Thursday, October 15, 2009

check up...

smlm bwk adam g cek up utk 10 bln nye....g bwk ke hospital base...hoohohoho...sonang nye hati aku...dtg nak dekat kul 8...xde orang langsung!!!! biar betul...aku siap berkali2 tanya kan abg, betul ke leh wat cek up kat sini....abg pun berkali2 ckp ngan aku...BOLEH LA YANGGGG!!!!!!... abistu aku tgk xde org pun....konpius jap aku....

pas abg bwk aku ke bilik yg berkenaan, ada la 2 org nurse kat ctu...terus je dia suh duduk...tanya ckit2, pastu suh adam timbang... huh!??? baru 8.85kg? aku igtkan dah 10kg la sbb mcm nak patah pinggang aku kalo dukung dia.....kalo dah 1okilo nnt, mcm mana la nnt ek???

tp sejak dtg sabah ni, adam mmg dah kurang mkn..dah xmcm dulu lg...kalo dulu, mesti mkn bubur 2x sehari....tp skangni nk mkn secubit roti pun payah gak....tp kalo bg nasi ayam, laju plak dia mkn...huhuhu jenuh la aku nak mask nasi ayam je....

aku mmg plan dah xnak bg bubur kat dia sbb dia dah ada 8btg gg...cuma skangni aku bg dia mknn lembik2 je la mcm roti, nasi lembik, wafer yg aku dah kunyah2 ckit, kentang goreng pun kekadang je aku bg...tu pun kalo dia dah ngamuk nak try gak mkn...

so, nxt appoinmt, adam kena cucuk!!!! siap sedia la aku xtido mlm.....huhuhuhu

video

10 comments:

Zuri@ni said...

Nie gambor kat mana nie? Cakap tak jadik beli stroller ari tu :D dah beli eh? sonok kan bila anak dah suka berbual nie :D cam aku, hari2, duk rakam si naurah nie, dia suka membebel...dia kan x tido pakai buai, nanti aku letak je atas tilam, dia membebel sampai tertido...bangun tido pun dah x nangis skang ni, bangun je, dia terus membebel sambil tgk mainan bunyi2 yg tergantung kt bb cot dia tu :D rakam tu sbb nak bg baba dia tgk la, tu la, sapa suh g keje, keh keh keh

nanazack said...

ni kat starbuck...lama dah...last week kot...

ni bkn stroller la..ni buggy yg aku ckp tu...:D...yg ni yg sng nak lipat...jimat ruang....dah hmpir 10bln adam pki yg ni je...keh keh keh...

kalo baba x g keje, ibu ngan naurah mcmne nak shopping kat Jusco penang tu? hehehehehe.....

Zuri@ni said...

ooo..apa beza stroller ngan buggy eh? nampak cam sama jerk bentuknya...

nanazack said...

>>zue..yg plg ketara beza yg aku nmpk, bila dua2 benda ni dilipat...kalo buggy dilipat, jd memanjang mcm btg payung...mcm beg golf pun ye gak..hihi...kalo stroller dilipat, jd 4 segi..tu yg aku kata mkn ruang...

Anonymous said...

hai nana...
anak ko baru 8.85kg???dah samer berat ngan anak sulong aku yangumor dia 1thn 9bln tu tau...anak aku nie xnak makan...bagi la makan ape pon...aku sampai dah tak tau nak bagi makan aper...kalo nak makan nasi tu..nasi jer la dia makan...ader petua leh bagi anak selera makan x?-suriani-

nanazack said...

>>suriani...
anak aku pun xmkn sgt skang ni...ni pun kira berat dia dh xnaik sgt mcm sblm pindah ke sabah...

petua tu xde la sbb anak aku lahir2 pun mmg dah beso..pastu aku mmg bg fully BF..tu yg maintain je kot...hihi

Anonymous said...

erm...ye ker?bb mase kuar baper kg? anak aku 2.85kg..kire besar jgk...tapi makin besar nie makin halus plak...susu kuat jgk minum...baru2 nie dier demam+batuk...so tu yang berat turun lagi...rabu nie nak g timbang...takot laa...mesti kena marah ngan nurse nie...dah takat kuning (kurang zat)...sian anak aku....:( ...suriani

nanazack said...

>>suriani..
xcukup besar tu...anak aku lg besar ms lahir..3.62kg...hihihi...tu yg makin hari makin membesar....
dah masuk line kuning ke? ko xtry bg vitamin ke? ry bg appeton ke...sbb dulu ank sdara aku ada mkn gak appeton, drpd jenis susah nak mkn nasi, terus jd xbhenti2 nak mkn aje...

Anonymous said...

Anak ko besar sebab ko kena amek ubat kencing manis kan? tu biasa laa...aku phm kenapa anak ko besar...aku juz bg multivitamin syrup jer yang klinik bagi tu laa...tapi makan ala2 gitu jer...geram tol aku...aku rase adik dier lagi berat drp dier kot...hahahhahha....tapi kater orang xper la anak kecik yang penting sihat....-suriani-

nanazack said...

aku xkena pun amik ubat kncing manis... doktor just suh aku kawal diet je ms tu...ubat2 lain xde mkn just mkn ubt yg 4jenis tu je la... tp aku jenis xpenah miss la mkn ubt tu...sbbtu anak aku besor kot...hihi

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...