Friday, October 26, 2012

Salam Aidiladha part 2

Raya haji Kat cni sempoi je... Sunyi sepi je Kat block pegawai ni... Majoriti tutup pintu... Mgkn nk menikmati rehat long weekend kot... Same with us... Kami sambut ala kadar je... Juadah raya pun aku masak ptg khamis tu... Dlm kul 4 lbh aku siap masak... Cuma 2 lauk je... Sambal goreng n Kari ayam lawan dgn nasi himpit je...

Siap je masak, Abg ajak keluar. Abg nk jumpa org sbb Ada mslh kapal lg.. Aku apa lg, suka la sbb dpt keluar rumah.. Tp Abg kata, kami kena duk dlm keta la ms dia meeting nnt... Xpe, no Hal bang..hehehe jnji dpt keluar rumah..

Tapau lauk Skali sbb nk pulangkan bekas org yg dh berkurun aku simpan tu...abis meeting, g pusing2 jap cri biskut harimau utk budak2 ni pastu singgah airport solat Maghreb.. Sudah tu blk rumah terus, mkn juadah yg belum sempat nk merasa tu...

Pg raya, pas mkn masing2 kol kampung... Huhuhu rindu nye nk mkn lontong... Bila Tanya mak, mak xmasak Kali ni just order je... Alahaiii wat aku terliur je bila dgr mak order 2 menu... Lontong n laksa johor...

Dgr je org takbir, Abg bergegas bersiap... Pd Hal surau dekat je.. Tp Abg nk g awal, nk amik feel katanye :).. Blk surau, Abg smbg wat keje n kul 11 kami keluar utk bergambar raya di studio... Tp cina tu nk amik Untung lbh je la... Lgsg xbg signal suh rapat ke senyum ke, sedia ke... Mmg xnatural la gamba kami tu... Pastu Abg mls nk pjg2 citer, last2 kami mintak gambar je xmau frame...Servis layanan kurang la...

Blk umah, mkn lg... Abg g solat jumaat, budak2 sume tidoooo...hehe... Ptg kang nk g kedai perabot plak... Jeng jeng jeng!


***org berbudi, kita bebahasa... Bahasa jiwa bangsa... Xluak pun harta yg kita Ada kalo kita rajin ucapkan 'terima kasih'... Sekian, terima kasih...

nasi himpit segera...

sambal goreng jawa...

kari ayam....lama xwat ayam kampung...kt cni sekilo rm25 kalo xsilap...huhuhu

2 comments:

3uri@ni said...

Semangatnya raya, siap gi studio amik gambar lagi (^__^)
Banyaknya nasi impit, ada buat makan2 ke makan sendiri2 tu (^__^)

nanazack said...

tu mini ketupat...rebus sepeket terus, malas dh nk simpan2 takut terlupa, expired terus...hehehe.. bg2 org ckit pastu plan raya kedua nk wat soto, skali cancel, last2 wat lontong goreng je... :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...