Monday, October 5, 2009

salam..........

salam semua....wah, lama giler aku xberblogging ni....kekok siottttttt....bila xde tenet, idea mencurah2...tp bila dah ada tenet, kusut plak kepala otak nie...dah xtau nak mula dr mana....hihi

alhamdulillah...aku semakin dapat menyesuaikan diri kat sini...masa mula2 dulu sampai, tekak aku xleh nak terima makanan kat sini...last2, hari2 kami berbuka kat fast food....nak masak, ms tu brg2 lum sampai lg....tu yg hari2 kena mkn kat luar....mcm2 kedai fast food kami try....ada yg ok, ada yg xkena gak ngan tekak ni....pas buka, cri plak mknn utk sahur skali....hr2 mkn mknn sejuk masa sahur...nak pnskan, dpur xde, oven pun xde....telan je la yg sejuk2...hihihi...

bila brg2 dah sampai, lg satu mslh....dah la smpi masa dah nak raya...brg2 kami plak kusangka kan mcm ckit, tp bila bwk masuk umah....aduhaiiiii....byknye.....penuh ngan kotak2....sana sini kotak...pening beb!!!!!.....tp kami wat keje pelan2 je la...kemas ckit2....pastu start masak, lega giler....xde la nak kena mkn kat luar lg...hihihi

masa raya plak, kami just celebrate sesederhana yg mgkn...ye la, kepala masih kusut lg ngan brg2, pastu ngan adam yg meragam sbb nak berubah bln lg....kami just wat 2 lauk je...mkn ketupat segera ngan kari ayam + sambal goreng jawa...tu je la juadah kami...wat syarat jek....pastu beraya pun just 3buah rumah je kalo aki xsilap....lg pun raya kedua, abang dah kena start kursus....sbbtu la kteorg xberaya sgt kat sini....duk umah je la layan tv yg masa tu cuma dpt channel 1 & 2....huhuhuhu.....astro xpasang lg sbb 'piringnye' ada kat dlm keta....keta plak baru sampai khamis lepas....lega giler bila sume brg dah sampai...dah xpyh nk tertunggu2 lg....

ok la...nnt aku smbg lg ek....idea mmg tgh xde ni...ni pun just nak update blog..nak bg UP ckit kat bloglist korang...hehehehe...


2 comments:

Zuri@ni said...

Teringat plak masa aku mula2 sampai perlis dulu, masa barang2 dlm kotak baru sampai (pos naik lori), aku rasa cam nak muntah sbb banyak sgt kotak, bukak yg mana perlu je masa tu sbb dah plan nak pindah lg sekali (masa mula pindah perlis duk umah kg, aku x suka, so sambil2 tu carik umah taman, tu yg pindah lg kedua)...

eh, masa hujung2 posa, umah aku x dapat astro gak sbb rosak...boring aku...mujur dah nak balik marang. layan astro kat sana la...dah balik semula ke kangar nie, bari antar baiki...terbang rm70...cisss...

p/s: lepas rindu nak bg komen kat blog ko, eheh!

nanazack said...

pengomentar tetap ku...keh keh keh...

asalnye aku nk bukak kotak yg perlu gak, tp xleh gak...brg kteorg xberpadanan dgn umah yg kteorg duduk ni...hehehehe....tu bru bwk ckit...kalo bwk sume hr tu, xtau la mana nak sumbat...mmg nak cri umah lain, tp not now...notis 2bln beb kat sini...pengsan la aku mcmni!!!

psg astro kalo pindah bkn ke free skang nie? kena rm80 la hr tu...tensen je aku....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...