Monday, January 28, 2013

1st homemade pavlova

kesihatan agak terganggu lately ni...xtau apa punca sbnrnya...sblmni pnh gak rasa mcmni, pastu hilang mcmtu je...tp lately ni makin kerap plak aku rasa (T___T)....hmmm nk kena wat check up kot bru tau apa punca nya...huhuhu

tgk kat fb, kwn2 rajin benor wat pavlova nie....aku plak xpnh tgk mknn ni kat mana2...apatah lg nk tau apa rs dia kan...huhuhu kesiannya....dari sehari ke sehari nk cuba buat, tp byk btul halangannya....at last, dpt gak aku buat wlupun xcukup bahan sbnrnya...

topping tu asalnya nk buat pki whipping cream yg dh siap aje...yg tinggal spray tu je...tp jenuh la cri kat supermarket kat labuan ni, xde stok la plak...time xcari, berlambak2 plak...huhuhu sabo je la...nk xnak, kena wat sendiri...tu pun aku buat 2x tau sbb xmenjadi...xtau apa silapnya...huhuhuhu

bila dah siap, mula la terkebil2 biji mata ni bila dpt rasa...hmmm my 1st impression, sdp tapiiiiiii manis...sape yg xtahan manis, toksah la mkn...tp mmg betul la xsemanis macaron...macaron lagi manis smpi boleh hilang biji mata hitam tu kalo sape yg xtahan...hehehe

mkn ni mmg btul la kena lawan ngan buah2an tu utk bg balance dia nye rasa...n satu lg, bila mkn yg bhgn bwh tu aku terus teringat pada marshmallow ngan gula2 kapas....ha, mcmtu la kot nk bg imagine...hehehe

ok la, cuaca hr ni mendung n hujan je dr pg td...alhamdulillah, sejuk gak labuan ni..kalo x, panas je...selamat menjamu mata ye.... (^__^)

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...