Wednesday, December 25, 2013

semangat sekolah..

at last, dpt gak cari uniform adam yg readymade je...thn lepas, aku xtau pun kena cari sendiri uniform dia ni. sbb aku diberitahu oleh famili aku biasanya kalo tadika yg ada uniform sendiri ni, tempah dgn sekolah je... so aku pun ms tu buat dek je la...bila sekolah dh naik, aku heran la plak sbb sume budak dh ada baju sendiri..alamak, ketinggalan keretapi ke aku? rupanya bila ditanya, kena cari sendiri..pihak sekolah tak uruskan sbb atas sbb2 tertentu...patutla xdipanggil utk fitting..hhhehehe..nak xnak ms tu mintak bantuan dr mak kat kg...tolong2 carikan kalo ada...merata gak la mak cari sbb uniform ni mmg xde jual kat kedai mcm uniform TASKA tu...last2 mak beli dgn cikgu sekolah tadika perpaduan gak..kot2 la ada lbh kan...alhamdulillah, ada rezki adam ms tu...murah pun ye gak...

so, thn ni, xkan nak suruh mak cri kan lg kan...kena la cri sendiri...puas la aki merayap kat pasar tu, xde plak yg jual readymade...yg org tempah ada la...kat KK pun mcmtu gak..xjumpa...bila dh buntu, bgtau kat abg ajak tempah je la uniform adam ni...yg lama tu bkn xleh pki lg cuma seluarnya sudah senteng...adam dh tinggi tauuuu...

masalah lain plak timbul, kami ni dh la jenis xpandai nak tempah baju...aku lg la, last sekali tempah ms mula2 dtg labuan ni pastu terus serik nk tempah..baju aku sume ready made je sejak mak dh xjahitkan utk aku lg.. abg pun sama, sejak MIL dh xtempahkan, sume dia beli readymade je...uniform abg tu pun abg tempah kat KL...perghh jauh sungguh kan...so, jln buntu lg...dgn abg busy ya amat, xde ms nk teman kan aku cari kain utk adam..huhuhu..last2, aku google je la...mula2 jumpa satu website ni...hati dh mula berbunga ms tu....tp ms tgk gambar baju tu, jenis kainnya biasa2 je tp harga mcm xmasuk akal la plak....so, hold la dulu....google lg...last2 jumpa satu FB ni...jual barangan utk tadika dan taska...termasuk sekali ada uniform perpaduan dan taska...bila tanya harga, amat la memeranjatkan sebab jauh beza dgn website sblmni...lain pun mcm sama je kualitinya...so, tanpa fikir pjg terus je aku order 2 pasang...xtanya byk pun, terus je bank in...legaaaa sungguh ms tu sbb uniform adam akhirnya setel...

semalam baru la sampai uniform adam ni...bila buka je parcel tu n belek baju dan seluarnya, mmg amat puas hati...sbb pada aku la, sgt berbaloi dgn harga dia dgn jenis jahitan dan kualiti kain...kalo aku tempah, sah2 nk dekat rm30 sepasang...ni cuma rm16.50 utk sepasang tau beserta dgn logo yg telah siap berjahit tu...mmg menyenangkan keje aku la..adam la plg excited sbb tahun ni dia g sekolah boleh pki belt...sbb sblmni seluar dia jenis getah sekelilin tu je, so main sarung je...kali ni dh mcm matured la kononnya..hahaha...lepas je try fitting, terus je anto masuk washer machine.....lega brg sekolah anak dh setel...


utk kali ni nye brg sekolah, kebetulan brg2 adam byk kaler merah plak...tu warna feveret dia tau...aku pun xtau nape dia suka merah...mgkn sbb merah melambangkan hero kot...hehehe...tp kali ni mmg byk jimat..beg sekolah xbeli baru pun...ikutkan beg boboiboy dia sblmni mmg ok lg..tp sbb ada beg free bank rakyat ni, so tukarkan je la beg baru kan...dpt dua beg tu, satu utk adam, satu khabir...khabir kaler biru tp dia x boleh pki lg sbb size beg tu besar...khabir suka beg roda...kesian khabir sbb mama xbelikan lg beg roda...khabir tolah beg baju je la...tp bila dgr zue kata kat tmpt dia ada rm10 je...eeeiii jelesnya....huhuhu

