Monday, December 7, 2009

nasi ayam...

nak dijadikan cerita...jumaat hr tu, aku sgp xnak masak utk lunch ms tu...memandangkan abg pun xblk tgh hr tu...so, aku just wat bihun singapore je utk aku ngan adam lunch hr tu... sbb abg dah janji nk ajak mkn luar sbnrnye....makan kat restoren yg kteorg nmpk beberapa hr sblmtu ms jln2...restoren NASI AYAM ANTARABANGSA... bkn ada 1 je tau...malah ada cawangan lg.... satu kat sulaman sentral, satu lg kat alamesra....

kedai ni baru bukak rsnye sbb sblmni xpnh nmpk pun...tgk dr luar, mcm best je kedai nie...nama kedai pun dah menarik perhatian kteorg...siap dah terpikir, kalo dh ada cwgn, sure malatop dia nye nasi ayam...hehehe...siap dh ckp ngan abg, aku nk mkn 2pinggan sbb mmg btul2 simpan perut utk mkn kat kedai tu mlm tu...

so, kteorg pun g la mlm tu....aku pun xtau la apa silap nye...ada kah kami laki bini ni terlampau cerewet??? keadaan kedai mmg ok, mgkn sbb baru, so perabot pun baru2 gak...tp yg mematikan selera kami berdua adalah pekerja2nye....kalo korang perhatikan, mcm budak2 je pekerjanye...yg ni mmg biasa la kat kwsn aku tgl...mmg byk budak2 kecik dh kena keje... tp yg xsdpnye, penampilan diorg... kot iye pun nk pki topi, pki la elok2...rmbut yg pjg tu masukkan la dlm topi...kalo xnak masukkan pun, sikat la elok2...ni tidak, mengerbang sana sini...huhuhu...dah la yg tukang amik order tu pun 1 hal...aku mintak fresh orange...tp dia xpaham...kalo sebut jus oren, paham plak....mintak 2, dpt 1 je...sengal tul la...tawar plak tu...mmg lgsg xde gula...pastu xtapis...masa minum tu, mmg terasa la tersedut 1 ulas limau...hahaha...

nasi ayam nye plak...nasi ngan ayam nye mmg dah ok pada kteorg...tp sambalnye la pulak...aku xsure la, mgkn style org sini kot...rs sambal nye mcm tu...huhuhu...sbb ni 1st time kteorg mkn nasi ayam selain nasi ayam kat KFC n chicken rice shop...sambalnye...hmmmmmmmmm masam nyeeeee....dah la aku dh tetuang kat nasi....bila abg tgk muka aku mcm tu, abg lgsg xsentuh sambalnye...yg halinye pun abg xsentuh...just mkn nasi ngan ayam je...sup jgn ckp la...aku xtau la diorg ltk bpe botol cuka la agaknye....tp aku tgk org lain, mkn mcm sdp jee...ntah la...mgkn tekak kami je kot yg ngada2...

keesokkannye, g KK....mkn mlm kat chicken rice shop...balas dendam yg semalamnye psl..hihihi...siap order satay nye skali...baru la puas nafsu mkn kami...kekekeke

5 comments:

Zuri@ni said...

Kalu pasal makan luar, aku laki bini agak cerewet gak, bukannya apa, alang2 dah kuar duit, biar puas ati la, kan?

Ada satu kopitiam kt kangar nie, org tu tukang amik order, dia nyer kuku, EEEeeeiiiii!!!!!!!!!Mmg aku x sanggup tgk...mujur tukang amik order, kalu tukang buat air, tak sanggup aku!

***Lama jugak dah aku x buat nasi ayam nie...rasa nak makan pulak.

Some1...somewhere...somehow... said...

tu antarabangnyer styel tu...ekekeke

nana...ada apa2 nk kirim dari semenanjung ke..? kristmas ni pakcik makcik nk p sana...

nanazack said...

>>zue..
aku bknnye apa, tkt org kata kami ni demanding sgt...kalo nk sdp, wat sndiri la...huhuhu...mmg la leh wat sndiri, tp kdg2 nk gak rs yg kat luar nye kan? mana la tau, nnt tiba2 je xde stok kat umah, dh tau mana nk cri mknn sdp kat luar selain fast food :D

>>some1..
tu la psl, terlampau international sgt...kekekeke

nak dtg sabah ke krismas ni? hmmm, mmg byk brg nak kirim tp kebetulan husband dah kirim kat kwn dia dulu...kalo nana teringin apa2, nana bgtau yek :)..thanks...

FaraMie said...

ooo mmg rsnya semua masam kaa nana. paten nasi ayam sabah kot..kaaa psl da basi tu yg masam heheheh

nanazack said...

>>farah...
bkn basi farah...masam tu kompem aku rs cuka sbb masam tajam..mcm ko mkn jeruk..hihi

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...