Monday, March 22, 2010

monday bluesss...

apahal plak aku nk bluesss di pg isnin ni...bknnye org bekerja pun....hahaha...saje jek melayan perasaan....

hari isnin...hr ni abg kena g keje awal...kul 7 dah kena ada kat sana sbb hr ni ada pegawai yg akan dinaikkan pgkt...so, bfast pg td just mkn roti je la ngan nes o...aku? just mkn roti sekeping pastu terus smbg basuh baju....adam tido lg...

bila abg dh g keje, aku teruskan ngan keje2 aku smpi la adam terjaga...biasanye kalid bgn pg ni xlama...bg tgk kartun jap, pastu nenenkan dia, nnt dia lalok smula la nk tido lg.....bila dh tido, tetiba plak perut berbunyi2 minta diisi... n tetiba plak kepala ni duk teringatkan mi sayur mak...huhuhu... lama nye xmkn.... selongkar2 la ice box tu...hahaha ada sawi la...ada ayam, ada chicken ball... (almaklumla, smlm bru g pasar, tu psl la icebox pnuh aje :D).... so mula la projek wat mi sayur.. kalo tmpt lain aku xtau la diorg pgl apa mi nie... ekceli kalo ikut resepi asal, just pki rencah ikan bilis je, pastu pch kan telur...tp kali ni aku xltk telur sbb last week memanjang je aku mkn telur...huhu jemu plak....wat simple2 je, main campak2 bhn je...pastu celur bihun plak (aku lbh suka mkn ngan bihun berbanding mi kuning kalo mi sayur ni)...bila siap je, terus je adam terjg...so mkn la ngan adam...

aku wat version xpds lgsg sbb mmg plan nk mkn ngan adam...lada jeruk pun aku xwat...malas plak...so, just lwn ngan sos cili+lada sulah je la.... n last ly, kami pun ngap bersama2 (^_^)....

mi sayur yg xseberapa..hehehe

5 comments:

Zuri@ni said...

nenek naurah kdg2 buat jugak mee sayur ni, aku plak suka makan mee kuning :D arwah tok naurah, buat mee nie, kitorang makan ngan sos tomato...hmm...org kt umah aku panggil nie mee rebus sbb semer tu main rebus je kan, x pulak panggil mee sayur tp bhn sama je...rindu plak nak makan, lama dah x buat...kalu aku ikut style arwah mak aku, aku makan ngan sos tomato, kalu ikut style mak atok, aku makan ngan sambal kicap + cili api...
lapor plak rasa...

iu rf said...

sedapnye mee sayur..
bukan sayur jer dlm tuh...sib bekk..:D..hehehe

nanazack said...

>>zue..
kalo ikutkan mmg kena lwn ngan mi kuning...tp ntah aku suka plak lwn ngan bihun...sbb leh mkn byk kot...hehe.. ko try lwn ngan lada jeruk la zue, lg sdp tau...wat simple je, lada rendam ngan air pns+garam+gula... kalo ltk kicap cili api dh mcm mkn soto plak...alamak, ni yg duk teringat soto la pulak...huhu

p/s:kalo dh ni ko pgl mi rebus, mi rebus ko pgl apa plak? mi jawa ke?? hehe...

>>iu..
ni mest kes xmkn sayur ek?hehe... kalo ikutkan resepi asal, sawi ngan telur je...tp smlm wat mana yg ada jek...hehe...

Effa_zizi said...

okla tu nana... buleh la jugak.. rajin dah tu.. kalau aku, aku makan oat je .. malas aku makan sorang2....

nanazack said...

>>effa..
ni pun sbb dh teringat2 mak aku nye..tu yg aku terus buat, kalo xbuat gak, nnt xtido mlm la nmpknye...hahaha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...