Tuesday, September 10, 2013

cerita balik kampung....

yeee...hari ni baru boleh luruskan kaki, tangan n jari jemari....smlm bz sgt kemas barang.....ahad mlm isnin baru smpi labuan....mcm biasa la flight ptg kan, so mlm tu mmg pilot rempit gak la sbb smpi awal dr jadual asal....tp yg nyampahnya ms nk menunggu beg la....begnya cuma dua je...kali ni blk xde shopping apa pun kan...ye la kali ni balik kami berpecah, so xde ms nk shopping pun.....

ms tunggu beg yg xmuncul2 tiba tu, tetiba je dtg sorang staff mas buat pengumuman...dia bgtau ada dlm 20 beg xdpt dibawa ke labuan ms tu sbb ada mslh apa ntah....mslh berat kot....waaaaaahhh, ms tu rmi yg dh angin, ye la, dh la lama menunggu beg, ada la dlm 20min, pastu tetiba dpt berita mcmtu....kami dh cuak gak la sbb kami xcek in kat klia pun....kami cek in beg siap2 kat kl sentral ms tu, (sempat plak ms tu terserempak dgn Eric Leong...tegur dia and he say 'HI'  to us..hehehe)...jgn beg xsampai sudah le...huhuhu...kami tnggu lg, 5minit kemudian, alhamdulillah beg kami ada....dlm kepala aku ni duk pikir, buku2 skolah ada sume dlm beg baju, selimut busuk dia, bantal peluk CARS dia sume duk dlm beg baju...kalo xde tu sume, mau nya adam xtido mlm nnt....huhuhu..sampai je rumah dh kul 10 lbh....gedebak gedebuk nk kat kul 12 gak la budak2 ni tido, ye la dh charging dulu dlm flight kan.....

kali ni blk mmg xjangka sbnrnya, last minit nye plan....n alhamdulillah ms nk survey tiket, boleh plak ms tu harga tgh murah utk pergi blk, so apa lg, jgn lepaskan peluang ye....hehehe....otw blk kg ms tu, dpt kol dr mak, wife sepupu ku meninggal...Innalillah....arwah kena serangan jantung....arwah mmg ada mslh jantung, lama dah....arwah seorang guru bahasa inggeris yg sangat disegani....kalo korang perasan kat list blog aku tu, blog arwah "Deep Down From My Heart"....mula2 dpt berita mcm xpercaya, tp ini semua dh ditentukan oleh Allah...semoga arwah dicucuri rahmat....Al-Fatihah.....

carpet ni dpt sehari sblm balik kg hr tu....beli online je...adam asyik mintak track hot wheels je, mama xmampu ye nk beli track tu, mama belikan ni je...lg puas main....huhuhu...buy 1, free 1, free pos...ok la kan...

hari khamis, mcm biasa la ajak mak n papa g pusing2 kat pasar tani...adam n khabir suka sgt tgk daging2 lembu yg bergantungan tu....kalo kat labuan atau KK mmg susah nk jumpa la, tu yg bila budak berdua tgk daging lembu berngantung mcm tu mmg jakun abis la...hehehe...

lepas g pasar, ajak mak n papa pusing2 bandar jap sbb nk carikan baju superman yg ada kepak kat blkg tu...adam mintak dh lama...ms raya hr tu dh jumpa, tp abg suh hold dulu...penyudahnya xbeli, adam pun menangis la....kat labuan ni bkn xde, tp harganya amat la xberbaloi bg aku....tu yg aku xbelikan pun....so, hr tu mmg seharian la cari baju2 budak2 ni....cari sampai ke pt raja gitu...hehehe


mula2 tu jumpa baju batman je...sbb nk puaskan hati adam, mama amik je dulu..takut xjumpa yg supermannya....

pastu, at last dpt gak baju ni...asalnya nk amik yg lambang saja kat dada tu tp yg tu xde size...mmg puas hati sgt la si adam tu....mama lg puas hati sbb dpt yg murah kan...kalo kat labuan, baju mcmni je dh rm35...huhuhu kat pt raja baru rm12.90....xke beza jauh tu? sbb tu aku jarang belikan baju budak2 kat labuan ni....bila blk kg, mcm nk menangis je tgk harga baju2 kat sana...xkira la baju budak ke mak budak ke...

