Tuesday, July 8, 2014

Ramadhan di KK

4 Ramadhan kami gerak ke KK..sbb khamis dan jumaat abg ada meeting kat KK...disebabkan meeting 2 hari kat KK, maka abg angkut kami semua g KK...hehehe...abg kata, nnt boleh la mama cari baju raya utk budak2 sekali sementara abg kena keje kan...hihihi...

sampai je KK, kami terus tuju ke 1B..cek in terus hotel kat situ n terus g shopping complex...sekarangni tgh ada pameran transformers kat 1B sempena pelancaran movie dia...mula nya kami igt xde harapan la nk tgk transformers ni, tp dh kebeteulan abg ada meeting mgu tu, dpt la adam tgk patung tansformers ni...tp yg ada cuma Bumble Bee je...optimus prime xsampai pun..ms kami dtg ni pun dh byk hari patung nu kat sini..sbb tu org pun dh xramai...kalo dgr cerita sblmni dr kwn kat KK tu, dlm 1B pun jem dgn lautan manusia sbb nk bergambar dgn patung ni...rezeki Adam la ni dpt tgk patung ni tanpa berebut ^__^...adam ni sgt obses dgn transformers tau....

muka skema je dpt jumpa hero pujaan dia

yg si khabir tu, sgt penakut ok...pd hal sblmni, beriya2 la dia bercerita psl bumble bee ni..ni bila dh kat depan mata, punya la penakut....

siap skali dgn pameran kereta chevrolet...best gak drve kereta brand ni...nmpk je kecik, tp dlm sgt luas...tp apsal kereta dia sume lambang jahat???

ms bergambar dgn dino nie, budak mana ntah tu xmau berganjak...pd hal parents dia dh pgl suruh ketepi tp budak tu xmau gak....

abis meronda tgk pameran tu, kami terus tuju ke cinema...mmg dh janji dgn adam nk ajak dia tgk movie ni...ni dh kali keberapa dia masuk wayang aku xpasti..tp 1st time dia masuk, dia masuk dgn abg n adik..bertiga je sbb ms tu aku ada kursus..sejak dr tu, asal g KK je, mesti dia akan tanya,"mama, x pergi tgk tv besar ke???"huhuhuhu...xboleh nak ajar selalu la kan..hanya movie2 tertentu yg dia betul2 minat je la...pernah sekali bwk diorg ni tgk yg 3D..kena pki spec...huhuhu mmg menyusahkan la pada aku..baik tgk yg biasa je lg puas hati...kalo bwk budak2 ni, aku suggest tgk yg biasa je la sbb spek tu walau ada saiz utk budak, still xselesa gak...

khabir ms ni, boleh plak tertido dlm wayang...agak2 dlm setengah jam lg nak abis baru la dia terjaga....keluar je dr wayang...sungguh2 la die bercerita pd hal dia tido boleh plak dia bercerita mcm dia plak tgk dr awal smpi akhir...hahahaha
ada budak happy sbb kali ni dpt bilik ada tub...sebenarnya, biasanya kalo stay hotel ni, kami amik just standard je sbb dh cukup luas pun cuma xde tub la...tp ada sekali tu, ms kami stay situ ada kejadian xbrapa nk best...ms tu kami nk cek out...dh plan nk cek out pukul brapa n dh inform pd receptionist suruh hantar troli utk kami angkat brg2 yg byk tu...sekali, kami tunggu punya tunggu, ada la lbh dr setgh jam, trolley xsampai2...try kol receptionist, xangkat2 plak...bkn sekali kol, berkali2 abg try kol tp xberjawab...abg pun apa lg, tahap kesabaran dia sudah sampai max ms tu...abg ni jarang nak marah2, tp kalo bab2 servis ni, nak2 lg kalo kita dh bgtau awal, mmg cpt marah la jd nya...dh la duduk tgkt 12 ms tu, nk tgu lif pun lama gak...sampai je kat kaunter, abg terus komplen itu ini...kami plak ms tu kejar masa..igtkan dh bgtau awal2 boleh cek out awal, penyudahnya jd serba lmbat ms tu...pasal kol xberangkat tu, pihak hotel kata, mmg xde ringer engage...engage ke xengage, ringer nya ttp sama je..tambah marah la abg....huhuhu...

sementara abg kat bawah, kami bertiga stay kat bilik lg....baru la trolley terkedek2 nak sampai....aku suruh bell boy tu angkat brg2 kami n inform abg terus suruh tgu kat bwh je....cek out terus n load brg ke kereta....n korang tau, sejam slepas tu, abg dpt kol dr pihak hotel...mereka minta maaf atas kesulitan yg dh berlaku n berjanji akan upgrade bilik kami sekiranya kami dtg lg ke hotel tu....Alhamdulillah, kami pun bkn la nk komplen yg bukan2..cuma psl ringer telefon tu je la rs nya perlu diperbaiki...kalo tgh engage, kita pun tau kan bunyinya mcm mana...n bkn satu je telefon diorg kat kaunter tu...managernya pun boleh terima alasan kami...kami pun xrasa ralat la nk stay hotel tu lg....

so ms cek in rabu lepas tu, kami diberi bilik deluxe...supervisor tu pun bg kami sahur kat bilik saja...xperlu keluar bilik, dia akan suruh org hantar makanan...smpi mcmtu skali layanan mereka...hehehe...tp satu je la mslh kami ms tu...bilik yg kami dpt tu agak besar tp aircond plak xberasa..punyudahnya, abg hampir2 kena semput...so aku suggest kat abg minta kipas bg bilik tu berangin....agaknya berita ni sampai ke manager diorg kot, so mereka suruh kami tukar bilik lg..tp disebabkn ms tu dh mlm, anak2 pun dh ngantuk, kami postpon esok je la tukar bilik...

