Friday, December 25, 2009

Aminnn....

23hb...

alhamdulillah, genap la 3 tahun kami hidup berumah tangga...menempuh segala suka duka bersama2...huhuhu baru 3thn, lum lg 30 thn lg...hohoho...mudah2an dipermudahkan dlm sume urusan.....

pg tu, bwk adam g spital kat dlm base jek...sbb nak bwk g cucuk utk setahun... mcm biasa la kalo g sini, mmg xde org....masuk2 je terus kena cek....tp nurse kat situ, mak aiiii, garang nye....huhuhu... ms nak cucuk pun, dia xde nk pujuk2 adam dulu, terus jek cucuk...huhuhu apa lg, adam meraung smpi xde suara....tp jap je la....xlama pun.....pas amik ubat, aku terus jek bg dia mkn ubt demam tu, risau la kalo2 demam...dah la duk jauh,,,huhuhu, kalo long ada, leh gak suh dia urut2 adam kalo adam demam....

blk umah, terus tidokan adam....mama ngan papa pun mulakan projek mengemas umah...mcm brg makin byk plak, serabut plak mata ni memandang...huhuhu....bila adam terjaga, rs badan dia ok lg...bila tgh hr pun sama gak, ok lg....smpi ke petang pun ok lg...siap sempat kuar umah lg sbb igtkan nak potong rmbut dia, tp kedai tu xbukak la plak...bila tiba mlm plak, bdn dia mcm ada dedor ckit....bg dia mkn ubt lg sblm tido....kul 6.30mlm(sini dh gelap gelita) dia dh tido smpi la esok pg nye....awal dia bgn, alarm bunyi jek, terus dia sedar n duduk terus...hehehe...rs bdn dia lg...alhamdulillah, adam xdemam kali nie...kaki yg kena cucuk pun makin galak menendang2...

24hb..

abg cuti lg hr nie....g KK setel kan hal2 penting dulu...g bayar sume bil2 bulanan...pastu tukar minyak hitam keta plak...on the way blk umah, leh plak tersinggah kedai perabot....pastu sambar baby rocking chair plak utk adam...hahaha...xtau la apsal, sbb nmpk kiut miut agaknye....asalnye citer kat abg, ternmpk 1 kerusi antik utk bb ms kat Centrepoint...abg ckp, apsal xbgtau....tu yg dia ajak g kedai perabot plak.....xpasal2....hehehe....nnt sng2, aku upload gambonye yek...hehehe

4 comments:

Zuri@ni said...

Hoh, garangnya nurse tu, apa ko x cucuk jerk lengan nurse tu, baru dia tau sakit ke x sakit kena inject.

Dr kt aku cucuk nie baik, mesti gurau2 dulu ngan baby, main suluh2 torch light, bg ada distraction sket, baru bb x rasa sgt sakit tu kan.

***xmas gi jln2 ke mana? aku x gi mana pun. jln kt kangar nie jer.

nanazack said...

>>zue..
ms kat BP dulu, garang2 nurse kat situ pun, tp diorg pndi gak la amik hati budak2, wlupun si adam xlayan pun....hehehe...kat sini garang semacam, tu yg aku dgr mcm2 citer psl spital nie....mula2 tkt gak nk bwk adamg sini, tp alhamdulillah adam xdemam...

**xmas ni xjalan mana pun zue, laki aku duk g main golf...tgl la aku kat umah dgn baju adam sebakul lum basuh...hahahaha

iu rf said...

hepi aniversary nana..

nanazack said...

>>iu..
tq iu (^_^)...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...