Tuesday, August 20, 2013

Alhamdulillah...

Alhamdulillah...kami dh selamat sampai ke rumah pada 9 syawal...pukul 10.30 mlm gak baru sampai rumah...menunggu bagasi yg hampir 15minit tu.....huhuhu dh la masa tu dgn xtahan nk terkenc...sejuk la katakan...pastu nk solat jamak lagi...anak2 plak dh meragam sbb ngantuk, khabir plak demam ms tu....

kali ni blk kami dpt seat nun jauh kat blkg....seat 28 plak tu...ha, seb baik la xmabuk ye...tp ada gak yg xsyok...ni aku citer bkn sbb nk mengumpat tp pada aku, jd kan iktibar la kan, sendiri ada akal fikiran, so sendiri fikir la ye....kali ni kami blk dpt 4 seat..so, aku adam n khabir duduk belah kiri, manakala abg plak duduk seat belah kanan..kali ni kena pisah la bila naik flight....but still sebaris lg...depan kami plak satu famili yg ada 5 org...so, 3 beranak duk depan kami. bapa n anak sulung duduk sebelah abg....aku bkn la nk kata anak2 aku ni very behave tp mmg aku ajar adam n khabir kalo kat tmpt org mesti kena behave...but that famili,hmmm xmau komen lbh2...tp faham2 je la kalo anak2 kecik yg xleh duduk diam kan....bkn anak2 dia je, mak nye pun dr sblm take off smpi landing mulutnya xberhenti2 membebel, marahkan anak2, pukul anak....mmg aku yg duduk blkg famili ni pening gak dibuatnya....

ada sekali tu, aku btul2 xsangka anak dia buang air sejuk ke belakang...so basah la seluar n kasut aku n khabir...kebetulan plak khabir tgh tido kat pangku aku...nsb baik la tak tersimbah ke muka khabir ms tu...huhuhu...tp lencun la seluar aku ms tu....mmg aku ngaku aku xpuas hati ms tu...so, aku pgl abg n ngadu la kat abg apa dh jd....sob sob sob....n abg pun bkn la nk mengadu damba kat mak budak tu cuma risau budak tu ulang lg sikap tu...korang tau apa jd? terus mak budak tu belasah anak dia cukup2...terkejut kami n passenger yg berdekatan dlm tu ms tu...abg siap tenangkan mak budak tu tp xjalan...kalo la kami tau mak budak tu mcmtu, mmg aku xngadu la...rs menyesal pun ada gak ms tu...ishhh kalo tgk, mmg teruk la budak tu kena pukul ngan mak dia...aku yg garang2 ni pun xde la pukul anak mcmtu skali...huhuhu...tetiba ms tu jd insaf....tp mak budak tu lgsg xmintak maaf pun ngan kami....hmmm, bila difikirkan semula patutla perangai mak dia pun mcmtu...

ok, abis citer psl famili tu....sampai je rumah, alhamdulillah rumah dlm keadaan yg baik...debu xbyk tp najis cicak bersepah2...haisshhh nak kena tau cicak2 ni....mlm tu gak unload brg2 mknn dulu dr kotak...pakaian sume esoknya bru unload sbb dh xlarat...kali ni blk raya mmg xbeli kuih raya pun...just bwk blk kerepek 2 jenis je...sbb xmau jd mcm last year...punye la beriya aku bwk kuih n kerepek dr kampung, sampai je kat rumah, tggl habuk je...huhuhu sume kuih n kerepek hancur berderai....buang mcmtu je la..xkan nk sediakan org kuih hancur kan...T____T...

esoknya bgn pg adam plak demam panas...luckily lps jumpa doc, adam sembuh cpt...tp adik still sekarang masih on off lg....demam nk beralih tahun agaknya...huhuhu

korang dh start puasa 6? aku belum berkesempatan lg...ms kat kg mmg xpuasa la...igt nk puasa blk sini, skali dot dot dot...so, abg carry on dulu la, syg follow kemudian ye...huhuhuhu...so ni pun dlm kepala tgh ligat pikir nk msk menu apa utk org puasa ni...smlm dh msk kan asam pedas ikan kembung....hr ni nk masak ayam...tp xdpt lg menu apa lg.....

minta maaf la ye, gambar mmg xamik...yg ada ni pun ihsan dr abg aku....ye la, ada anak yg super aktif ni, mmg xdan nk pegang hp ke, kamera ke...nk kena tgk je diorg ni...terlepas pandang ckit, mmg ada je la yg diorg buatnya....
acu, mak n makcik yot...dah ala2 datin plak..hehehe

papa with wan supek (sister of my late grandmother)

step grandmother


sepupu....

mak, nini, papa

sisters...

budak2 demam...hidung berair, batuk berkahak....huhu

2 comments:

3uri@ni said...

Tak boleh aku nak imagine kalau kena kt aku macam tu, huhuhu
Flight yg amik masa sekejap boleh rasa laaaaamaaaaa la kalau kena macam tu kan

Adam & Khabir buat marathon demam ye ^_^ Insya Allah, nanti2 kebah la demam tu. Demam makan rendang kot, hihi

Nini dah okay ke?

Nana Zack said...

jgn la ko imagine zue...kalo dh kena, pasrah je la...huhuhu...nsb baik la khabir xwat perangai pelik2 ms blk hr tu....

alhamdulillah, khabir pun dh baik ni...xmkn rendang pun, byk mkn ais...huhuhu

nini ok dah, nsb baik xmereng...hahahaha, cuma ada gegaran n bengkak ckit..tu yg buat dia muntah2 hr tu...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...