esoknya, abg g kerja, ni la keja budak2 ni...kalo masuk sini, xabis rm20 tau...T__T..

abis penat main kat tempat mainan tu, maka bermula la misi aku carikan budak2 ni baju raya....cari simple2 je sbb sblmni pun ms abg turun KL pun dh byk baju abg belikan budak2 ni..so, just nk top up baju melayu n cari seluar jalan je la....

ptg plak, abg abis keje, kami ronda cari tmpt makan berbuka plak....tgh2 tgu nk berbuka tu, tiba2 nampak plak kawan lama ni....Siti Aslina...hehehe..lama gila xjumpa..rs nya jumpa sekali je la ms awal2 dulu duduk kat telipok tu...tu pun sbb g rumah siti....pastu dh xde jumpa atau terserempak pun...kali ni, tup2 boleh terserempak..kalo dia xtegur, mmg aku xprasan la...siti baru abis pantang rupanya...2nd baby dia baby girl...comel sgt ok....geram plak tgk baby girl ni...hehehe...borak2 jap sementara nk tgu berbuka...

sblm siti nak blk, sempat jap bergambar dgn dia....kiut anak sulung dia...sebaya dgn khabir ^__^

setel je berbuka, pusing2 jap pastu terus blk bilik...kemas2 brg jap sbb nk tukar bilik...sekali kali ni pihak hotel upgrade lg bilik kami...bg suite plak...huhuhuhu...rezeki anak2 ni...tp tu la, lg mahal bilik hotel ni, makin jarang plak dinding bilik airnya kan...huhuhu...sabo je la...yg penting anak2 happy sbb ada tub...berendam la mereka esok harinya tu....



abis berendam, g menabung lg kat tmpt mainan ni lg T___T

ms stay sini, kebetulan raja muda perlis pun dtg nak stay sini gak....so mcm2 la preparation hotel...cuma pelik, kenapa bentang red carpet ye? kenapa x yellow karpet????

menu semalam...tiba2 teringat kampung, tu yg buat lontong ni...lepas je mkn, abg komplen sbb berat sgt menu ni...huhuhuhu...ye la, hr ni kita start buka ringan2 semula ye...hehehe...tp hr ni buka kat luar sbb ada dpt jemputan...hrp2 la xsesak mcm tahun lepas...





3 comments:

3uri@ni said...

Khabir memang kannnn, suka buat perangai tapi penakut, hahhahhahhaha
Tak puasa la tu kannn, duk berendammmm jeeeee, minum air sekali ke apa tuuuuuu, hehehhehhheheh

Eh Adam dah start puasa ke? Naurah puasa time kat school je, tu pun sebelum gi sekolah makan sepuas hati dulu, kat school puasa sebab ramai kawan2 puasa aku rasa, hehehhe

Hari tu baba Naurah ada tunjuk gambar ko ngan siti kat fb dia, siti sama je cam dulu, tak berubah pun :)

Ha ahhhh laaaaa, dah lama tak makan lontonggggg....nak kena buat niiii

3uri@ni said...

Dah lamaaaa tak puasa kat hotel, last masa proposal defence tahun 2012 kot, kat changlun. Hotel tu hotel bajet, tapi ada sedia menu sahur, dalam kul 12 malam macam tu, dia ketuk bilik ke bilik, dia bagi nasi kukus ngan ayam goreng rempah utk sahur. Gitu je menu dia tapi selera pulak masa makan tu sebab ayam tu sedap.

Dulu2 masa Naurah takder lagi, masa tu stay kat Bluewave S.Alam, masa sahur, makan sambal udang, lepas tu aku sakit peruttttt nak nangissssss, aku rasa dia tumis tak masak sangat kot lada tu. Chef tu ngantuk kott, hehhhehee

Nana Zack said...

khabir tu mmg...kalo bercerita, macam ye ye je...tp penakut..hehehe.. ms berendam tu, aku suruh adam berendam puas2 dulu...nnnt dh puas, baru adik join sbb kalo adik join awal2, abisla adiknya kencing dlm tub tu...hahahaha...bila adik dh terkencing, adam terus stop berendam la...

adam baru smlm start puasa..tp tu pun dia sahur pukul 6 pg..hehehe.. kul 12 tgh hr dh buka..mcm2 dia tanya, kalo sahur, air anggur boleh minum x?hehehe..

siti maintain mcm dulu gak la...sama je dia dulu ngan skang..mmg xsangka la boleh terserempak..pd hal sblm terserempak tu kan, aku bru je bercerita ngan hb psl dh lama xdgr cerita psl siti..tup2 dah kat depan mata..hehe

ms kat hotel hr tu, patutnya kena sahur kat tmpt mkn yg disediakan..mereka akan bukak boufet kalo lbh dr 15 org..tp sbb kes kami hr tu nk jg hati pelanggan kot, tu yg hantar smpi ke bilik...hehehe..bagus gak mcmtu, xperlu nak angkut budak2 ni..nsb baik menu nya pun sdp kat tekak cuma mlm kedua tu je la mkn udang goreng besar2...aku ni dh mmg alergik ngan udang la..bkn takat gatal je, tp jd loya..xtau la apsal...nikmat dh kena tarik agaknya..huhu

buat la lontong zue...kat sini mmg xkan jumpa lontong..ni pun aku buat koboi style je..apa yg ada kat dapur tu je la kan...janji sedap..hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...