Monday, August 26, 2013

14 Syawal 1434



rabu lepas patutnya aktiviti kami mcm biasa je, sbb abg sepatutnya g KK sorang2 je...skali ntah mcm mana, adam buat perangai pg tu kat sekolah...xmau sekolah katanya...mgkn dia dpt rasa la tu sbb papa masih x g keje lg pg tu....bila dh nangis2 mcmtu, cikgu pun tanya la kenapa? bila dh terangkan, terus je cikgu bgtau suruh cuti je la...terkejut gak aku dibuatnya...rupanya jumaat tu cuti, cikgu bg cuti sbb kena g kursus kat KK gak...bila dh mcm tu, apa lg adam...terus ajak blk....

sampai je rumah, abg terkejut sbb adam ikut blk skali...hahaha...bila dh mcmni, abg pun suh la ikut g KK...tp tu la, plan asal g sorang kan, tu yg dh register keta 'porche' tu utk naik feri...hehehe...biasa naik 'lori' kalo g KK satu famili....so, kali ni bwk brg mmg limited je la...mmg semput la pg tu, mana x, pg tu gak brg2 nk kemas, baju dlm washer machine xabis lg...tgk timer ada lg 16minit,ooo sempat lg ni, xpe kemas lg....siap je kemas, baju pun siap basuh...sidai dlm rumah je la....nsb baik la brg2 muat nk sumbat dlm keta tu...

sampai je KK, pusing2 jap kat bandar pastu bru cek in...lepak kat bilik je sbb abg puasa hr tu...keluar bilik sbb nk cri tmpt buka je....pastu adam plak ajak tgk 'tv besar'...haishhh dh ajar skali, dah pandai la mintak lg...dia nk tgk wayang sbnrnya...xpandai nk sebut, tu yg kata 'tv besar'....kebetulan plak ada citer PLANE...tgk ms, sumenya xsesuai sbb papa puasa ms tu...nak xnk, beli tiket utk mlmnya...tawakal je la sbb takut khabir yg neragam sbb dh waktu tido dia ms tu....abis berbuka, terus blk bilik semula...mandi2, n siap je keluar blk...


1st time tgk 3D...mcm menyusahkan plak...pasni xmau la tgk 3D, tgk biasa je la....

hari khamis tu, ikut abg masuk base...mcm biasa la duk lepak rumah oni...igtkan nk beraya skali, tp sume rumah yg nk g xde org...huhuhu, beraya rumah oni je la smpi tgh hr...hehehe....pastu abg amik kami, hantar kami blk hotel...abg keluar semula, kami bertiga plak tido smpi ke petang...hahaha...ntah la, rs letih sgt la plak ms tu...mlmtu plak abg ajak mkn kat luar....g la waterfont....mkn kat ctu je...dh la khabir nmpk tikus besar, boleh plak dia nk kejar tikus tu....huhuhuhu...kebetulan ms mkn kat gerai tu, nmpk artis lelaki ni..xtau sapa nama dia, tp dh 2x nmpk artis laki ni ngan pompuan ni (awek dia kot)...memula dulu jumpa kat Secret Recipe Centrepoint...ni kat waterfront plak...xtegur pun just senyum mcmtu je...artis ni slalu berlakon watak serius je, watak komedi ada gak rsnya tp xbyk....

adik ajak cheees kat cni....hahaha xnmpk apa dik, gelap la...

esoknya bgn pg, khabir demam semula.....wahhh, xleh jd ni...abg plak pg tu kena buat lawatan...so, lepak dlm bilik je la kami bertiga....adam asyik tanya je bila nk jln2 kat bawah (g 1B la tu)....yg khabir plak, bila ajak g klinik, terus je kata xnakkkkk....last2 dia tido la smpi kul 11 lbh.....bgn2 je, terus je bwk dia g klinik kat 1B tu sbb dh pns sgt bdn dia tu...smpi je klinik, mmg btul...panas dia dh smpi 39 darjah celcius...dh seminggu lbh demam dia on off, last2 doc ni bg ubt yg perlu diabis kan dlm ms 3 hari sbb demam dia dh lama kan....dlm kepala dh pikir, mesti bayarannya leh tahan ni...xpela, janji khabir sembuh..

