Tuesday, August 16, 2011

adam n mama...

smlm kami g klinik lg bwk adam...tp kali ni g klinik lain plak....xamik ubat pun just mintak pendapat doktor ttg adam nie...plan asal nak bwk erus ke hospital likas, tp bila tgk adam beyak smpi mcmtu skali, xjd abg nk g spital tkt kena tahan...aku pun ada sms ngan ila (doc hosp. likas) tanya pendapat dia gak...takat ni mata adam xmasuk kedalam lg, so xperlu masuk air...dia pun bkn jenis lepak je....masih boleh main cuma mode slow je skangni....

alang2 ke klinik, n klinik tu ada service ultrasound 3D, aku pun request nak cek gak sbb memandangkan smlm bb sgt la slow...kul 2ptg pun aku bru rs 2,3 kali dia gerak....huhuhu...pd hal hal 34weeks mmg xsesuai lg wat 3D...tp doc tu kata xpe, leh try.... alhamdulillah, jantung bb normal tp mmg dia xmau gerak...puas la doc tu duk tenyeh2 perut aku, bb still xmau gerak...statik gitu je la....


ni je la yg dpt amik smlm...sbb kandungan dh besar kan, so xmuat dh nak amik penuh...hehehe...tp alhamdulillah, degup jantung normal...tp mgkn smlm dia xmau gerak, dia tau kot abgnye xsihat, so, dia pun duk diam2 xmau susahkan mama....huhuhuhu

adam plak mlmtd masa lepas berbuka, bleh plak dia muntah kat ctu...huhuhu...terus terbantut kami nak smbg mkn lg....2x plak tu....nak xnak, blk awal la kami mlmtd....seb baik bos abg xckp apa...

pg nie, takat yg aku tulis ni dh 4x dia membuang...kali pertama tu je ada mengeras ckit, yg selebihnye cair smula....huhuhu....sabo je la...bkn adam je yg letih, mama pun letih gak nie....huhuhu.....


7 comments:

dinie said...

semoga adam cpt sembuh ye.. baby khair pun good boy ye, bgs.. take care mama

nanazack said...

>>onie..
thanks onie...mintak2 la hr ni ms buka dia xmeragam lg...huhuhu...air lgsg xmau minum ni...dh xtau nak bg air apa nie....

3uri@ni said...

Hidung adik adam sama je ngan adam, sama la ngan mamanya, hehee anak mama la katakan (^__^)

Risau dgr adam mcm tu. Nak suggest pun, tak reti ni. Org kat Kangar doakan adam cepat sembuh ye, amin.

~Huang Yo Shi~ said...

sabar ye mama adam...saat anak sakit la kita mak - mak ni susah nk lapang hati...

nanazack said...

>>zue..
dr scan yg sblmni dh prasan hidung dia sama je cetak ngan mama n adam..hihi...doc pun ckp, percentage nak normal tu tggi, tp tali pusat tu xjamin, mmg dh terbukak skangni cuma tali pusat tu duduk kumpul kat blkg leher...kalo bb sgt aktif kemungkinan belit lg tu tggi sbb masih ada lg sebulan lbh lg kan....

>>zue n isyah...
mmg susah ati sgt2 nie....tido pun xcukup skangni...bkn nye adam meragam waktu mlm pun, tp aku ni pikir mcm2 sgt, tu yg payah tul nak tido....sahur pg td pun adam bgn, beyak still cair mcmtu gak...xmcm smlm ada keras ckit....tp yg aku risau, lgsg air xmasuk...cuma smlm harapkan sup kosong tu je la yg leh masuk tekak dia..susu mmg dia reject terus...air garam tu mmg aku paksa giler dia minum...dpt suku cwn pun jd la kan....

zana said...

best nye scan 3d ek...hehehhe..wani pun cirit birit sebelum ni.2x dah...mmg kat bawah tu smpi melecet..tp dia ok je..aktif..air garam tu pun bg, jgn x bagi...tp smlm start 1 bdn dia naik ruam. petang smlm panas, mmg dia berpeluh sgt2...terus naik ruam..aku sapu je bedak agnesia 1 bdn...adam dulu penah ruam 1 badan tak? ko wat camne na?

nanazack said...

>>zana..
agaknye tgh musim budak cirit birit + muntah2 kot...smlm aku shopping kat 1B, sana sini aku jumpa budak2 muntah masa ikut parents diorg shopping...huhuhu sian btul...

ruam 1 bdn? ko dh bwk ke klinik? dia demam x? adam kalo demam, dh nak baik tu mesti keluar ruam 1 bdn...kira mcm panas dlm nak keluar la...mula2 dulu aku igtkan campak, tp bukan....tp masa kecik2 dulu dia pnh ruam 1 bdn sbb alergik ngan minyak yuu yee...hehehehe...kalo wani gatal2, ko just sapu ngan calamine krim tu je...insyaAllah ok nnt... (^_^)...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...