Wednesday, June 6, 2012

Karamel pelangi

Mula2 xnk amik tau pasal kek ni sebab karamel telur tu.. Aku xsuka... Tp bila mommy Oni dh tunjuk ajar step by step, rs rugi plak Kalo xpraktikkan ilmu ni....

Mula2 tu debar gak nk wat... 1st time wat kek yg kena asingkan telur kuning n putih ni...

Bila dh siap, haaaa puasnya hati walaupun ada hangit ckit kt air gula tu n kek merekah... Mula2 makan mcm xleh nk terima lg karamel tu, tapiiiii bila dh 2 malam dalam icebox, masyaAllah, sdp nye kek ni.... Kebetulan ada tetamu dtg, sempatla mereka rasa kek ni...Abg pun dh request suh wat lg tp lapisan atas tu bg tebal ckit lg kata nye ...huhuhu tgkla dulu ye bang... (^__^)

4 comments:

3uri@ni said...

Comel la, cam eskrim paddle pop!

nanazack said...

Zue, ko pnh makan kek ni? Lembut gila.. Kalo makan sejuk2 mmg rs mcm makan eskrem tau...hihi

$ue @nim said...

nana, dah alang2 ko post entry mencekik ni, pe kata ko tepek skali resepinye... bule la aku pn acu cuba try test gak.. hehehe

nanazack said...

Sue, ko tgk link ni ye... Dia dh tunjuk satu2... Wat la Sue, mmg xrugi wat... Sdp mcm eskrem tau...hihi

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...