Wednesday, July 17, 2013

8 Ramadhan 1434

semalam dah genap puasa seminggu kan... hari ni dh masuk minggu kedua...sekejap je rasanya... dan semalam bumi borneo dilanda ribut...kat tmpt kami ribut start pg dlm pukul 8 gitu...ribut angin yg beserta dgn hujan dan bunyi angin yg menyeramkan...tp nasib baik la hujannya xlebat..tu kat kawasan kami la sbb kami ni duduk tgh2 pulau..kalo yg berdekatan dgn laut tu aku xtau la...tp kalo ikut kata abg, kat bandar pun ribut teruk gak...lama juga ributnya..nk dekat pukul 10 kalo silap aku bru la ributnya reda...alhamdulillah, xde apa2 bencana yg teruk cuma pokok blkg umah kami ni tumbang n nsb xhempap pagar....

lepas kat labuan reda, aku tgk kat fb, rata2 kwn2 kat kk plak update status kat sana bru nak start ribut...hmm mgkn anginnya bergerak ke sana plak kan...teringat dulu2 masa duduk kat KK, kalo time ribut je mesti kecut perut sbb rumah btul2 sebelah laut kan...kalo igt, lg, dulu aku ada wat entry psl ribut ni gak, nk tgk ribut tu leh klik SINI ye...

hari ni alhamdulillah cuaca sgt cantik...tergerak gak kat hati ni pg td, kalo mendung je, xpyh hantar adam la g skool sbb nnt nak amik dia payah plak...abg dh la xde ni...smlm ms berbuka pun cuma goreng sukun n wat roti jala je sbb ada kari ayam lg lebih lauk sahur sblmtu....pg td mcm biasa la kalo sahur sorng2..mkn kurma, roti gandum tu n minum ESP je...ptg ni plan mcm nk buat mee hailam je n nk try buat kuih bronok...ntah jd ke x...hehehe...kita tgk je la nnt ye....

Menu semalam

ok, nk start masuk dapur ni...resepi dh dpt...hehehe

2 comments:

3uri@ni said...

Ari ni nak buat nasi ayam, kul bape leh start masuk dapur tak tau la ni sbb ada satu barang lagi tak beli, cik Naurah pulak tengah kroh-kroh, lupa nak beli masa keluar tengahari tadi.

Kt sini semalam panassss, huhuhu...dah 2-3 ari mendung, sekali panas mulalah ngada2 macam la masing2 made in London kan, hehhehhe

Nana Zack said...

sana panas lg ke? kat cni ms bgn sahur dh start nk ribut semula tp sekejap je...last2 hr ni aku ckp ngan adam xyah g skool la..hehehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...