Monday, January 20, 2014

My Sabtu, My Ahad

My Sabtu, kami stay kat hotel...hahahaha..dh xtau nak ke mana, bercuti kat hotel je la...start abis cuti awal bln hr tu smpi la jumaat lepas, mmg keje abg non stop...brapa mlm je dpt blk tido kat rumah, selebihnya outstaion la, tido kat luar sbb ada VVIP, VIP...xmau keje abg terganggu sbnrnya...kang kalo dh blk rumah, alamatnya, budak2 ni start ngada2 la...huhuhu...xpe ye anak2, kita bersabar..papa busy tu... dan hari ni pg td, dpt kol dr abg..abg kata pg ni gak kena g KK...huhuhu..bru plan nk msk best2 sbb abg kata blk mcm biasa dh hr ni...hmmm, ni la nama nya, kita sbg manusia biasa cuma boleh merancang je la...

ms duduk hotel tu tujuan utama sbb abg nk spend masa dgn budak2 ni main mandi kolam...sekali kebetulan pg tu pekerja2 hotel sibuk tgh bersihkan dinding kaca hotel tu la pulak...so, kolam ditutup buat sementara... apa lg, berendam kat bath tub bilik je la ye adam n khabir...nsb baik la adam n khabir ok je....xbyk ragam.. tp tido mlm budak berdua ni asyik ngigau je...grrrrr...

abis berendam, aku ajak abg cek out sbb aku xbrapa selesa nk mandi kat hotel dlm keadaan PMS yg agak teruk lg bln ni...adoiiiiiiii...mcm fobia plak nk merasa tiap2 bln mcmni...abg plak bg cdgn, kalo xnk period, pregnant la...hahahahaha...lawak apakah itu bang??? patutla angin puting beliung sblmni lain mcm je...huhuhu..xpela nana, sakit tu kan penghapus dosa2 kecil... T__T... tahankan je la, ye...

ms dah cek out n nak tgu abg loading beg dlm kereta, tiba2 ternampak couple husben n wife ni..mcm kenal je yg wife ni...so, terus je aku tegur...hehehe nsb baik la xsalah org...ye la, dulu duduk setaman kat kg...dan senior ms kat sekolah TIGS dulu...borak2 jap, bg no hp n dia amik gambar aku...hehehe dh la xmandi lg, muka sememeh lg, tudung pun herot berot...hahaha...xpe la, halal la....tp mmg xsangka la boleh jumpa kat bumi labuan ni ye...tp aku akan blurrr kalo org tanya aku apa yg best kat Labuan ni???hmmmm...bkn xmau promote, tp aku sendiri xtau apa yg best...hehehe....tp bg mereka yg pencinta laut, mmg sesuai la dtg sini..mcm kami yg ada anak kecik ni mmg payah la nk bwk g laut selalu..nk tgk sunshine ke, sunset ke...mmg xde nya la...kalo bab seafood, aku rs better lg KK dr Labuan sbb KK seafoodnya hidup lg, tinggal nk pilih je..kalau kat sini, semuanya dh frozen..xbrapa nk fresh la kan....

ptg tu plak, g kedai perabot..nak cari almari bg menggantikan almari buku yg dh jd almari display tu...beli design yg sama je...sempoi gila...xde ukir2 pun..tu pun dh mhl ye kalo kat sini...kalo kat semenanjung, dgn harga tu je dh boleh dpt yg lg cantik...

My Ahad, pg tu bru dpt almari tu...abg erus je excited memindahkan semua buku2 ke almari baru...amboiiii, xsabo nk ltk lg la tu brg2 display dia...abg kemas, aku terus masak...nk try masak nasi daging..nak perabiskan daging korban tu..dah google resepi, xsusah mana pun rupanya kan...so dgn terror nya, terus la buat...hehehe...tp air terlebih n terlebih kacau...so nasi jd lembik n hancur la plak...tp dia punya rasa tiada tandingan ok...masa kan adam boleh mkn 4 pinggan! aku xde buat lauk pun cuma lwn dgn air asam je...cuma kalo nasi tu xlembik n hancur, mesti 8 pinggan adam mkn...hahaha...xpe la, lain kali boleh try lg.. sori, gambar xde la...tgh skt2 ni mls nk bergambar2...

ptg smlm ajak budak2 ni g Layang2an...hajat di hati nk bwk diorg main slide kat sana je sambil kami mkn sate...skali bila smpi tmpt tu, tmpt mknnya dh berpindah jauh sikit dr tmpt slide tu...mula2 plan lps mkn main layang2 je la kat tepi pantai yg dekat ni je...skali nmpk plak kaum ca ya nun alif tu bwk binatang peliharaan diorg...alahai...ni yg aku xsuka...kat tmpt2 awam ni dia bwk skali apa psl..kang mula la berak kencing sepah2...last2, kami berjalan kaki je la ke tmpt slide tu wlupun jauh sikit...nk ngelak dr binatang tu punya psl kan, xpe la...


jongkang jongket moden ni xmencabar la..kalo yg dulu2 punye pki papan kan...pastu sapa terror, berdiri n berlari kat tgh2 papan tu...hehehe

papa je la bwk kali ni...mama skt perut duduk tepi je...

sesi scrub kaki..lama dah xbuat ni...tp mmg btul la, lepas buat, tgu la esoknya..mmg ada perubahan tau..

igtkan nak main lama sikit...sekali adam berlari la plak sbb kena 'kejar' dgn ombak...terus dia jatuh abis terpercik kat khabir...baju diorg basah kuyup...dah la xbwk bekal lgsg...terus je la blk rumah ms tu...dlm kereta dua2 budak ni kena bogel...hahahaha....



2 comments:

3uri@ni said...

Memang puas hati betul ko masak na, banyak anak2 makan, pedulik nasi lembik nasik keras, pakai ovalette ke dough softener ke,bukan nak masuk masterchef, masak dengan penuh rasa kasih sayang tu yang penting, kihkihkihkihkihkihkihkihkih

Jongkang jongket zaman skang ni memang tak best macam yg dulu2, even dia lagi kukuh, tp yang papan dulu jugak yang sedap, tak la rasa toing-toing macam yg moden ni

Lately terasa juga nak gi hotel, saja2 je, ntah le, macam nak tukar angin, tapi tak tau nak kemana, keje pun ada nak kena hadap ni, tunggulah bila2 sesuai nanti

Nana Zack said...

betul tu zue, air tgn ditambah dgn masak dgn penuh kasih sayang yg penting tu...mmg xsangka la adam mkn byk..mula2 dia tolak gak nasi tu sbb tgk lembik kot..tp bila dh rs, amik ko..mkn bertambah wlupun takat mkn nasi je, daging xmkn pun...aku msk tu pun sbb "kesian" tgk laki aku pki jam dh berpusing2..dh kurus katanya...mcm aku xbg mkn kat dia plak kan..skali bila msk mcmni, dia kata "kalo msk mcmni, bila nya nak kurus?"hahahahaha...

ha'ahla...permainan skangni sumenya jenis toing toing je kan...xsyok..buai dia pun xbest mcm dulu2 pki papan, siap boleh diri lg kat buai tu kan...hehehe

g je zue..release tension..kdg2 bknnya tension apa pun tp saja nk ubah angin kan...mcm ko boleh gak keluar daerah, mcm kami ni..pusing2 dlm labuan je la.. (^___^)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...