Monday, December 28, 2009

lobak = kuning????

ms bwk adam g cucuk hr tu, sblm tu nurse tu ada tanya aku sama ada adam mkn mcm mana? aku bgtau la dia mkn mcm biasa jek tp ngan kuantiti yg sikit je la....(sbnrnye adam bkn nk mkn sgt pun)...pastu nurse tu tanya lg, aku bg mkn apa? aku ckp la bg bubur+ayam+carrot... terus je nurse tu marah aku plak....dia kata jgn bg mkn carrot kat budak2, nnt budak jd kuning.... ye ke???? xplak aku pnh dgr psl nie....huhuhu pastu nurse tu pesan kat aku suh bg bayam @ sawi @ sayuran hijau jek kat adam nie...

pastu aku duk terpikir2 la ms kat umah...kalo bg carrot, anak jd kuning...

kalo bg bayam @ sawi, nnt anak jd hijau plak....huhuhu adam jd HULK la pasni....hahahahahaha

7 comments:

Some1...somewhere...somehow... said...

wakaka jd hulk...
boleh bg karot...tp jgn berlebih2
n mmg betul boleh jd kuning...
bkn dmm kuning..tp kaler anggota bdn jd kuning2 sket...
myb nurse or doc x nk bg doc2 lain kompius or buat test sakit apa bagai sbb badan warna kuning petanda ada masalah berkaitan hati

Zuri@ni said...

kah3x

abis, kalu buh kicap, jd 10 budak itam plak eh, keh3x

kalu letak sayur ijau, budak makan x ekkk? sayur tu kan cam pahit sket...org tua pun kdg x makan. nak survey resipi bubur budak aaa pas nie

Kelkatu Biru said...

first time aku dengar makan lobak merah berlebihan leh jd kuning...

first time jugak dengar byk makan sawi jadi hulk...heheheheheheeehhehee

nanazack said...

>>some1..
jd btul la ek kalo bg carrot byk2 leh jd kuning? tp tu la, cuma syur tu yg nmpk adam mkn laju ckit...yg lelain dia kureng la plak...

>>zue..
aku blum try lg bg adam mkn kicap...kalo tau kat bapaknye, sure aku kena bebel...hahaha...

kalo umur 6bln, bubur tu blend je ngan syur skali...so xdela rs sgt pahit tu aku rs sbb adam laju je mkn ms tu...skangni aku dh xblend lg sbb dia dh ada gg byk...tp tu la, dia susah gak nk mkn....

>>isyah...
kalo bg mkn bayam plak, jd popeye la gamaknye...kah kah kah.....

Diarihatiku1976 said...

hhha..lawak.. tapi betul ler... bukan sebb karot tu kuning anak jadi kuning.. tapi dalam perubatan ada fakta yg menyatakan karot boleh menyebabkan anak dijangkiti penyakit kuning... boleh makan tapi.. dalam kuantiti yg sedikit...

Some1...somewhere...somehow... said...

lupa nk tmbah...
benda ni penah jd kat kazen...
masa tu umo dia dh setahun lebih...
badan dia ada bias2 kuning ker...puas doc cucuk sana..sini..amik darah...tp result ok...n x der masalah jangkitan hati...
selidik punya selidik...carrot penyebabnyer!

nanazack said...

>>diarihatiku1976..
salam perkenalan :)
dah tau mcmni, mmg kena kuarngkan la bg adam mkn carrot...

>>some1..
ngeeeee....seram la plak bila dgr... huhu....pasni bg ckit je la....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...