Monday, October 19, 2009

kerusi baru...

semalam g jln2 mcm biasa....plan asal nak g pasar tamu nak beli frame utk sijil2 abg...skali lupa la pulak nk bwk sijil....kang silap beli bingkai, wat rugi je...so, kteorg pun mengalihkan perjalanan kteorg ke kedai2 perabot...saje je nak cari kerusi bb..sbnrnye berkenan yg mcm kat mcd tu tp xtau nak cari kat ne....

kat kedai perabot ada mcm2 jenis gak, ada yg jenis kayu...tp mahal bebenor la...yg jenis leh lipat la...jenis rotan la....abg kenan yg 1 jenis ni...ada kusyen pastu leh lipat...tp ntah la, aku ni xkenan la pulak...dah jumpa kedai yg leh bg murah, tp hati ni mcm berat je....sbb pikirkan yg si adam ni bknnye leh duk diam, takut kerusi tu terlipat plak nnt...(apa la yg aku pikir ni)....last2 fed up... otw nak blk umah, aku ajak g 1 lg kedai....abg siap ckp yg ni last ok? sbb dah pnt giler la ms tu... last2 jumpa yg jenis ni...simple je...mcm kat warong2 jek la...pastu dia bg yg plg murah la...pastu aku tgk pun mcm kuat je besinye...yg penting xleh lipat...bwk blk sebiji mcmtu gak la...hihi.. pinggan dia tu leh cabut n basuh kalo kotor...cuma seat dia je biasa2 :D... kira ok la ni kan??? hihihi....


5 comments:

Zuri@ni said...

Aku rasa life ko kat sana lebih kurang cam aku la na, pantang laki ada kat umah, mesti kuar jalan2, kadang2 aku rasa cam dah tahap jakun nak naik keta dah aku nie :D dari masa zaman takder anak, sampai la dah ada si Naurah nie...bosan wooo...nak jalan2 pun kt sini tak tau nak ke mana...

Zuri@ni said...

Skang nie, Naurah kecik lg, x reti nak komplen bosan..kang dia dah besor sket, sian dia...kalu nak ke a.star tetiap minggu, jenuh gak tu...

Anonymous said...

best nye korang..at least dapat gak jalan2 even weekend or biler hben ader,...aku nie bab jalan2 hben aku lemah sket...lgpon 'ongkos' nyer xde..kalo window shoping bawak 2 orang anak nie wat penat jer...kalo betul2 nak beli barang dapor...ok laaa...:) -suriani-

Kelkatu Biru said...

aku suker la kosi makan bdk ni...sempoi jer.

Korang pantang ade laki kt umah, korang nak jalan ye... aku plak terbalik...laki aku boring lekat kat umah, die plak yang asyik ajak aku jalan...aku pemalas nak jalan...aku suka duk kt umah...sorang2...bdk2 jln ngan apak dieorang...Tp slalu gak sbb kesian kt bebudak, aku pun ikut jer la jln sama...

nanazack said...

>>zue..
tu la zue, pantang laki ada kat umah, mesti aku ajak jln...kalo aku xajak jalan pun, dia yg ajak jln... kteorg kat sini g berjalan mcm duk sini tgl lg seminggu je...sume tmpt nk g...pd hal dah berpuluh2 kali g tmpt yg sama..hehehe

p/s:kes balas dendam aku xdpt berjalan ms dia tgh belayar..hihi

>>suriani..
ala sue, g jln xsemestinye kena shopping je...cuci2 mata pun dah ok je bg aku :D..

>>isyah..
sempoi je kan kerusi tu..dah mcm kat warong plak aku rs..hihi

ko xsuka jln2 ke?hihi...tp xpe, soleh ngan iman dah beso...kalo jln ngan apak dia pun, dh xrisau kan..sbb apaknye tentu dah leh kontrol dua2 skali tu... :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...