Wednesday, July 2, 2008

Luahan Hati Ku

Dah lama btul aku xupdate blog ni…ye la, ms wat blog ni aku kat bp…skali bila abang dh blk dr france, terpaksala ‘pindah’ ke perak smula….dah le kat umah sewa aku tu xde line 3G….asal nk online jek, kena ke bandar manjung….tu yg wat aku malas nk update…dr dulu lg aku dh ajak abang pindah dr rumah tu, tp ye la, kat area manjung, sitiawan, ngan lumut ni susah cari rumah sewa…rumah sewa kat tiga2 tmpt ni mcm pisang goreng…mmg susahla nk cari rumah untuk disewakan…kalo rumah kosong tu ada gak la…tp bila tanya jiran sblhnye, tuan rumah plak xnak sewakan…tu yg plg tensen skali….grrrrr….

Wat pengetahuan kawan2 ku sekalian….hr ni 2 july 2008, kandungan ku genap 14mgu…. Mmg xsangka kan? Dulu slalu merungut, bersedih, murung…sbb slalu pikirkan bila la aku nk pregnant….? La ni, dah sangkut pun…ni pun berkat kesabaran kami berdua, doa dr keluarga dan teman2 (ada ke?hehehe)…sokongan moral kalian, mmg aku xkan lupakan…wat abang tercinta, terima kasih kerana amat memahami diri ini…I LOVE U SO MUCH, B!

Ni aku citerkan ckit pengalaman aku ms mula2 dpt tau pregnant….ms tu hr jumaat seingat aku…aku tgl sorg2 jek ms tu sbb abang dah bertolak ke sabah isnin tu…aku rs xsdp ati walaupun ms tu dh lewat 4hr jek….skt perut ckit2 ada la, tp pelik nape cik ‘p’ xnk kuar2 lg nie….disebabkan nk amik berkat hr jumaat…subuh tu, aku pun wat la upt sblm amik wudhu’…selesai wudhu’, aku terus jek solat tanpa melihat tester tu….ms solat tu, hati xtenang gak la…risau memanjang….dh selesai berdoa, aku terus g kat tester tu…mula2 tutup mata, tkt nk terima kenyataan…bila dh buka, alangkah erkejutnye aku ms tu…hanya Allah jek tau perasaan aku ms tu….tanpa piker pjg, aku terus capai hp…try kol abang…tp xdpt….aku bru teingat, mlm sblm tu abang dh bgtau, kapal dia dh nk bertolak ke tgh laut pg tu….hmm, sedihnye hati ku ms tu sbb xdpt nk kongsi berita baik tu dgn abang….last2, aku just tglkan voice msg jek suh abang kol aku smula….


berdebar debar masa nk tgk benda alah nie...

Tup-tup, dlm kul 8 lbh tu, aku dpt msg dr abg…tanpa berlengah, aku terus jek kol dia n bgtau berita baik nie….tp yg aku bengang, dia mcm dgr xdgr jek….ckp pun xbyk….pas abis kol tu, dlm 5minit pastu, abang msg…dia siap tanya, btul ke apa yg dia dgr td?aku ckpla btul…rupanye ms aku kol tu, dia tergamam…dia mcm xpercaya gak…akhirnye doa kami termakbul…..usaha yg kami lakukan cara moden mahupun tradisional, akhirnye membuahkan hasil….

So, utk kwn2 ku yg rezki nye lewat mcm ku jua, aku nasihatkan, jgnla berputus asa…usahala…xkirala dgn cara apa skali pun….moden mahupun tradisional…mmg ada hikmah di sebaliknye…mmg Allah Maha Mengetahui…walaupun hati dan mulut kita berkata yg kita dah bersedia, tp Allah lebih tau jua yg kita ni masih belum cukup kuat nk hadapi rintangan akan datang….

Lastly, kwn2 ku,ku harap korang doakan la smoga aku selamat dan baby juga slamat dilahirkan ye….Amin….

2 comments:

Zuriani said...

aku plak yang ter'excited' baca citer ko...hehehe...padahal ari tu ko dah citer dah kat aku :D... hehehe

nanazack said...

xpela...excited pun excited je la...kurang2 dpt kongsi pengalaman (^-^)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...