Tuesday, March 11, 2014

karipap roti inti choki choki...

hr tu kan beli gardenia jumbo, xkan la semuanya nk buat aiskrim goreng kan..hehehe..tp bila buat, rs mcm membazir la plak sbb keliling roti xpsl2 xtau nk buat apa...penyudahnya, anak2 mkn bhgn tgh2, mama ngan papa tukang mkn yg bhgn tepi2...huhuhu...xmau bazir nya psl kan...nk buat puding roti, no no no no! kata nak diet kan...hehehe...so, pls stop baking ye nana...(^__^)...

adam plak, lately ni tekak dia mcm xsedap...mkn lbh sikit je terus muntah...ni sejak dia nangis sakan sbb dia bg mainan kat kwn dia tempoh hr tu la...sejak dr tu tekak dia mcm xsdp..kdg2 ada gak dia ngadu skt hidung..hidung sumbat kot...tu yg skangni dia mcm xmau mkn berat waktu mlm...eh, ikut mama diet skali ke adam? hehehe...aku xajar dia diet tau, tp tekak dia je xleh nak terima sgt..mcm ptg semalam pun dia bgtau aku dia xmau mkn...kalo ikut rasa hati aku ni, lg bagus kan, tp xsampai hati plak biarkan dia mcmtu sbb last dia mkn ms lunch je la...pastu dh xde mkn2 lg....

so mlm td tergerak la nk buat kan dia roti sapu ngan choki2...nak bg mcmtu je aku dpt agak mesti dia xmau sbb sblmni pun dh bg sapu roti dia mkn slowwwww je....pastu tiba2 je dpt idea nk buat style aiskrim goreng, tp tu la...mcm syg nak bazir...last2 teringatkan acuan karipap ni....tu yg bantai try je buat...alhamdulillah, dia suka...adik pun asalnya xmau mkn pun, mkn gak...dah xcukup plak...huhuhu...xpe, nnt papa blk, kita beli stok choki2 ye...hehehe...



actually, hati ni tgh mode @#$@$@$... biasa la kalo bab shopping online ni mmg mempengaruhi emo kita kan kalo brg smpi lmbt...hohoho...tp ni bkn mslh poslaju, tp mslh si penjual...kalo ikutkan hati ni mmg nak cancel kan aje..tp tu la, mcm rs xsampai hati pun ada, geram pun ada sbb brgnya mmg dh ada kat pej pos pun. cuma mslh nya skang ni, dia slh pki borang...tu psl la bila aku cek kat website, brgnya statik je kat kaunter pej pos berkenaan...bkn nya aku xfollow up, dan aku dh pun bgtau kat dia...jwpn dia sng je, 'ok, nnt saya kol pej pos ye'....so, aku ni pun ternanti2 la jwpn dr dia...dr jumaat bwk ke sabtu n sampai la isnin semalam...status masih samaaaaaaaaaaa je....so sbb xmau dicop kurang sabar, maka aku pun tgu la smpi ptg..kot2 la kat website tu diorg xupdate kan....bila dh nmpk van poslaju masuk kwsn ni, mula la rs hati xsdp sbb van tu lalu mcmtu je...huhuhu...

so, PM la si penjual tu tanyakan kabar parcel aku tu....sng je dia jwb, 'oopss sori saya terlupa la'...korang xhangen ke??? dh brapa hari aku tunggu, mcmtu je jwpn dia... pastu 15min lepas tu, dia pm aku plak....sambil dlm msg tu dia taip mcm tgh gelak2...'sori sis, saya salah pki borang..hehehe, nnt jap lg saya g pej pos tukar borang ye, hehehe'...jawab mmg sng kan? apa gunanya aku order awal tp nk hampir seminggu bru dpt brg????? dh la khamis ni nak g KK T__T...nyampah tau dgn penjual mcmni....lgsg xkomited dgn kerjaya dia...

satu lg, smlm aku ada la ushar2 brg ni...ok bila dh konfem semua, aku siap pesan nnt bg la details sbb nk transfer duit...hmmm smpi la skangni masih xbg2...xfaham la aku org mcmni...nk jual brg dia ke x ek??? kalo jenis mmg dh ltk details siap2 kat page dia xpe gak...mentang2 la aku kenal dia, dia buat aku mcmni plak T__T.. aku bila org dh mcmni, mmg dh xde hati la nk beli brg dgn dia lg...kirim salam je la ye...

3 comments:

3uri@ni said...

Kreatif2 ^o^ boleh try (bila rajin, hahhha)

Aku punya pengalaman kan, masa tu nak beli wide shawls, budak ni jual murah, mmg budak muda lagi, tgh belajar U/kolej, dah la servis LEM, aku tunggu, dau siap bayar la, nak dua minggu tak pos2, masa lambat seminggu aku okay lagi sebab dia kata dia bz ada kelas, dah masuk 2 minggu apa kesah kannnnnnnnn....aku pun last2 mintak refund. Dua minggu tunggu, last2 mintak refund, memang hangin. Dah la sepanjang proses beli tu, sekali je ckp TQ, tu pun masa dah nak refund duit. Bengang betul.

Tu tak citer lagi pasal staf dia pos barang aku beli kat dia (bos). Tak ke HANGINNNNN. Pastu, dah tau silap staff, boleh pulak dia nak pos barang aku pakai pos biasa, dah terang2 tu silap staff dia kannnnn, pos la pakai poslaju. Ni jenis manusi2 meniaga tapi satu sen pun x nak rugi.

3uri@ni said...

Tu dua citer berbeza, bukan cerita ngan tokey yang samam tersilap tulis macam tu cerita dari peniaga yang sama pulak, hehhhe

Tu yg aku suka online shop pakai sistem, jenis macam poplook tu, senang, tak sakit hati.

Nana Zack said...

yg aku geram kan, aku dh inform kat dia...igtkan ms aku bgtau tu, dia terus take note..ini tidak, rupanya dia lepas mcmtu je...kita ni punya la xmau jd yg jenis, sikit2 nak tanya, sikit nk tanya sbb faham gak yg dia ni ada keje lain kan..tp be responsible la bila dh berniaga mcmni... tu belum aku cerita dr mula lg...ni bkn kali pertama aku urusniaga dgn dia..sblmni dh pernah pun tp ok je la...tup2 kali ni beli brg dgn dia, dia kata pos ke SS rm25 biasanya...aku pun terkejut la tp aku boleh agak dia nk pos pki kotak prabayar tu..bila aku tanya berat item tu brapa? dia kata 250g..cuba ko bygkan, berat yg hanya 250g kalo kali 3bgks pun still xsampai 1kg dia nk rm25 utk postage? ni aku tanya dia, masih senyappppp lg..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...