Tuesday, October 6, 2009

gambo raya....



ni je la gambo raya kteorg thn ni...2 kpg jek???? kui kui kui...sodih nye....mmg tahun ni kteorg sambut sederhana jek...ye la, preparation yg last minit....asalnye nak beraya kat hotel je kalo brg2 xsampai lg...skali brg sempat sampai beberapa hariiiiiii je lagi sblm raya...so kteorg decide raya kat umah je la...masak serba ringkas...lauk peberet abg jek...lauk peberret aku lain kali...hehehe.. tu pun masa pas solat raya, abg sempat g singgah tmpt keje dulu...mmg skang tgh bz ckit diorg ni sejak kapal selam dah sampai...patutnye mlm raya tu pun dia kena pgl, tp aku pujuk dia xyah pegila sbb mcm xsdp ati je nk kuar mlm2 raya ni....

baju melayu abg ngan adam tu mmg dah siap2 beli kat batu pahat....ready made je...baju aku tu je yg beli kat sini...sbnrnye, bju raya aku bkn yg ni...tp ms tu igtkan brg2 yg kat kontena smpi lmbt...sume baju raya aku dlm kontena...baju raya abg ngan adam aku pack skali ms nak naik flight...x ke pandir aku ni...bju sndiri g masuk kan dlm kontena....tu yg xpsl2 kena cr baju lain...skali bila dpt tau brg dah nak sampai, hanginnn je abg...sbb dah 'kerugian' beli baju aku tu...keh keh keh...xpela bang...skali skala kan...raya kan skali setahun (^_^)....

yg songkok adam tu plak, beli ms g mydin subang jaya...ms beli tu mmg cari yg saiz besar ckit...org kata leh pki lama kan...skali masa raya tu, leh plak dah ketat...tu yg dah mcm penari zapin plak...hahaha... besar kepala plak anak aku nie...

layan je la gambo ni ek...kat FB pun gambo yg sama gak...dah xde modal sbnrnye ni (^_^)...

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...