Friday, October 19, 2012

rezeki mlm jumaat... (^__^)

smlm ms abg tgh blayar, sempat la msg tanya mlm ni ada masak2 x? aku pun ckp xde sgt sbb igt nk wat nasi goreng je...pastu abg kata xyah masak...mlm ni ikut abg g dinner...yahoooooooooo.... sian kat kami anak branak sbb dh hampir 2mggu xdpt nk lunch sama2 ngan papa...dinner pun kdg2 ada, kdg2 x....skangni mmg abg tgh bz kat kapal...mggu lps lg la, bz smpi ke mlm...huhuhu...abg blk pun aku dh xsdr...

so smlm abg blk je, abg suh siap2 terus...maghrib kat airport je...sbb nak ajak adam mkn aiskrim mcd dulu..hehehe...sorang satu ok...adam mkn yg biasanye je tu...papa mkn choco top...mama dh mula suka ngan apple twist tu...sdp arrrr....nk try beger samurai, tp jap lg dh nk g dinner plak...huhuhu



dinner seafood mlm td...abisla segala pantang aku...hahaha...sumenye aku telan...org belanja kan...mudah2an dimurahkan rezeki mereka sekeluarga...at the end, mknn kat meja kami byk balance lg...ye la meja kami takat, aku, adam, khabir, bini tokei yg belanja ngan 3 org anak2nye...huhuhu mmg xterabis ngan 7 menu tu...huhuhu....last2 tapau n aku plak yg kena bwk blk...meja2 lain pun mcmtu gak...penyudahnye pg ni kami sarapan 'mewah'...syukur alhamdulillah...n hr ni xpayah masak...yahoooo skali lg....

6 comments:

3uri@ni said...

Wah, makan besar ye (^__^) ada pantang makan apa pulak?

Tengahari semalam, neighbour aku ada bg sayur pucuk ubi masak lemak cili api. Aku pun, tanak la nasi sket, telur masak kicap ngan goreng ayam. Biasa ari keje mana masak. So, tu la dinner kami petang semalam. Sekali masa makan, terasa ada tempoyak rupanya dlm pucuk ubi tu. Aku dah la tak makan durian. Tapi, even tak suka, aku tetap rasa pucuk ubi sgt best. Kalu mak cik tu tak letak tempoyak, harus berebut2 aku makan ngan baba Naurah (^o^) Biasa makan pucuk ubi, tp yg neighbour aku buat, umph betul. Dia cakap, dia masak style N9.

nanazack said...

pucuk ubi tu dia potong halus ke zue? kalo btul, tu la lauk kebanggan org N9...xcaya, tanya zana...hehehe.. aku xpasti apa nama lauk tu tapi aku pggl 'taik lembu;...hehehe...tp sdp weii, kalo ikut kan, bkn ltk pucuk ubi saje, tp letak2 mcm2 sayur dlm tu tau...pastu campur petai, wat pekat2 n pedas2...mmg sdp zue...hehehe

aku still pantang seafood lg nie...ayam dh bleh mkn, even ekzema khabir kt dagu tu xhilang2, aku bg je dia sup ayam...huhuhu...tp kalo sefood tu, dia akan menggaru2 hidung dia...hehehe

3uri@ni said...

Haa, dia hiris halus2, mcm taik lembu, hahahahahahaha

Alaaa, ko ni, abih la aku makan nanti teringat taik lembu, kahkahkah

Biasa makan pucuk ubi, rasa dia lain, yg ni mmg kaw betul. Aku nak mintak resipi la, heheheh

Seyes, kalu takder tempoyak, mmg bedal cukup2 punya semalam (^__^)

nanazack said...

kalo xltk tempoyak, xmenjadi la zue...ko try tanya zana apa nama lauk ni...aku pun xtau apa nama spesifik lauk ni...'taik lembu' tu pun arwah nenek aku yg bgtau...hehehe... aku pun xpnh wat, akak aku pandai wat tp dia xnak turunkan resepi tu kat aku...hahahaha

3uri@ni said...

abih, aku durian pun x makan, canne nak tibai tempoyak :-D ni kalu kakak aku La dpt lauk ni, mesti dia makan x ingat dunia sbb dia hantu tempoyak. aku nak try mintak la resipi kt mak cik ni, kang dpt aku downloadkan resipi tu kt ko, hehe

nanazack said...

Try la wat...sdp giler... Cuma yg leceh nye nk hiris daun tu je la... Jgn lupa tnya Nama lauk tu Skali ye...hihi

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...