Monday, August 15, 2011

15 ramadhan...

adam tgh xsihat....cirit birit n muntah2...aku pun xpasti apa puncanye sbb dia ni bkn nye jenis pemakan pun... minum pun cuma air susu je...since jumaat hr tu aku prasan bhn buangan dia dh kaler lain...igtkan xde apa, tp melarat rupanye, smlm la plg teruk...skang bhn buangannye keluar air semata..... siannye mama tgk adam...mkn lgsg xlalu T_T... nyusu pun bila perut dh kosong abis..... doktor kata lum smpi tahap dehydrated lg, tp aku plak yg xsmpi ati tgk dia bila time membuang n muntah2.....

skangni adam xmau bersuara sgt...duk diam2 je...mgkn xde tenaga kot...pujuk mkn pun xmau gak....bb pun sejak sahur td xmau gerak2..puas aku kejut, tp xmau gerak gak (-_-)....aku yg xde mood skangni....


7 comments:

3uri@ni said...

Huhu, aku pulak yg sedih, takleh bayangkan kalau anak sakit kan, mulalah mata aku nak berair ni. Bila anak tak sihat, masa tu mulalah rasa menyesal bila pk sebelum2 tu duk marah2 dia.

Moga2 Adam cepat baik. Agaknya ada tersilap makan sket kot kan. Tak semestinya makanan yg tak elok, kdg combination makanan ke kan.

nanazack said...

>>zue..
mgkn gak zue ada silap mkn kat mana2.. aku tkt dia ada kutip mknn je sbb lately ni aku ngan laki pnh prasan dia ni suka mengutip....aku plak skang dh jarang sgt2 mop lantai tp slalu sgt2 sembur semut kan...tkt sbbtu je...huhuhu

smlm je 4x dia buang...sumenye takat air je....masa buka kat hotel pun, mula2 dia ok lg cergas, sume duk mcm xcaya adam xsihat...pas minum susu kotak, terus dia muntah kat depan tmpt hidang lauk pauk tu...huhuhu, 2x plak tu, terbantut kami nak abiskan mkn....last2 terpaksa minta izin dr CO nak blk awal sbb adam dh start lembik...

pg ni alhamdulillah, bhn buangannye ada mengeras ckit n warna ada bertukar gak....

3uri@ni said...

[nana]>> Aku x pernah pakai ubat sembur serangga ni, banyak camana pun semut, aku lap pakai air ke, tak pun febreeze, bukan apa, aku bila pegang botol spray semut tu, kang mulalah aku jadi was-was, nak basuh tangan aje. Spray sembur serangga ni aku suh baba Naurah spray kat luar umah ke, kt bilik air ke.

Naurah pun akhir2 ni duk kutip makanan atas lantai gak. Aku mmg jarang mop, duk scrub kat tempat2 yg perlu aje.

nanazack said...

>>zue...
sembur febreeze leh mati ke semut2 tu? tp kalo umah aku nk pki febreeze, alamak nye 1 botol tu takat 2,3 hr je la...huhuhu...serius, mmg umah ni byk semut...kat kerusi lg la, kdg2 tkt nak duduk sbb semut2 tu suka duk kat celah2 lipatan kerusi tu...huhuhu

3uri@ni said...

[nana]>> Sembur febreeze semut tak mati, tp bila dah lantai basah, senang aku lap, dengan semut2 tu sekali melekat. Bezanya, sembur air tak wangi, sembur febreeze wangi, hehe

Effa said...

kt mana nak bersalin nanti nana ?

nanazack said...

>>effa...
insyaAllah, kalo xde apa2 kat spital likas je (^_^)..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...