Thursday, July 3, 2008

G umah jojo...

Mggu lepas, aku duduk umah jojo (abangku) kat rembau…tdo 2mlm kat sana. Tu pun sbb mak ngan papa nak anto nini register kat uia. Aku xikut la…just lepak umah jojo jek…rs mcm xlarat la nk jln jauh2…tmbh plak terhentak2…skangni perut aku cpt jek rs mcm2 skt….xtau la sbb apa….nk tggu mgu depan ni ada appointment ngan doctor….

Duduk umah jojo, rs boring gak la…ye la..pg2 sume g keje…anak dia, aiman g skolah plak…aina plak anto umah org yg jg dia…mula2 niat nk gak jg si aina tu…tp skangni dia dah dpt kaki, aku tkt aku plak yg xlarat nk kejar dia…mmg lincah btul si aina ni…perangai dia mmg sebijik mcm jojo…GARANG, SUKA JERIT2, BILA MARAH SUKA KERUTKAN DAHI….gembeng pun ye gak…hehehe…tp kalo dh namanye budak pompuan, pompuan jugakla…dia plg suka, selongkar handbag org…abis sume brg2 dlm handbag, dia akan kuarkan….abis ngan wallet aku dia cek…pastu suka berangan..bila menyanyi, mulut smpi muncung2….hehehe

aina

Selera aku skangni xmenentu….hr tu ada skali, aku teringin sgt nk mkn lontong…ye la, duk kat manjung tu, mana ada mknn mcmtu…mi rebus pun dh mcm mi kari…ye la, lain tmpt, lain la caranye….tp semenjak ngandung ni, tekak aku prefer nk mkn mknn johor je la….lontong wak dol la, mi rebus muar la, mi bandung kat pt pechah la….rojak pak ali la…huhuhu…sumenye aku dh list kan…Cuma rojak ngan asam pedas pt jawa jek lum sempat mkn lg….kena tggu abg blk la bru g tmpt tu….hr tu nini belikan popiah kat psr mlm pun, sdpnye xterkata…pada hal popiah biasa jek….mgkn sbb aku dh jemu ngan popiah kat manjung tu, bila dpt popiah kat bp ni, mkn xhengat dunia….(^_^)…mcmne la bdn xcpt naik….sume mknn yg aku nk mkn tu kalori tggi….tp aku jenis skali mkn, xbyk pun…Cuma aku kena kerap mkn la sbb kalo tidak, perut ku menggigil2 minta diisi…mcmne la time pose nnt ek…risau gak aku…

Sejak akhir2 ni, aku suka minum Nescafe 3 in 1 yg brand Carrefour tu la….xtau la nape…ms awal2 ngandung tu, aku nk sgt minum kopi…dpt seteguk ms tu, pun dh cukup…pastu kena mrh ngan long…kopi xbaik utk baby katanye….tp tekak aku nk minum tu…skangni, nk Nescafe 3 in 1 plak….agak2 korang, kalo minum nes tu, ada efek ke pd baby? Air lain, aku xleh nk msuk sgt….susu jgn ckpla…mmg xleh pandang…milo plak, aku asyik nk ke toilet jek tgh mlm buta….horlicks leh minum kdg2 jek…teh o skang, kalo minum mest loya….walhal, sblm pregnant, aku mmg jenis xminum nes, kalo minum sure migraine…tp skang, xplak…

Korang doakan la aku smoga sumenye selamat ye….Aminnn….

2 comments:

Zuriani said...

Slurpp...citer pasal makan la pulok...isk..isk..isk...nak makan TAUHU BAKAR!!! Nak makan MEE REBUS WAHID!!! Nak makan ROJAK ASMA!!! Nak balik JOHOR!!!

nanazack said...

ternyata makanan kat johor ni sedap2 belaka kan? sampai kan ko pun dah addict ngan makanan johor (^-^).

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...