Tuesday, December 8, 2009

TAHNIAH

Tahniah buat suami tercinta sbb dinaikkan pangkat ke Lt Kdr Muhammad Khairi.

pg td kena g base sbb ada majlis kenaikan pangkat...kebetulan husband onie pun naik pangkat sama, so g tumpang keta dia je la...adam aku bwk skali...

smpi kat dewan, jantung dah berdebar2...mcm aku plak yg nak naik pangkat...wakakakaka... dah la sejuk giler, adam plak pki suar pendek, last2 aku pki kan dia 2 lapis baju...halal la...hihi...

majlis start dlm kul 10 pg...tunggu panglima...bila dah dtg, mc pun dah start ckp2....so nama abg pun dipanggil...aku gabra sbnrnye....mana x nye, kepala duk pikir kat adam yg duk kat blkg tu ngan staff pompuan...apa la dia wat tu...sengaja aku xnak pndang adam, tkt dia nangis....dah pesan kat abg awal2, jgn pandang2 adam lg...

bila aku ngan abg naik atas pentas, dengar la suara adam yg nyaring tu...hahahaha...perasan gak dia kteorg kat pentas tu...cpt2 je staff tu bwk dia jln2 kat luar...nsb baik dia menangis kejap je... yg aku kat atas pentas nie, suspen gak...panglima suh amik satu pangkat, pkikan kat bahu husband...pas setel...panglima siap leh tanya, xnak cium ke?kahkahkahkah....pastu siap ckp, xkan xde tahniah kot? last2, aku pun ucapkan tahniah kat abg, salam, n cium pipi kat depan2 org rmi tu.....(^_^)...*wink wink*....

pastu giliran onie n husband dia plak....tahniah gak utk husband dia, Lt Kdr Shamsudin....

unit abg kali ni 2 org je yg naik, so, majlis abis cpt....pas panglima bg ucapan...pastu terus makannnnn....borak2, pastu blk umah semula :D.....

13 comments:

Zuri@ni said...

Congrats kt papa adam :) kalu leh bwk anak sekali naik stage kan best, leh pose2 sket kt stage tu, hehe...

nak pulak adam ngan staff tu, kalu dia x moh, haru jugak kan...

nanazack said...

>>zue..
kalo ikutkan, xleh bwk budak pun...tp tu la, sape yg nak jg adam kan..tu yg aku bwk aje masuk...tu pun mmg aku bernasib baik sbb adam nak dgn staff tu...hihihi.. tp mmg adam wat lawak la, leh plak dia berbunyi2 ms bacaan doa, panglima kat atas pentas dah duk tersengih2...hehehe

Anonymous said...

hai nana..
tahniah laa..wat papa adam jgk...
kalo aku,ntah bile la laki aku nak naik pangkat...mgkn rezki anak ke 5 kot...hahahhahah...skrg nie adam dah tau jalan lom???waahhh..berat bontot eh???mst umah ko jd kapal karam kan kalo ader budak nie...lagi2 hero..aku sajer dah cukup laa...penin aku layan....kalo kita kater a dia kate b..aku kate b dia kata a plak...kadang2..layan kan je laa....baru nie anak aku manja sgt ngan aku...kejap2 panggil "maaammaaa"..mengada betol...tapi kdg2 syahdu plak sbb dia dah boleh panggil aku mama...dan skrg nie mmg dia dah petah bercakap...

*best tengok korang jd surirumah nie..kalo diberi peluang nak aje aku dok kat umah...tapi nak wat cam ner "poket" tak mengizinkan laa....

-suriani-

FaraMie said...

wah nana..tahniah utk suami ko n ko skali heheh.nmpknya elaun ko pun bertambh gak kan..best betul kalo dpt suami keja tentera ni..psl sesapa bini tentera still dpt gaji gak tentera bg ikut gaji pokok suami. berbaloi2...

nanazack said...

>>suriani..
time kasih...mgkn rezki anak kali ni :)...adam lum pandai jalan...takat berdiri+berjalan sambil pegang kerusi dah bleh la...cakap lgsg xpandai lg, takat mulut je bunyi2..umah aku jgn tanya la, mmg dah mcm kapal terbalik, tgl nak karam jek...hehehehe...

**byk suka duka jd surirumah ni..sama je mcm org bekerja :D

>>farah...
thanks ye...tp yg bab elaun tu, isteri mcm aku bru je stat dpt 2bln lepas,sblmni just elaun manual je...hihihi...yg mcm ko ckp tu bg isteri LLP kalo xsilap aku...

qat said...

tahniah nana n family...

nanazack said...

>>qat..
thanks :)

Kelkatu Biru said...

Tahniah...murah rezeki korang sekeluarga. :)

nanazack said...

>>isyah..
thanks isyah... :)..

Some1...somewhere...somehow... said...

tahniah utk Lt Kdr n minik Lt Kdr.. :))

nanazack said...

>>some1..
thanks...jgn majuk2 lg tau :)...

iu rf said...

waa... beshnye.. tahniah eh.. :)

nanazack said...

>>iu
tq iu (^_^)....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...