budak yg dh bosan sbb xdpt jln2...ngadap ipad je la bersama sebalang popiah gulung...huhuhu


yg ni plak, sanggup xnak g klinik...lbh rela tido....

blk dr klinik, beli mknn terus blk bilik....mkn dlm bilik je....pas mkn ubat, paksa adam n khabir tido...bila budak2 ni dh tido, teringat kan pesan zue suh lap2 kan badan dia....ms nk lap tu, dh terasa bdn khabir berpeluh, lega sungguh ms tu....so, lap je la kat sendi2 dia tu....dia terus tido lena mgkn sbb kesan ubat...adam plak tido xlama...bila papa dia blk je, terus dia terjaga....tu yg bila papa blk awal ptg tu, minta papa plak jg khabir, mama ngan adam nk g daiso jap...hehehehe

g daiso xlama pun sbb duk risau kan khabir kalo terjaga cri mama...abg pun dh pesan suh alert ngan hp...skali bila blk bilik, tgk2, khabir ada kat depan pintu smbil jari dlm mulut, papa plak leh tido...sabo je la..nsb baik la khabir gudboy...xnangis pun....nmpk segar ckit badan dia....abg pun ajak keluar lg sbb pg2 esok dh nk blk labuan...

ms tgk wayang hr tu xsempat nk gambar...so amik la gambar kendian....skali banner kartun Planes tu dh xde plak....huhuhu
asyik nk peace je la...

dlm feri, naik atas bosan gila sbb org feri bukak film indon....xpaham lgsg, ajak abg masuk keta je la....budak2 pun bosan, layan gajet je la..

new fren dlm kereta porche abg....hehehe

6 comments:

3uri@ni said...

[nana]>> Siap nak kejar tikus tu, hehhhhehhhe, pengsan la tikus tu lari ^o^

Ini kalau Naurah tgk anak2 ko ada Mike tu, abis mesti dia mintak ngan aku tak berenti ni. Naurah ada Mike yg kecik je, fress beli koko crunch.

***Banyak ke shopping kat Daiso, hihihi

Nana Zack said...

tikus nya besar mcm anak kucing, tu yg dia nk kejar tu...hehehehe

ko ada dpt sully? puas la aku beli koko krunch sbb nk dptkan sully tp xdpt2 gak, asyik dpt yg pepel tu je...mike dpt sekor je...huhuhu... yg patung ni plak, mike je yg ada tampal, kalo sully xde tmpt gantung tu....

daiso??? takat beli tmpt gantung handbag kat meja tu je, yg lain2 adam yg pau..huhuhu

3uri@ni said...

Baru beli sekotak yg promo monster ni, tu pun Naurah yg perasan ^o^

Eh, tempat gantung bag dia tu okay tak? Kalu hand bag berat2 sket boleh tahan tak?

Nana Zack said...

ok gak...lama dh perasan benda ni...tp xpernah ada feel nk beli..kalo mula2 dulu keluar mahal kan benda ni...ms g kursus hr tu la, kwn2 rmi bwk benda ni sbb diorg dpt souvenir ms g dinner new year...tu yg tgk mcm best plak...

handbag ko berat bpe kilo???hehehe

3uri@ni said...

Tu aaa, awal2 glamer dulu mahal tak agak2, macam tak berbaloi je beli. Bag aku berat la jugak, aku tak tau la bape kilo tp baba Naurah selalu aje cakap berat handbag aku ni, kehkeh
Kalu bag berat sbb banyak duit kan best! hahhahhhhhahhha

Nana Zack said...

hehehehe....sape xnk beg berat sbb byk duit...$$$$$....(^____^)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...