Tuesday, December 22, 2009

ADAM KHAIR


hari ni besday adam....genap la setahun adam khair hari nie... sekejap jek masa berlalu... terbayang2 peristiwa setahun yg lalu....

masa ni (ikut jam laptop aku 8:55am) aku tgh tggu doktor senior utk cek jalan setelah kali ketiga aku kena induce....nurse kat situ siap leh pelik tgk aku sbb masih leh berjalan2 lg wlupun dh 3x induce...hahahaha...skt mmg sakit, tp aku tahan kan je la.....

bila doktor smpi (seb baik doktor pompuan), dia terus suh baring...huhuhu seriau giler ms ni...tiap kali kena cek jalan, aku mesti meronta...hahaha...sakitttttt!!! cek2, xbukak gak, still 3cm....doktor tu terus bgtau kena pchkan ketuban gak....bila dah pecah, mula la start sakit2 seluruh badan...... ms ni, mcm2 la duk terpikir....amalan xcukup lg, kalo xpanjang umur mcmne? utk hr tu, lum tgk muka abg lg....huhuhuhu....

ms ni gak la, aku terus kena hanta ke labour room...dlm tu xmau la citer lg.....kang takut nak beranak lg plak...hahahahha......yg pasti, dr pg tu smpi la dlm kul 7.30 ptg, baru la doktor wat keputusan suh operate.....sblm masuk OT, doktor bncg2 jap dgn abg....pastu sempat salam n cium tgn abg....abg pun smpt cium dahi...air mata jgn ckp la (ms taip ni pun air mata dah berlinangan...huhuhu) laju je kuar....takut pun ada, tahan skt pun ada.....

sdr2 je, nurse pgl nama aku...siap tunjuk baby kat aku n suh cium...pastu aku melayang smula...xpengsan, cuma mamai tahap maximum jek ms operate tu.....layannnnnnnnnn....hehehe

maka, lahirla baby bernama ADAM KHAIR...seberat 3.62kg...dengan lehernye duk terbelit ngan tali pusat...tp muka xlebam la plak...kalo ikut citer mak aku, dulu leher aku pun terbelit gak, kuar2 jek muka lebam kebiruan....(tu pasal aku gelap kot....hahaha alasan!!!!)

skang ni adam hampir 10kg....tinggi xpasti, hmpir 80cm kot.....kasut pun dah kena beli size 5 (jalan xlagi...hehehe)...

SELAMAT ULANGTAHUN SAYANG!!! semoga jadi anak yg soleh dan beriman...jgn nakal2 ye sayang (^_^).....

**esok ulangtahun mama ngan papa adam plak...ahaksssssss....

**esok adam kena cucuk...huhuhu

6 comments:

Anonymous said...

Waa...dah besar da anak bujang ko yerk...rase kejap jer mase berlalu...
apepon moga adam menjadi anak yang soleh...anak kiter sebaya tapi anak aku lahir bulan 1...
cepat2 besar nanti leh dapat adik lagi...hahahahhah...

*suriani*

Zuri@ni said...

Adam lahir 22 hb, sama ngan achik zue, hihi...org lahir 22 hb cute2 tau adam, hahaha

Hilang la segala sakit perit tu pas tgk baby kuar kan...

errr...ada plan nak bg adam adik ke? ehehehe

***Naurah baru balik kena cucuk tadi :)

nanazack said...

>>suriani..
time kasih sue...Aminnn...
anak aku muda belia la nmpknye...yg sama thn dgn dia sume dh pndi jalan..huhuhu...kalo x, dia lahir 1.1.09, tp terpaksa kuar awal plak...

>>zue..
laki aku pun lahir 22hb gak...tu pasal kiut gak ek??? hahahahaha....

adik??? tungguuuuuuu...hehehe

wah, pasni naurah leh bersenang lenang la dah xde cucuk lg...tggu setahun plak la bru kena lg :D...

Zuri@ni said...

Tu la, td dr kata umur 12 bulan baru cucuk lg, aku lak senyum lebih2, Naurah tgh menghabiskan sisa2 melalak dia masa tu, hahaha

Some1...somewhere...somehow... said...

tgk tajuk tibul kt bloglist td dh leh agak bday Adam..tu cepat masuk sini...nk wish ayat2 standard 'panjang umo murah rezeki...moga jd anak yg menyenangkn hati ibu bapa n sentiasa di bwh lindungan~Nya...amin!

nanazack said...

>>zue..
ni adam dh kena cucuk pg td...so far ok lg...tp dh msuk ptg, mcm dedor la plak...huhu

>>some1..
time kasih yek....Aminnn... :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...