Tuesday, January 15, 2013

vegetarian lasagna

hari ni xmasak lauk pauk sbb ayam masak kicap utk adam smlm ada balance lg...so, mama panaskan je la ye...cuma masak nasi baru je utk adam...n utk mama, tetiba je tekak ni kepingin nak mkn western2...huhuhu..mcm biasa la, main geledah2 esbok tu apa yg bleh di western kan....

daging cincang tinggal xbyk...lada banggala ada, carrot ada, tomato pun ada....huhuhuhu apa kata wat lasagna....sos bolognese pun ada lg yg blum bukak ni kan, kulit lasagna ada lg bpe keping yg tgl, balance yg sblm ni punye la...tp tu la, daging cincang x bpe nak ada, so intinye lbh pada sayur2an je la ye...xpe, walaupun menu ni bleh menggemukkan, tp still balance sbb byk sayuran...hehehe nk sdp kan ati la konon kan...

so, jd la vegetarian lasagna...masa buat ni, asyik berperang ngan nyamuk je...skangni asyik hujan je kan, so nyamuk pun dgn sng hati nye bertelur sana sini kot...pantang aku bukak pintu dapur je, berderu nyamuk masuk...huhuhu..blkg umah ni kan hutan, mmg sdp la nyamuk nk membiak...huhuhu


hari ni adam xskolah sbb dia batuk n selsema...ptg smlm bleh plak tetiba hidung dia berdarah...panik mama wooo...papa dah nak tolak plak ms tu...huhuhu...papa cuci bersih2 darahnya n suh adam duk baring je...mlm td mcm biasa la kalo papa nk g OS kan...pasti ada drama..uwaaaaaaa, mama pun emo plak tetiba...huhuhu xpe, demi sesuap nasi kan...dan pg ni, bila dgr je bunyi keta mula la adam tarik kerusi dia pastu duk intai luar, kot2 papa balik ke...huhuhu...lmbt lg la papa nak sayangggg T___T...


yg kecik ni plak, dah pandai naik beskal abg ni...nmpk gayanye, kena beli beskal gak utk adam ni...beskal dia yg sblmni rosak, papa asyik xsempat je nk betulkan....khabir ni plak dh pandai naik beskal sambil tolak pki kaki dia je...nk kayuh kaki pendek lg...hehehehe...


3 comments:

3uri@ni said...

Adam iudng berdarah kenapa? Demam ke?
Aku ada plan nak belikan beskal baru kt naurah sbb beskal yg belikan kt dia ari tu, rimnya dah karat, pastu kaki dia pun dah makin panjang kan. Tp baba nya kata kalau dia dah betul2 pandai balance baru ganti baru, hmmm...skang dah jarang praktis main beskal sbb petang2 ujan kan.

Ko asyik masak2 aje, aku dah la lapar petang2 ni...kalu dekat, aku wat tak malu je gi mintak, hehehe

nanazack said...

adam xdemam zue...cuma batuk selsema je...tp dia ni mmg slalu gak la hidung berdarah..xtau sbb apa..

ko belikan basikal le run tu la zue...aku pun mcm nk belikan basikal tu la...mcm best je tgk budak2 main..ms kecik2 dulu xdpt nak naik..hehehe...tp tu la, kang kalo beli utk adam, yg khabir ni mesti nk berebut...dia dh pandai berebut dgn abg dia nie...bukak tv pun nak berebut tau...ni yg wat aku cancel nk tukar tv...huhuhu...pki la tv tu smpi jahanam...huhuhu

best kan kalo dpt berjiran...hehehe time aku mls masak, aku tandang umah ko plak..kekeke

3uri@ni said...

Kalu ko pun malas masak, kita ber5 gi makan kat kedai je lah! Kang laki balik tgk bini & anak diorang ilang, kehkekeh

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...