Friday, September 26, 2008

appoinment again...

hari ni, mcm yg aku bgtau semalam, aku kena g jumpa pakar kat hospital batu pahat....hmmm, hr ni ok je la sbb doktor tu just nak terangkan result BSP aku yg dah amik semalam tu...doktor kata, gula dlm badan aku dah ok...cuma dia mintak maintain kan sampai la aku bersalin...dan untuk memastikan aku maintain kan gula dlm darah, doktor suh wat BSP lg...so that means kena minum air gula lg la??erkkk...yearkkk!!! kembang lg la tekak aku nie...aduhhh!!! apa leh wat...baby nye pasal, terpaksala aku terima gak...bila pikir2 semula, dah la bukan senang aku nak dpt rezki Allah nie, apa salahnye aku pantang hanya sedikit waktu je lagi kan???

lepas jumpa pakar yg mula2 tu, aku diarahkan ke bilik ultrasound plak...kena scan...uikkss suspend gak masa ni...berdebar2 pun ada gak....xtau nape tetiba jek rs mcmtu...doktor suh baring atas katil, so bermula la sesi scan...hmmm, xsyok btul la sbb posisi aku baring tu, lgsg xnmpk skrin komputernye...so, xnmpk la bb aku tu...huhuhu...aku tanya la doktor, leh tau ke berat bb skang?doktor kata xleh lg sbb masih awal???hmmm ye ke? ke dia xmau wat? tp tu la, lama betul dia godek perut aku...patient sblh katil aku plak, ada krisis lain, tp apa yg aku dgr2 kan la, bb dia dah xde...ya Allah...terkejutnya aku dgr doktor sblh tu ckp...apa la perasaan patient tu kan?mesti sedih yg amat sgt...aku benar2 bersimpati ngan patient tu,nak tegur, tp xkesampaian...yg doktor aku ni plak, xabis2 dia godek perut aku...last2, dia mcm suka plak, rupanye dia cari gender bb aku la....patut la lama...bb aku malu, tu yg dia tutup dia nye (^_^)...n wat kali kedua, doktor ni pun ckp gender yg sama sbb dia kata dia mcm nmpk *tut* bb...hehehehe....

pas abis sesi scan, kena plak g sesi dgr ceramah dari dietician....nsb baik la doktor ni best...walaupun masih muda, tp pandai ambil hati patient...skali masuk bilik doktor seramai 4org...so, dgr la kami berempat...bila aku dah dgr sampai abis, leh la aku wat kesimpulan...rupanye, cara pemakanan aku sepanjang bulan puasa ni mmg totally salah...mgkn itu sbb nye gula aku lmbt turun...sblm puasa, mmg aku amalkan cara pemakanan yg mcm doktor bgtau, sbbtu gula aku maintain....so, pasni akan aku usahakan cara pemakanan yg betul sepertimana yg diajar oleh dietician td...gud luck for me....hehehe..hrp2 la dpt maintain sampai bersalin (^_^)....Aminnn....

2 comments:

Anonymous said...

Salam Nana, ko dah jumpa pakar pemakanan ek. Gud gud gud...Ape ek diet yg die syorkan pd ko tu?...Mcmana yg ko tau diet ko tu salah ek...share la...share la... Kalau ade kengkawan lain yg ada masalah yg sama leh gak tau dr blog ko ni. Famous la nanti blog ko..ha ha ha ;p
- aisyah ibrahim.

nanazack said...

orait...nnt aku post psl apa yg pakar tu ckp ek :)...thanks a lot aisyah....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...