Thursday, June 26, 2014

sambutan harijadi tadika perpaduan RKTUDM Ganggarak

sebelum nak cerita pasal sambutan harijadi tu, nk luahkan sikit perasaan xpuas hati pd seller online... ada la last week aku order barang ni..mentang2 la brg ni mcm rare sikit la sbb nk tgu benda ni ada mmg lama la... so disebabkan susah nk dpt kat labuan ni, aku cari org yg jal onlne, beli pun 2 item terus sbb dh alang susah nk dpt kan... 1 item ni berat dia cuma dlm 150++g je, so kalo 2 item jd lbh kurang 300++g je la kan.. bila aku tanya kos pos ke labuan brapa, laju je seller ni jwb rm20...

bkn aku xtau hak aku nk bertanya, tp aku ni kalo benda yg mcm susah nk dpt, aku mls sikit nk nego2..tp bab kos ni, aku diamkan je la...konon mcm seller tu igt aku ni bongok sgt la bab2 kos pos nie...sbb pd aku, kalo aku rs seller ni xbest, ni la 1st n last aku deal ngan dia...ptg selasa tu dlm pukul 7.50 ptg, aku dpt SMS dr pej poslaju Labuan yg mengatakn parcel aku koyak n aku perlu dtg ke pej pos utk periksa parcel aku... bila baca SMS tu, mula2 tu mmg aku geram sgt la ngan poslaju ni, ye la, dh mlm2 bru nk bgtau kan.. dlm kepala mmg salahkan poslaju semata la... dlm ms yg sama, aku inform gak kat seller tu ttg ni...hmmm, reaksi dia pun sama mcm aku gak la, salahkan poslaju labuan...siap ckp poslaju x amanah la..huhuhu...sblm2 ni dia xpernah ada masalah parcel terkoyak la...whatever la...

so, esoknya aku suruh abg g tgk kan brg aku kat poslaju...bila abg cek, semuanya cukup..brg xde hilang..abg siap wassap gambarnya...bila aku tgk gambar tu, mmg terkejut la...korang bygkan, dh tau brg tu mcm tu tp ko g pos pki sampul surat coklat tu, dh tentu la koyak....budak hingusan pun boleh fikir la... bila aku tgk kat slip tu pun, kos pos baru je rm10.53...n total berat baru je 330g....igtkan seller tu amik rm20, dia pos guna parcel yg elok, skali sumenya nk save bajet, penyudahnya bazir je la aku byr kos pos mahal2, tp kena dtg sendiri amik brg...mmg pasni 1st n last la....bila aku bgtau kat dia pasal ni, pasal guna sampul tu mgkn mudah terkoyak, siap nk ketawa2 plak...mls la nk deal ngan org mcmni, mmg skt hati je kan...

ok, berbalik dgn cerita jamuan kat sekolah adam...ok, seperti dijanjikan, hari ni aku kena masak mee goreng...hahaha...tgh2 masak, air xde plak..stresssss ok...nsb baik la, bahan2 semua aku dh siapkan semalam ptg...pg ni tgl nk lebur je...

ni hadiah yg adam akan beri pada kawan dia...nampak besarkan, taste adam hadiah ni...hehehe...tp ms beli hadiah ni, dia dah pow satu utk dia...huhuhuhu

ni mee goreng nya...goreng lbh kurang sekilo kalo xsilap...rencahnya simple je, sbb kalo ltk lbh2 takut budak2 xmau mkn kan...

semua berebut nk diri plg depan...punye la payah cikgu2 nak susun atur mereka ni...dah siap susun, sekali lupa daaaa nk pki topi yg mereka buat sendiri...

adam diri belakang..budak tinggi la katakan..

turn adam plak potong kek...slow gila potong...dh mcm potong kek kawin plak...hahahaha...

terima hadiah dari pihak sekolah..dpt tupperware....tu bg kat mama je la adam ye...(^____^)

sesi tukar hadiah... tukar ngan best friend dia gak aka jiran sebelah blok je ni...hehe


muka kena paksa happy dpt hadiah...adik dh mengamuk sbb xdpt hadiah...

alhamdulillah, mee yg bwk td tu tgl byk ni je (^____^)...tp biar je dulu kat sink tu, air xde ye...

2 comments:

3uri@ni said...

Eeeeiiiiiiii geramnyaaaa dengar psl tokey kedai online tu. Ambik.untung x agak2, meniaga mcm x tau halal haram!

Dah selamat operasi goreng mee, hehee,,alhamdulillah habis :) sedap la tu maknanya :D

Nana Zack said...

ntah la zue, aku igt bila dia dh amik kos pos lbh, dia packing cantik2 la kan...proper sikit...ini takat keluar modal salotape ngan sampul surat coklat tu je la..bpe sen sgt la...kalo pki plastik poslaju pun aku dh ok sgt sbb mmg terjamin kan....tp mmg last la tu aku deal ngan org mcmni...

alhamdulillah, mee goreng abis...mcm2 makanan ada smlm...majoriti abis gak la mknn yg lain2..blk rumah je, terus kena skt kepala...huhuhu...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...