Friday, July 12, 2013

2 Ramadhan 1434

ni cerita semalamnya la...semalam mmg dh plan xmau masak2 pun...dh bgtau kat abg ptg ni nk topup brg2 dapur, lepas tu terus g bazar je la cari juadah berbuka....shopping punye shopping, xigt dunia tgn ni mencapai brg2 dapur...haisssh, brg dapur pun boleh jd rambang mata kan...mmg dasar pompuan btul la...kekeke...

abis je shopping terus je singgah airport, solat asar...pastu mcm biasa la akan kena pau ngan adam kan...g la singgah mcd...adam bkn nk mkn pun, dia just nak mainan je...skangni tgh musim mainan kartun apa ntah yg kepala botak kaler kuning....skali ms g kaunter, dah ternampak notis baru kat ctu...setiap pembelian mainan perlu dgn belian happy meal...alamak aiii, mslh la pasni sbbnya adam bkn mkn pun...takat fries tu je la dia mkn ngan air milo....pastu, kami slalunya kena beli 2 mainan yg sama sbb mereka berdua ni akan bergaduh kalo beli satu atau beli mainan berlainan...huhuhu..bebel punye bebel, bleh plak xprasan kat kaunter tu tulis sold out utk mainan mggu ni....lorrrrrrrrr...penat je bebel tau...dh la puasa...huhuhu...aku tanya la cashier tu nape la cpt benar abisnya, kan hr ni bru keluar mainan tu...budak tu kata ramai yg dh tggu pukul 12malam semata2 nk beli mainan ni...sbbtu la manager diorg keluarkan notis baru tu sbb org bkn beli takat 1,2 je tp borong mainan saje, mknnya tidak...huhuhu...dan yg plg sedih tu, yg beli bknnya budak2 tau, ni org dewasa yg nak kumpul...aku xpaham la apa yg best sgt ngan mainan tu sbb yg last weeknya adam ngan khabir dpt beli satu setiap sorg, aku tgk xde la best mana pun...tp kalo tgk kat FB, ramai gak dr kalangan kwn2 dlm list aku tu duk update status sanggup g mana2 mcd sbb nk beli mainan ni...iishhhh pelik la aku...

pastu tetiba je aku jd sedih..ye la, sbb kan org dewasa yg duk teruja nk kumpul mainan tu, budak2 la jd mangsa sbb xdpt nk main...nsb baik la adam bkn jenis yg suka meronta2 dpn org...kalo khabir mmg ye, suka meronta2 n hentak2 kaki kalo xdpt apa yg dia nk...cuma smlm khabir xpaham lg kan, so selamat la keadaan smlm...tp muka adam nampak sgt la kecewa sbb xdpt mainan tu..

abis kat ctu, kami terus ke bazar lat bandar...bila sampai, terkejut jap sbb rmi nya org...huhuhu..terus je hilang mood...tp kena beli gak mknn sbb kat umah xmsk apa pun...penyudahnya kami just pergi ke gerai pertam n kedua je...xsanggup nk meredah lautan manusia sume tu....smlm menu cuma nasi kerabu utk mama, nasi ayam penyet utk papa, mi goreng utk adam...kuih pun xde yg menarik kat mata aku...cuma ada nmpk org jual lengkong....so, aku beli rm1 je dulu, sbb nk rasa je dulu, pastu utk adam n khabir belikan donat....

tiba la masa utk berbuka....bkn la xbersyukur dgn rezeki dpn mata, tp ntah la, kdg2 tu xtau la niat org yg berniaga ni..mmg nk untung semata ke? nasi kerabu aku tu mmg mkn xabis la...nasi ayam penyet abg tu ok lg la, tp masih ada yg kurang pd aku...dan yg plg sedih, mi goreng adam...bila tgk mmg nmpk sdp, tp bila mkn..huhuhuhu...adam mkn 3 sudu je kot....nasib baik la lenkong tu sdp di tekak kami sbb xmanis pun...tp, donat tu mcm batu ok...adam amik ms yg lama utk perabiskan 1 donat je...hehehe

utk hari ni plak igt nk g bazar kat matrikulasi plak...hehehe xserik lg tu....tp kalo last year, kat cni ada jual donat sdp sgt...gebu sgt2...mintak2 la lg thn ni...hehehe..k, slmt berpuasa... 


2 comments:

3uri@ni said...

[nana]>> Tang tak sedap tu, tahan lagi, yang jenis meniaga param tp jual makanan basi tu yg...hmm...tak tau nak kata apa dah...sanggup tu dia buat keje macam tu...

Aku tak beli lauk lagi ni...baru balik dr Johor semalam, pekena tauhu bakar beli kt param taman u ^_^

Mcm Naurah kan, kadang2 ok, tak la buat hal kalau barang dia nak tu takder, tp kalau dia buat hal, memang pikul wat lari je la, hahhha

Nana Zack said...

lauk basi aku xpnh kena lg la...huhu.. kalo kena, mau berbakul2 aku duk ngata nnt..huhuhu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...