ni atau pun aku yg salah fikir ke....tp ada gak peniaga online yg bg harga smenanjung je, ada gak bg harga sbh srwk tp kos pos free atau ada diskaun lg... (^__^)...

Ok, last skali, slmt berpuasa... Dh lama xshopping online ni... Heheh

3 comments:

3uri@ni said...

ooo, online shop pun pakai rate gitu jugak eh, ingatkan takat harga pos je lain

nanazack said...

tu la zue, aku konpius gak...tp takat ni aku xde bersuara lg la...diam je sbb kdg2 aku mmg perlukan sgt brg tu n kes malas atau xtau nk cri mana kan...

Norf said...

sedey kan? dan memang macam ni la nana.. huhuh...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...