Thursday, August 4, 2011

4 Ramadhan...

alhamdulillah, hr ni dh masuk hr ke 4...syukur aku dpt tunaikan puasa...tp tu la, ngelat ckit ye...aku xmasak2 lgsg utk buka...sumenye beli je....takat wat air panas je ye...huhuhu...tp sahur, gigih ye aku bgn awal utk masak...huhuhu

ekceli, smlm 1st day buka puasa kat umah...2 hr sblmni kami xduduk kat umah...stay kat KK 2 mlm....saje je tukar angin...memandangkan abg dpt cuti selepas berhempas pulas menyiapkan repot...(tiap2 mlm blk kul 2,3 pg tau...huhuhu), so abg cdg ajak stay kat KK...kalo xpose, mmg dah sampai Kundasang ye....hehehe...pakkal je tgh pose...(^_^)...

dan smlm mmg rezeki kami murah...tetiba je dpt parcel dr kampung abg...rupanye PIL kirim buah rambutan n pulasan...korang percaya x? ngan semut2 rambutan tu skali ikut kena pos ke Sepangar ni...hahaha..igtkan kuih raya la mula2 tu, rupanye buah...seb baik xde buah durian...hehehe...utk buka smlm, aku just beli laksa penang je...biasala, time pose2 mcmni aku suka mkn benda masam2 ckit time berbuka...abg just cri kuih muih je, tp xde yg menarik perhatiannye, penyudahnye beli roti john je...pastu aku suh abg beli nasi ayam sbb nak bg adam mkn, penyudahnye encik tu bg mi kari free 1...hehehe...blk je ke rumah, jiran sebelah bg laksam plak....adehhhh sdpnye, masih teringat2 smpi skang...ngeeee...cik onie pun bg sira labu, tp abg la pulun sume sbb mmg peberet famili dia.... (^___^)...

hr ni nak buka apa plak?? ni pun bru pas setel bancuh jelly kristal yg instant tu...hehehe...ngelat lg kan??? buat yg sng2 je...tgl bancuh dgn air pastu gaul smpi larut, tuang dlm bekas....hehehe...siappp....nnt la, satu hr nnt nak ajak abg buka nasi berlauk plak...sbb mcm teringin nak mkn lauk singgang ler ( ada org pgl masak pindang @ bening )...cuaca pns, sedap mkn lauk mcmtu, tmbh lak masam2...hehehe

***duk teringat2 puding kastad mak ngan pajeri terung mak....menu wajib masa bln pose...huhuhu (-_-)...

6 comments:

Mama Elman said...

selamat pose nana....
aku pun x penah masak lg utk berbuka...
kapal bru blk dr sepanggar..letih2 hari2 kena masuk kapal.........huhu....
tp sahur wajib kena masak ...klu x ..sahur ngan telur goreng jer la....ekekekek

nanazack said...

>>qat..
tu la thn ni pecah rekod xmemasak utk buka kot...hahaha...thn lepas punye la excited tiap2 hr memasak, thn ni xlarat lgsg....

ko tgh layan kapal apa skangni? mutiara ke? ko skang keje kat ne ek?

Mama Elman said...

kapal kecik2 jer....KD kelantan ngan KD selangor...
aku keje ngan iMIS jaga system MIS/SMIS navy bwh Boestard

nanazack said...

>>qat...
ooo...letih arr nak naik kpl slalu kan...dh la nk kena panjat sana sini, seb baik la ko kecik... (^_^)...

3uri@ni said...

aku baru masak dua kali je, 1st day wat siakap 3 rasa, 3rd day udang goreng kunyit aje. Takder lauk meriah2 lagi ni, hari2 seret kaki ke param beli makanan sama aje. Popia sira lada tu wajib hari2 beli, air pun aku tak buat, beli teh bunga hari2, hahaha

Ingat esok baru nak ke pasar, beli lauk basah. Nak masak la rasanya (ada rasa2 pulak, kekeke)

nanazack said...

>>zue..
tu arr zue, aku bru je plan nak masak sweet sour udang...nak perabiskan stok sbnrnye nie...rimas tgk freezer tu pnuh smcm...huhuhu..nak masak sakan xlarat..param kat dlmni xbpe menepati citarasa la..hrpkan kuih muih je la...nk g param kat luar, parking jem masyaAllah...teruk sgt, tu yg xlalu nak keluar...

ko ok lg la beli air teh bunga, aku siap beli air kotak soya ros besar terus...hahaha..blk umah tgl ltk ais je...kekeke...pemalas nye psl kan?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...