Tuesday, May 25, 2010

cerita basi : chapter 2

xmau citer panjang2 sbb ms ni aku btul2 down....smpikan abang amik cuti nk kena jaga kami berdua :( ... aku pun xpasti kenapa aku down ms nie....terlampau byk sgt berfikir agaknye...ms ni bru la terfikir, jauhnye sabah ngan johor...uwaaaaaa!!!! seb baik abg ada bg semangat.....

ni ms kat SMC..pas masuk ubt bontot, kena neb plak...seksa woooo!!!!


ni dh kat hospital likas....adam bgn seawal kul 5pg sbb dia prasan nurse nk amik tekanan darah..apa lg, melalak la dia pg2 buta tu.....

ramai yg kata adam makin kurus...pd aku dia xkurus pun...berat still naik mcm biasa..tp mgkn sbb dia dh laju berjalan n makin meninggi, tu yg dia nmpk kurus ckit...cuma ms dia skt hr tu, mmg berat ada turun ckit dlm 300g...mmg dia xmkn ms tu...mgkn sbb xde slera..tekak xsdp agaknye, geraham n taring tumbuh serentak, mata ikan ( ulser) penuh dlm mulut....nyusu pun xlaju ms tu...mgkn xselesa....

tp skang, alhamdulillah...seleranye dah bertambah walaupun xbyk dia mkn, tp dia dh leh terima mcm2 menu....air masak pun dh pandai cari sndiri kalo nk minum...aku cuma perlu stdby dlm cwn dia je...

terima kasih pd kwn2 yg sentiasa mendoakan kami....terima kasih gak pd kwn2 abg yg sudi dtg melawat adam di rumah....

4 comments:

Zuri@ni said...

Bila anak x sihat, rasa mcm nak ambil alih je, biar kiter yg tanggung kan...alhamdulillah, adam dah sihat :)

nanazack said...

>>zue...
btul tu zue...ngan aku2 skali asyik nangis je ms tu sbb xsmpi ati dgr dia batuk berkahak ms tu....

alhamdulillah adam dh sihat skangni :)..

$ue @nim said...

camtu la gak asyraaf time kat spital aritu... kesian tol.. rase cam nk menitik air mata time dia kena amik darah.. 3 kali cucuk br kuar darah... makan pn x lalu.. aku wat bubur pn dia x mkn.. last2 aku blend... br dia mkn.. mungkin time tu xde selera nk mkn kan. risau btl bile selera anak hilang.. macam2 vitamin la aku bg... gelabah gak kan kalu brdua ngan asben je time2 gni.. time ni gak la rase cam nk je mak ayah kita ade skali.. :D

nanazack said...

>>sue..
adam ms amik darah, darahnye tumpah plak...angin je doktor tu sbb adam xleh duk diam, menangissss je... aku yg sihat walafiat ms tu, pun leh jd skt gak bila tgk katil kiri kanan.. mcm2 penyakit rupanye budak2 nie kan...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...