Wednesday, June 25, 2014

air oh air...

masuk hari ni dah 2 hari air tutup tanpa notis...ggrrrrr...geram btul la...time dia bg notis kata nk tutup, xtutup gak airnya...ni xde angin xde ribut, tiba2 je air tutup....aku plak mcm biasa la, sblm nak puasa, kemas rumah mcm nak apa...mengelap semua frame, tingkap2, sliding door la, basuh langsir la...huhuhu sbbnya ms puasa nnt xla teruk sgt nk mengemas....

smlm, punya la pg tu aku duduk lepak2...sbb igt nk start buat keje2 rumah pukul 9...sekali bila nk start kemas je, bukak paip, air nan hadooooooooo...arghhhhh!!! geramnya...nsb baik la xmemasak sbb lauk smlmnya masih ada lg...just panaskan je la...lama plak tu tutup sampai ke petang....

hari ni, pg2 dh start buat keje rumah, membasuh mengemas, mengelap semua frame, tingkap n sliding door... sempat basuh langsir lg...sekali nk basuh tgn, bukak paip, air dh kecikkkkkk...arghhhh!!!! nape skang baru nk kecik...dr td air ok je besar.....terus je stop buat keje2 mengelap....terus sambung masak plak...cpt2 basuh ayam, tadah air....seksa kalo xde air ni kan...smlm siap sampai air tangki kami pun tinggal sikit je..mana kan tidak, khabir berak je dh 3x...gara2 bg dia mkn ubat cacing, so, asyik membuang je la keje nya...dah tentu pki air banyak kan....

tapi dlm geram2 tu, rs lega la sbb dh lepas keje2 mengelap...lama dah nk buat keje2 ni tapi asyik bertangguh je...esok jgn xde air sudah la ye....esok dh la nk kena memasak utk jamuan sekolah adam...kalo xde air gak, ada gak aku suruh abg tapau mee goreng kat kedai nnt....huhuhuhuhu...


2 comments:

3uri@ni said...

Aku baru start ngan tukar bedsheet, mop2 lantai belum.lg, liat betulll nk.masuk dapur nak mengemop dgn.cuaca yg pns skang ni, rasa nk.memerap.je dlm bilik sbb nk aircond

Nana Zack said...

ni keje rutin sblm nak puasa zue...hahaha maknanya lap frame ngan tingkap setahun sekali je aku buat...kekekeke...tp tang nak mengelap sliding door tu, mmg seksa sgt ok..nyampah aku ngan sliding door ni tau.....huhuhu..

tmpt ko kena gak ke jerebu? sini panas gak tp xde jerebu...masuk ptg je la panas, pg2 tu cuaca masih ok lg, sbbtu kena buat keje pg...ptg rilex2 xpun g merayap pusing pulau...hehehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...