Thursday, July 17, 2008

shopping...

hari ni aku ikut g jalan ngan mak n papa...1stly, g teman kan mak g klinik...biasala, kan skangni tgh musim durian + rambutan + manggis la...tu sume mmg "ubat" yg leh wat org sakit...hehehe...nsb baik la aku tahun ni makan xsampai lupa diri...masih leh kawal la mengenangkan tgh mcmni, so makan ala kadar je la...setakat menjamah jek....

jom p jalan-jalan

masa tunggu turn mak jumpa doktor, aku pun apa lg, g la belek2 artikel2 yg ada kat klinik tu...aku berkenan ngan buku pasal 'Mom & Baby' nie....baca punye baca, mak dh nk blk....aku xabis lg bc buku tu...mak aku kata, buku ngan artikel kat situ leh ambil bwk balik, aku pun apa lg, amik la yg part 1 ngan part 2 skali...bukannye apa, sng nk wat rujukan...mcm2 ada dlm tu...ye la, dh mcmni, nk kena ada ilmu gak...sekurang2nye aku akan lbh bersedia bila tiba masanye (^_^)....

Mom And Baby Part 1 & 2


pastu g pesta plak, makan laksa johor kat warung huzir....perghh!!! lama xpekena laksa johor...tp tu la, biasanye kalo jual2 ni mest pakai mi laksa @ beras...xde tmpt yg jual laksa johor guna spagetti??? huhuhu...sodapnye....gambo xsmpt nk amik, dh lapo sgt td, terus terkam jek laksa tu...hehehehe...

pastu papa plak ajak g carrefour....so berjalan2 je la aku hari nie....ronda punye ronda, ada la beberapa brg yg sempat ku rembat hasil rondaan kat situ....mula2 skali, cri brg penting...huhu xleh bgtau! privacy...hahahaha!! korang leh agaknye....pastu g la jln2 kat bhgn baby...saje je belek2 dulu, wat survey la kononnye...kang kalo abang dah balik, leh la shopping sama2 ngan dia...skali belek punye belek, alahai hati nie betul2 terusik ngan mitten ni...kiut miut...ishhh hati ni dh bergelora...xleh tahan...apa lg, tgn ni terus jek capai...xyah tggu abang la kalo takat yg ni jek...kang takut abis stok plak...hahaha...gelojohnye aku....

I love Daddy...I love Mummy

pastu pusing lg....ada gak la jumpa beberapa brg yg dh leh nk beli...abang blk jek bln depan, dh leh beli ckit2...bknnye apa, brg baby ni leh thn gak harganye. nk beli skali harung pun xleh gak...kena beli ckit2 dulu...pastu xleh nk beli brg yg besar2 kat BP ni pasal nnt nk bwk blk manjung lg...xmuat plak keta nnt...

pastu beli shieldtox liquid ni...kat bilikku byk nyamuk halus2...tensen bila tido mlm...dah sembur pun masih ada lg...sblm ni pakai kertas meruap, tp tahan utk 30 mlm jek, kali ni ku nk try yg ni plak, katanye thn sampai 60mlm...ntah btul ke x...hehehe....


pastu beli plak jus kurma....lama dah aku duk cari, rupanye kat sini ada jual....nk beli kurma, xjumpa lg, minum jus pun jadila :).


pastu beli kek coklat ni plak....igt nk wat sndiri jek, tp mak xbg wat sbb xde sape nk mkn nnt...kalo nini ada, leh gak dia tolong perabiskan, ni cuma aku jek kat umah, mak kata xpyh nnt bazir...last2 beli yg nie jek...xsodap pun...bedal jek la...nk lepaskan gian jek nie..hehe...


ok la....kang nnt sambung2 lg ek....doakan kesihatan ku berkekalan ye kwn2... (^_^)...

3 comments:

zuri@ni said...

Kek
---
Macam tak caye jer ko kata kek tu tak sedap, hehehe... pantang betul aku tgk kek kaler coklat gelap cam gitu, terliur jer...nie tgh kenyang nie, baru pas lunch, pun terliur gak :D

Mitten
------
Alahai, cutenya "tangan kecik" tu :D...rasa cam nak ngap jer tangan baby ko nanti :D

nanazack said...

kek tu mmg xsdp la zue...rasanye kureng jek...ke sbb tekak aku skangni dh lain ek...suka mkn benda manis2 jek...hehehe...

mitten tu tomey kan...tu la, agak2 gelojoh sgt x aku? awal2 dh beli...tp bru tu je la aku nbeli, yg lelain, tggu khairi blk (^_^)...

zuri@ni said...

tak der ahhh...ok la tu beli "tangan kecik" tu...bukannya ko beli baby cot tu...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...