Wednesday, June 27, 2012

Adam dgn diapers nye..

Saya dh xpki pampers lg... Tp time tido n nk beyak je mama pki kan pampers...

Alhamdulillah, Adam dh pndi bgtau kalo nk buang air kecik...kdg2 tu aku yg igt kan dia gak...cuma kalo nk beyak je yg prob sbbnye dia suka beyak time aku tido kan khabir...xtau camne nk ubah masa.. Kalo xtidokan khabir, muka la dia wat Hal...kang kalo aku layan Adam plak, khabir sure ngamuk sbb tgh nenen kan...

Xpe la... Pelan2 la dulu... Tp next year dh nk skolah...huhu last week bru je anta borang...isshhh dh nak skolah anak mama ni... Cptnye ms berlalu...

3 comments:

3uri@ni said...

Naurah pun aku dah slow2 ajar cerai diaper. Tapi aku leh ajar masa weekend je la. Start ajar masa minggu2 awal pindah kuantan ari tu. Alhamdulillah, even weekend je dapat practice, tp dia baru 3 kali terbabas. Yg sekali tu, silap aku sbb aku ingat dia memain, hehehe

Tp ajar waktu dia jaga je la, time dia tido, tak kira siang-malam, pakai lagi la diaper.

sue_anim said...

nana & zue >> bagus la dah mula cerai pampers skang ni adam ngan naurah... aku dl kakak aku yg ajarkan asyraaf x pakai pampers.. mase aku bersalin aritu... tapi awl2 jenuh gak la.. bkencing berak dlm bilik.. lama2 dh ok.. skang ni dah x pakai pampers dah pn.. bg adik plak la.. kang botak pale mak ayah dia nk belikan tuk 2 org..

nana >> eh!! ko nk antar adam skolah tadika ape.. awl benor dah antar borang.. aku pn plan nk antar gak asyraaf skolah thn depan.. br ushar kawn2 jer.. x gi register pn lagi.. ke mmg tuk skolah thn depan dh kena register awal..

nanazack said...

Zue, Adam start lmbt sbb dia ni lmbt bercakap... La ni je mulut dia dh start bising2... Sblm ni dh pnh ajar, tp asyik terbabas je.. Last2 aku yg tensen.. Ye la dgn khabir yg xleh nk renggang dgn aku lg... Pening gak la... Last2 aku pki kn pampers smula tp aku still ajak dia g toilet . Tu yg dia pndi nk bgtau... Cuma beyak je la prob aku skangni..

Sue, bgusla asyraf dh pndi... Mmg kopak weiii nk beli pampers utk dua org Skali ni..hihi

Aku nak anta tadika biasa je dulu ni... Kt kuarters ni gak.. Sng ckit kan... Mmg dh open utk budak yg lahir thn 2008 nye...thn dpn Adam kan dh 5thn.. Abc dh boleh la, nombor ckit2, kaler je xpas2 lg...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...