Wednesday, February 25, 2009

adam demam...

adam dah demam :-(...kesiannye aku tgk dia...asyik merengek jek....badan x selesa agaknye... mlmni sure aku xtido mlm la nmpknye...
apa aku nak buat ye? korang ada tips x kalo baby demam lepas cucuk nie...agak2 kalo pki kan kool fever tu leh ke??? bagi ubat demam, dia kumpul dlm mulut la...pastu disemburnye plak... poning kepala nenek nye...xtau nak wat camne bagi dia telan ubat tu...
korang kalo ada tips, share2 la ye...:-(..



3 comments:

Anonymous said...

Just share pengalaman aku. Anak aku dulu pon bermasalah nak makan ubat. Ade skali tu aku paksa sampai luka mulut die sbb menggelupur tak nak makan ubat. Serik aku. Last2, aku campurkan dlm susu die je lah. Aku buh susu tu sket je dlm 1-1.5oz gitu, supaya mudah nak pastikan die minum habis. Senang,x 'berperang'dah. Tapi kene laparkan die kejap supaya die nak minum susu+ubat tu. Kalau tak takut tak jalan. Ada sesetengah doktor tak bagi buat gitu, tapi ada yang suh bagi je sbb yang penting skrg nak bagi die makan ubat.- i-syah.

nanazack said...

>>isyah..
aku pun try gak nak cmpur ngan susu, skali dia xmau botol la pulak skangni...risau gak aku kalo dia xmau botol lg...susah ler aku nak menjengkit nanti....hehehe

Anonymous said...

Jangan risau nana, demam sebab imunisasi sepatutnya tak lebih dr 48 jam. Demamnya selalunya tak tinggi. Tapi kalau adam demam lebih dr 48 jam ko kene bw die g jumpa dokter cecepat. Pandai jugak adam ni ye.Heheheee...anak aku dulu, kalau tak lapar tak jln cara tu. Tunggu lapar betul baru jalan. - isyah

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...