Tuesday, August 19, 2014

will miss this place

makin hari makin sayu bila kenangkan kebahagiaan dan ketenangan yg kami sekeluarga kecapi di sini... lepas ni, akan dpt lg ke ketenangan mcm sekarang ni? semuanya aku serah pada takdir...yg pasti, hidup di Borneo  ni, sangat sangat mengajar kami erti kehidupan, erti bersyukur.... susah senang hidup di tempat orang yg mana ramai orang semenanjung xnak dtg ke sini....membuka mata kami yang mana kawan dan mana lawan...

tak pandai la nak bermadah madah ni. tp apa yang pasti semua ni akan jd kenangan dalam sejarah hidup aku...tak kira la kenangan indah mahupun kenangan pahit....rindu itu pasti! tp kena teruskan hidup ni juga kan...InsyaAllah......

setiap minggu, restoren ni gak la yg akan kami tuju untuk sarapan...walaupun mulut ni asyik xberhenti bebel cakap harga mahal, tp kami ttp dtg sbb anak2 kena dgn selera mereka...mihun soto semangkuk boleh kongsi 4 beranak..no wonder la harga semangkuk rm5...kat semenanjung ada? xde kan...yg ada rm2++ je kan utk sarapan...hehehehe..tp cukup utk sorang mkn, xboleh nk kongsi nnt xcukup...hahahaha

tgk tu, betul x aku cakap? mmg kena dgn selera dia...xcukup satu piring, kena spare kan lg satu piring utk dia...

tak cukup mihun soto, makan roti canai plak...pun sama gak harga lain dr yg lain tp kami tetap mkn juga sebab lembut je roti canainya dan kari dia adam sgt suka ok...

satu keping dia punya sorang..tak boleh kongsi...kalo kari kat kedai ni, dia berani mkn style banjir ok..

ooooo....kalo dulu awal2 dtg borneo, takut betul dgn sambal ni...mmg langsung xberani nk mkn..tp skang ni dh lain...seminggu sekali xmkn rasa lain plak tekak ni T___T

jeruk jambu batu... ni la satu2 jeruk yg abg suka mkn kalo jeruk beli (kedai ni je la, kedai lain mmg abg xkenan)...jeruk2 lain mmg dia xmkn melainkan jeruk homemade...kat semenanjung ada x ye jeruk jambu batu? lama xsurvey, so xpasti la ada ke x kan...

pantai layang-layang...satu satunya pantai yg kami sekeluarga kerap pergi...tenang sangat kat sini...sambil layan perasaan, boleh mkn sate sekali...walaupun satenya xsesedap kat semenanjung, tapi kami really enjoy it...bersyukur ada gak sate kat sini kan....

ehem, ada mcm kakak dgn adik x???hahahaha sila jgn muntah ye....

balik semenanjung confirm dah tak boleh mcmni kan...co pilot wajib pki safety belt kan...kekekeke..yg ni jgn tiru aku ye...

saja nk dengki adik..xmau bg dia enterframe...hahahaha...

mama dengki sekali lg...adoiii...xbaik sungguh mama ni kan...

ok ok...adik masuk la frame skali....argghhhh!!!! rinduuuuuuuu!!!!!!!

6 comments:

3uri@ni said...

Tmpt jatuh lg kan dikenang :)
Semoga Allah permudahkan urusan seterusnya ye Na :)

Nana Zack said...

Insya Allah zue....skang sudah officially..nama pun sudah naik...huhuhu

Hana said...

Dapat balik semenanjung ke nana?...

Nana Zack said...

Yup, hb kena draft dh setelah 5 tahun kat Borneo ni.. Ni Hana mana ye? Hehehe sori x cam plak..

Hana said...

Hana UTM...sesama kt Pahang dulu...lupa eaaa...

Nana Zack said...

Oooo.. Ismi Hana ye.. Hehehe... Igt igt.. ^___^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...