konon nak terbang la ni...

nk mkn cendol ms ni....tp khabir buat hal ms ni.... T___T.. ikutkan hati ms tu, nak aje suh abg blk ms tu gak sbb xlarat layan kerenah khabir...huhuhu

celebrate skali bday mama n khabir ms kat kg...alang2 jojo n famili blk, nini pun ada...beli kek kecik je, sbb mcm muak plak..n luckily kek ni bkn SR punye ye, beli kat kedai roti biasa je....xsangka plak rs kek ni dh mcm indulgence SR....nyam nyam...sdp...



mak sempat bacakan doa selamat utk kami berdua...hehehe....bday mama (30.8.13) dh lepas seminggu, bday adik semalam (9.9.13)....alhamdulillah....

sabtu malam ahad tu mak papa ada jemputan kawin kat jb..kat galeri Glulam....bila dh buat kat tmpt2 mcmtu, kena la proper kan...buat mlm plak tu....kebetulan plak baju boleh sama...dh mcm kumpulan kendarat la plak...hehehehe.....

ahad pg, abg dtg jemput kami kat BP....ahad tu juga ada kenduri kawin kat senawang....mak papa dh gerak dulu...kami gerak lmbt ckit, maklumla ada budak kecil kan...kul 10 lbh baru gerak dr BP...sempat singgah pasar lambak kat Semerah sbb nk beli seluar cotton nk buat duduk kat rumah...kalo kat giant, maunye selai rm15, kat ctu, baru je Rm5...hahaha, x ke best kalo duduk kat kg ni....tp ye la, dh rezeki kami kat labuan ni kan, terima la seadanya (^___^)....

kat kenduri kawin tu lgsg xamik gambar sbb kami kejar masa, flight ptg tu gak...part yg plg best bila ada kenduri kawin ni, sbb dpt berkumpul...boleh jumpa saudara mara yg dh lama xjumpa (aku je la yg lama xjumpa sbb duk jauh kan...sob sob sob...).. famili papa ni mmg besar, mcm kat kenduri tu je, tu baru famili seibu...belum lg jumpa famili sebapa...ha, mmg pening la abg nk menghafal sume sedara mara belah aku ni...hehehehe...ye la, famili abg kecik je, sdara mara xramai, tu yg aku sng nk igt kalo belah abg ni...

kami cek in kat kl sentral je sbb ada beberapa urusan nk disetelkan sblm tu....bila dh kl sentral naik erl terusla...nk bg budak2 ni merasa naik....adam la plg suka...yg khabir ni mcm terkebil2 ckit...bila gegar ckit train tu mula la nk melompat kat mama....


muka happy je ye bila dpt naik train...


ni dh kat dlm flight...bateri dh nk abis dh tu...yg kecik tu mmg bateri dh flat dh ms tu...hehehehe...tp tgh2 mkn boleh plak khabir bgn sbb mengigau...huhuhu....terus je mama stop mkn....

semalam, hari isnin, alhamdulillah adam bersemangat nk g skolah...xmcm sblm2 ni, kalo cuti pjg je komfem dia liat nk g skolah....

2 comments:

3uri@ni said...

Masa ke Rantau Panjang ari tu ada belikan baju tido utk sepupu2 naurah, muiz & muaz, baju ultraman ngan power rangers, siap topeng, comel, tp utk Naurah x beli pun sbb takder yg gigirl punya style.

Khabir comey sngat masa yg berditi dlm train tu ^_^

happy belated birthday utk khabir & mama ^_^

Nana Zack said...

tq (^__^)...

ha'ah, kalo baju mcmni mmg xde utk gegirl, tp aku masa kecik2 dulu pki je baju superman yg ada kepak tu...hahahahaha...

khabir kontrol comei je tu...rambut dh mengerbang mcm helmet...ajak potong rambut xmau...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...