Monday, October 19, 2009

majlis hari raya...

sabtu hari tu ada sambutan majlis hari raya kat TLDM...so, kteorg pun g la ke sana....majlis start kul 11pg tp kena ada sblm kul 10.30pg...kalo lambat, abang kata pagar dah tutup....huhuhu mcm kat skolah plak...nnt nama kena amik...keh keh keh....

aku takat pki bju kurung biasa je la sbb abg ckp wat kat hanger...huh! sure panas giler nnt....tp nsb baik ms tu cuaca xla pns sgt...ala2 mendung manja gitu...hihii...adam takat pki t shirt je la...xsmpi ati ak nk pki kan dia bju melayu....kang dia xselesa, aku yg merana nnt....abg mcm biasa la...kena complete... :)

makanan yg ada...hmmm.... ada sate, kuah kcg...nasi himpit, kuah lodeh, bihun singapore, laksa asam, mi goreng, lemang, rendang, kuih muih, kuih raya.....byk2 mknn yg ada, tekak aku cuma leh terima sate ngan kuah kcg dia je...yg lain...huhuhu telan je la....

sblm tu, budak2 dpt goody...aku g gak la amik kan adam...tp menakutkan je la...sbb budak2 rmi giler...semua berebut2....main rempuh jek...aku takat amik sebungkus je la...pastu bla...seram wei..kang ada gak aku tergolek kat ctu....hihi

adam dgn goody nye....masam je muka...ngantuk tau!!!

last skali, acara duit raya....memula, kteorg malu2 gak la nk beratur, tp bila dah last2 tu tgk rmi plak mak bapak org beratur, aku apa lg, g beratur gak la...adam dpt la rm2...time kasih ye :)...

tp mmg memenatkan la ms tu...adam dah ngantuk giler...meragam je dia sepanjang majlis tu sbb ms tu waktu tido dia...bila abis sesi bergambar, pintu dibuka, cpt2la kteorg berangkat pulang...adam pun xsmpi 5mnit nenen, terus tertido....smpi umah pun dia xsdor diri gak...sian dia...ZZZZzzzzzzzz....

beratur nak tggu duit raya ni...
kita pose lg ye papa...

dah mcm anak dua plak laki aku ni...hihihi

yg ni mlmnye plak...dah kat mcd one borneo...nak beli gelas coca cola.... (^_^)


2 comments:

Zuri@ni said...

Patutnya masa bebudak tu rempuh nak amik goody bag tu, ko jerit la "SERANGGGGG!!!" kuat2, baru la betul :D nie ko plak takut, dah dapat sebungkus je...kot tak leh dapat sebakul ;D ehehehe

nanazack said...

>>zue...
abistu zue, aku tgk size budak2 tu dgn aku lbh kurang sama je bila diri sebelah2, tu yg aku gerunnnn!!!..hihi..dah la tgh dukung adam..kalo aku xdukung, nnt org igt aku budak2 plak...keh keh keh...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...