Thursday, September 12, 2013

sepetang di layang-layangan

ptg semalam lepas abg blk keje, abg ajak g mkn sate kat layang-layangan...lama gak x g ctu....so, smlm xmandikan budak2 dulu pun sbb kalo g ctu, kompem diorg nak main slide nnt n mama mesti nk g pantai...yahooooo (^___^)...

so smlm sampai je sana, mcm biasa la menu kami sate 20 cucuk, air kelapa, ABC (wlupun dh tau ABC dia xsedap, ttp gak order) dan milo O ais.....adam biasa la, mmg xleh duduk diam sbb xtahan tgk slide...hahaha...aku mcm biasa la, warning kat dia, selagi xmkn xboleh main...dia cuma telan 2x je nasi himpit.. khabir abis secucuk sate ayam dia mkn...mmg boleh nmpk la khabir ni suka mkn sate....dia pandai mkn sendiri plak tu...ikut papa dia la ni....



bagi diorg main puas2 dulu sementara mama n papa dating kat buaian...hahahaha...

ok, ni saat2 yg plg aku tggu skali...nk main air ok...khabir lgsg xtakut dgn air laut tu...kalo ikut hati dia, dia nk aje lari sampai ke tgh tu...huhuhu...adam mcm biasa, geli2 je la yg dia tau...tp paksa dia gak...dan bila dh smpi sini, sesi scrub kaki la kan....dh lama xscrub kaki...alhamdulillah, pg td bgn tgk kaki anak2 ada perubahan...

suka tgk gambar ni (^___^)...
sbnrnya nk amik gambar rainbow kt blkg tu...penat tau kena cangkung amik gambar ni, abis basah seluar mama nak amik gambar nye pasal...hehe

4 comments:

3uri@ni said...

Payah tu nak amik gambar ada rainbow ^_^

Naurah sampai skang tak nak pijak pasir pantai. Masa kt hard rock penang ari tu, salah satu swimming pool dia, dia letak pasir pantai, macam hapa la anak aku menangis kt situ.

Aku biasa bagi syarat kt Naurah, kena makan 3x ke, 5x ke, 10x ke, lepas tu baru boleh nak makan jajan ke, main ke ^o^
Nanti dia dah tak nak, aku cakap la, 'ok, ni last', nanti dah 3-4 last baru aku lepas dia ^o^

Nana Zack said...

rainbow smlm tu kembar tau..ada 2 lapis tp xnmpk kat gambo tu...yg ada ni pun payah aku nk snap, apa lg nk masukkan dua2 rainbow...huhuhu..

adam ni ok lg la cuma dia kontrol2 la nk main...xmcm adik dia, mmg redah abis la main pantai...hehehe

aku pun slalu wat syarat mcmtu kat adam...kdg2 dia ok la ikut, kdg2 tu dia muntahkan blk apa kita bg..tu yg buat aku angin kalo mcmtu...

$ue @nim said...

nana, aku nk komen skit title entry ni... sbnrnye bukan takat sepetang je di laying-layangan.. satu pulau Labuan pn bule abis pusing sepetang je... hehehe... :D

lama x komen blog ko sbnrnye.. :D

Nana Zack said...

keluar lewat petang, tu yg xsempat nk pusing 1 labuan...so. terasa la labuan ni besar gak...hahahhaha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...