Monday, August 22, 2011

20 Ramadhan...

ni citer sabtu hr tu....hr tu berbuka kat luar lg mcm biasa...tmbh plak hr sabtu kan...plus ngan shopping raya skali la...asalnye nak cri bju utk abg je...last2, ngan aku2 skali beli bju peknen memandangkan abg kata pasni akan ada yg KETIGA...hua hua hua....sabo je la nana ye....

g 1B je...malas la nk g jauh2...xlarat sgt dh sbnrnye skangni...sampai2 je 1B kul 3.30pm, kami terus ke SR n booking mknn n seat terus....abg mls nak pikir lama2 sbb xmau jd mcm sblmni, dtg lewat, penyudahnye susah nk cri tmpt mkn wlupun weekdays....ms tu mkn kat piza hut, sbb terliur tgk piza zue mkn...hahahaha...igtkan nak order set tu tp air xleh upgrade pastu pizanye tu aku igtkan sosej rupanye dging kmbing...aiseymennnn cancel...last2 amik set biasa je.... tp tu la, mkn laju sgt sbb nk kejar maghrib, last2 aku skt perut plus masuk angin...igtkan nak shopping pastu, last2 blk umah terus...huhuhu....

so, sbtu mmg hr shopping utk kami berdua je la...utk adam mmg dh siap awal2 lg, sng!!... adam pun masa tu alhamdulillah, dh sihat n xde terbeyak2 lg..TAPIIIIIII nafsu mkn dia menjadi2 plak...seb baik la ms tu aku leh tergerak hati nak bwk bekal nasi goreng utk dia...ntah apa mimpi aku ms tu wat nasi goreng utk dia xtau la... tgh jln2 dlm parkson tu leh plak dia nak "nyam nyam, nyam nyam" sbb nmpk ada baby tu tgh mkn....huhuhu..aku dh pening ni, last2 abg suh je bg mkn, aku ngan adam duk dlm fitting room, kunci pastu suap dia mkn....hahahaha...xpnh aku buat mcmtu....byk plak tu dia mkn...

setel bg dia mkn, jln2 lg kat parkson...bleh plak dia nmpk mainan watak CARS....slalunye dia akan belek2, pastu kalo dh puas dia ltk blk...ntah angin apa hr tu, dia nak gak keta CARS tu...kecikkkkk je, lbh kurang saiz jari hantu aku nie.....abg suh ltk, dia xmau gak...haiiishhh adam ni dh stat wat hal smula... pakkal aku tgh memboyot, kalo x, mmg dh kena ngan aku gak kat ctu...bkn kami xmau belikan keta tu, tp bila tgk harga, makkk aiiii xberbaloi lgsg ngan saiz keta tu...rm37.90 tau....kalo amik menan lain leh dpt mcm2.. dia xmau gak, last2 dia ltk dia amik yg lain plak...keta sama size, tp ada bunyi...hahaha yg ni lg aku berangin... rm75.90...uwaaaaaaa!!!! gila apa ltk harga mcmtu....last2 amik gak yg mula2 tu....rs nak cubit2 je adam ms tu, seb baik la dia bru baik dr sakit, kalo x mmg dah kena la... :( ....

ms turn aku plak cri baju, dia g main kat fitting room (bkn parkson lg)... blum sempat aku pesan kat abg jgn bg dia masuk, dia dh terkunci sorg2 dlm bilik fitting tu...panik giler aku jap ms tu....sbb dia ni dh pandai main selak pintu, tu pun aku prasan ms aku bg dia mkn sblm tu....pujuk nye pujuk, seb baik la dia pandai bukak smula....berderau ok...huhuhuhu...setel sume, terus je g SR utk berbuka.....

pas abis berbuka, aku ajak abg g mcd jap sbb nak beli beger...bkn sbb mkn td xcukup, tp tiba2 je terasa nak mkn beger double cheese...hehehe...wat moreh ok...(^_^)....pastu terus solat maghrib....ha, ms ni adam wat hal lg....skang kalo kami nak solat, adam akan ikut abg sbb aku dh xlarat nak handle dia....biasanye dia akan tggu smpi abg abis solat....kebetulan ms tu aku abis dulu so tggu kat luar la, tetiba je nmpk adam keluar sorg dr surau amik selipar dia....pastu masuk blk...pelik gak aku, xsempat aku nk pgl dia....tgu jap lg 5 min, bru la abg ngan adam keluar...rupanye abg xabis solat lg ms tu dia dh keluar surau dulu....adoiiii adam....jgn la wat mcmni...surau 1B ni dh la kt parking keta, kang dibuatnye keta lalu...xpsl2 je....huhuhu nanges mama tau...abis solat, masuk keta, blk umah terus.....

budak bru baik dr cirit birit....

muka dh sembap ok....

xbuka lg, dia dah mkn dulu...


kongsi berdua ngan abg (^_^).....

3 comments:

3uri@ni said...

Alaaa, tu kira upah utk adam aaa tu sbb dia baru sihat, hehee pandai adam tau (^__^)

Yg ke-2 tak kuar lg, dah bincang pasal yg ke-3 eh (-__^) go nana! go nana! hehee

Ko tak makan kambing eh? Aku rasanya baru setahun dua ni la makan kambing. Sebelum2 ni kan selalu dimomokkan kata makan daging kambing nanti pening la, org darah tinggi tak boleh la, ntah apa2 aje la. Sedap la daging kambing ni, hehee

Aku kalau berenti solat mana2, sorang solat, sorang jaga Naurah, mmg tak percaya la nak suh dia duk tepi tunggu abis solat.

***Aku kat Kuantan ni, hehe Ari Ahad balik Johor jap, baru jap tadi sampai Kuantan, merasa la puasa kat sini (^__^) last masa belajor dulu la kan. Param kat sini menggoda giler wei

nanazack said...

>>zue..
upah?? agak2 la kalo upah skali pun...huhu, ko tau, esoknye aku g karamunsing plak, terjumpa mainan yg sama tp ada 1set ada 6 ke 8 biji sumenye...bru rm12.90 tau...ngeeeee hangen 1 badan ms tu....

aku mkn kambing tp sejak peknen ni ada kurang ckit la sbb bila mkn je rasa kekambingan tu mcm melekat kat lelangit ni...tu yg xbpe nak lalu sgt...tp kalo masak kurma yg org kawin tu, sdpnyeeee....hehehe

ko g kuantan lg??? uwaaaa, bestnye.. ntah bila lg nak jejak sana...param kat bandar tu ke??? bestnye...hahaha tiba2 teringat nasi air...

ko blk raya mana dulu thn nie...hehe bestnye dpt blk kg...

3uri@ni said...

Balik marang dulu, baba naurah ada keje sket kt jhr ngan ktn ni

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...