Monday, October 29, 2012

Kek salji...hehehe

orang labuan ni suka sangat mkn kek ni aku rasa...kalo g jln2 kat pasar tamu tu, sana sini mesti ada org jual kek ni...mcm2 bentuk ada...nak kek sebiji ada, nk separuh biji pun ada, nk bentuk cupcake pun ada, nk beli slice by slice pun ada gak....kira dh mcm trademark diorg la kek ni....

aku kdg2 kalo teringin nk mkn kek, aku beli gak la....kdg2 beli 2 slice...kdg2 kalo rs tamak, beli separuh biji terus...hahaha...bkn apa. tu beli time xde mood nk baking la...beli dh siap terus je kan....tp nk beli kek ni pun nasib2 gak, kdg2 tu sdp...sdp kat tekak aku tu bila kek ni btul2 mcm span...tp kdg2 tu terbeli kek nye padat...huhuhu yg tu xbpe kena la ngan tekak kami berdua ni...

oleh kerana abg pun suka mkn kek ni, maka dgn gigihnye aku cari la resepi kek ni....dah jumpa, mmg respon baik punye la kat resepi tu...rata2 org guna resepi ni...so aku apa lg, bhn2 sume ada, terus je aku try buat....masa bakar, tu kek ni naik kembang ke atas...cantik sgt la....kembang hati ni bila tgk...bila timer dh berbunyi je....perghhhh, mmg cun la kek span aku ni...ngan aroma nye lg menusuk2 lubang hidung ni...haisshh xsabo2 nak tgu sejuk sbb nk belah tgh n sapu krim cheese...

skali bila sejuk, kek aku jd meleper la plak...uwaaaaaaa...apa sudah jd ni???? siap ada 'pinggang' lg kek aku ni...kah kah kah....bila potong, jd padat la plak...hmmm, xmenjadi plak 1st trial ni...tp hentam je la....carry on je la sapu krim n tabur cheese.....rasa dh ok cuma padat sgt....xpe la, abg kata boleh cuba lg (^__^)....kalo xmenjadi gak, kita beli je...hahahaha

4 comments:

3uri@ni said...

Rasa apa kek ni na? Nampak menggiurkan lah, hehehe

nanazack said...

rasa keju...tp xmuak pun sbb kek tu kek span biasa je...topping je rs keju....

ha...mcm mkn roti cheese yg beli kat kedai EBON tu la...tp tu xde krim...ni ada krim cheese...hehehehe

eh, kedai tu ada lg ke?

3uri@ni said...

alaaa ko sebut roti cheese ebon, lagi la aku teringat2, heheh
Aku x sure la ebon tu ada ke tak lagi sbb jarang2 aje ke IM tu
Tp rahmat confirm ada
Dulu kitaselalu cakap rahmat mahal kan (^__^) Sebenarnya kan, rahmat tu jual tak mahal pun, tp sbb masa tu kita student, bapok sengkek + kedekut kan, jadi kita rasa mahal, skang ni bila aku gi, harga dia standard restoran lain je pun, kehkehkeh kelakar betul

nanazack said...

abistu, g banding kan rahmat tu dgn warong BISMI, kedai 'hard rock', cafe dlm utmp tu, tentula mahal kan...hahaha... konon nk ngelak rahmat, g la restoren yg hjg skali tu, rupanye cwgn rahmat gak kan...hehehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...