pencil kaler tu utk yg bwk g sekolah je...xboleh bg yg mahal2 sbb nnt blk sekolah mesti isi dia dh lain..so, bg dia yg brand 1Malaysia je la bwk g sekolah...utk kaler2 kat rumah bru bg yg ok sikit...pencil box tu aku xminat sbnrnya tp dh adam yg pilih, biarkan je la...ntah nape aku ni mmg xminat minion la...nsb baik murah je..kasut tu dpt free dr sekolah...so, pki yg tu je dulu...yg mama belikan simpan dulu sbb mama beli size besar sikit dr yg cikgu bg tu...ms blk semenanjung tu sempat la shopping brg2 adam kat mydin n pasaraya Sakan kat kg...aku suka betul g sakan tu sbb murah2 la...napela xnk bukak cwgn kat labuan nie...hehehe

tu underwear tu adam yg pilih...see, kan spiderman kaler merah, sbb tu dia suka merah...superhero kan...hehehe...apa2 je la adam...stokin tu nsb mama belikan sbb papa ada belikan gak, sekali saiz kaki budak besar la...papa kata dh rambang mata, tu yg smpi xleh nk bezakan...hehehe camtu sekali excited belanja brg sekolah anak2 kan...tumbler pun xbeli thn ni sbb adam dpt hadiah dr cikgu sblmni..pun dpt kaler merah, brand tupperware plak tu...mama plak yg jeles...hehehe..mmg kali ni byk la jimat...mentang2 thn depan sume benda nak naik kan...bertabah je la....amalkan gaya hidup yg simple je...(^__^)




8 comments:

$ue @nim said...

eh!!! adam masuk tadika apa??? mmg tadika kena bali sdiri ek uniform dia.. aku x tau plak.. aritu mase daftar ank teruna aku masuk tadika, asben aku yg gi.. so, dia x tny la plak... cuma dia ada ckp yg byran rm180 tu skali ngan baju.. jgn la plak dia x kasi uniform skolah.. anak teruna aku tu, aku antar tadika kemas jer..

3uri@ni said...

Bukan RM10 ye nana, tapi murah RM10 compare tu yg aku beli tu, huhuhu
Sila baca ye jawapan aku, tak payah susah2 nak kirim aku sbb aku pun tak jumpa bag roda yg RM10, kalau jumpa, aku iklan besar2 kt blog aku, kikikiki

Cissss, Adam siap beli spender baru, nak kena beli jugak kat Naurah ni ^o^

Serius murah uniform Adam tu.
Naurah punya uniform, siap tudung, dalam RM30 rasanya, beli siap masa register kt Pasti tu la. Beli dua pasang, pastu ada jugak sepasang baju sukan. Tak taulah Naurah tu nak bersukan ke tak kan, hehhhe

Nana Zack said...

sue, adam tadika perpaduan je..kat sini kena beli sendiri..kalo kat smenanjung, sumenya cikgu uruskan kalo aku xsilap la...

zue...hehehe...silap baca plak..tp hr tu blk kg sempat gak la g pasar karat..dpt la beli bag baju yg jenis plastik tu rm50..hahaha..nk beli baru mau beratus...blk hr tu bwk baju apa yg ada je, tu yg boromg baju kat kg skali beli bag..

naurah beli spender baru x? uniform adam tu mmg murah la kat website yg aku beli tu...tp biasala kalo dh masuk sekolah, mmg dh mark up la kan harganya...adam dh xpayah beli baju sukan thn ni...ala, ko tgk la nnt mesti dia enjoy nk bersukan dgn kwn2 nnt :)

Unknown said...

hi dear, boleh bg tau apa nama fb yg dear beli bj tadika kuning biru tu.. thanks ya

NanaZack said...

Fb: TASKA/TADIKA/KINDERGARTEN PRODUCTS.

Hrp membantu ��

Unknown said...

Hi dear, terima kasih bebanyak :D

ENNU RISHA said...

Baju sekolah perpaduan ni nak beli mana ye...sebab dh masuk bulan dua ni cikgu masih tak berikan baju lagi tapi rasanya dah bayar untuk semua sekali termasuk baju

ENNU RISHA said...

Baju sekolah perpaduan ni nak beli mana ye...sebab dh masuk bulan dua ni cikgu masih tak berikan baju lagi tapi rasanya dah bayar untuk semua sekali termasuk baju

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...