Thursday, October 8, 2009

RaYa..Raya..RaYa....

alhamdulillah....semalam berakhirla puasa enam kami berdua....tp smlm aku masak lauk simple je la sbb stok dah berkurangan...hehehe alasan sbnrnye....

so, hari ni dah leh la beraya....abg pun dah bg hint mlm ni makan kat luar je...xpyh masak... Yahooooooooo!!! xpayah la aku bersusah payah masak sambil dukung adam....

kalo ikutkan plan asal...utk raya kedua ni kteorg nak wat ketupat, lemang & rendang...tp disebabkan last week dh msk utk ke kundasang, so tukar plan...mggu ni kte g pasar lg... :D (kat semenanjung xdenye aku nk jejak kan kaki ke pasar, tetiba dah duk kk ni, kena la pulak g pasr...kul 5 pg plak tu...huhuhu)

kuih raya korang ada lg? aku nye ada lg...walaupun thn ni just beli je kat giant brand Noraini's cookies tu...beli cuma 3 jenis je...yg lelain beli kcg2 jek....kuih yg 3 jenis tu pun xabis2 lg....kang kalo aku buang, nnt pas abis raya, mesti terigt2 nye....nak tak nak, simpan lg la...aku bknnye apa, almari mknn ni dah penuh ngan brg, tu yg pening tgk byk2 brg nie....meh la dtg sini perabiskan kuih2 aku nie... :D

ok la, smbg nnt lg la...adam beyak la pulok....huhuhu....layan gambo kteorg je dulu la ye...hehehe



**camno leh baju adam sama plak dlm dedua gambo nie?...mlm ni nak shopping bju tido adam plak...asyik shopping baju jln je, bju tido smpi lupa nk belikan...sume pusat dah tersentil bila pki... rupanye2, bju tido dia kebanyakan utk 0-6bln...hehehehe.... xsedar diri...

4 comments:

$ue @nim said...

dah besar adam skang tu..tapi mama adam lak x prasan yg anak teruna dia dh besar... sbb tu aasyik dok pakaikan baju2 lama jer.. :D

nanazack said...

>>sue..abistu aku tgk dia muat je pki bju2 tu, tu yg aku xterpikir pun nak beli lain...asyik beli bju jalan je...:D

mamanye pun prasan dirinye muda gak la...ahakssssss....

Zuri@ni said...

Aku posa 6 tahun nie lambat sket abis sbb aku posa isnin ngan khamis je tahun nie, tak buat direct cam tahun2 sblm nie...selera makan tgh menjadi2, tu yg liat nak buat direct, hehe...sekali ngan ganti posa la...

Aku skang masak pun sambil dukung Naurah...mujur badan dia cepat tegap, walaupun baru 2bulan ++, aku dah leh dukung dia sebelah tangan, takyah tampung belakang badan dia dah. Asal dia tau dia duk sorang je kat depan tv, mula la dia membebel2, lama2 dia mula la menjerit kat depan tu suh aku amik dia.

Ooo...ko tak penah gi pasar ye, hehehe...aku kat kangar nie, beli lauk kat pasar malam (rabu) ngan pasar tani je (sabtu atau ahad), tu yg ada hari lauk aku abis sbb aku x leh ke pasar ikut suka ati...ada hari tertentu...pasar borong kat sini ada hari2 tp aku x suka pegi...kalau kat johor dulu best, leh gi Kipmart (pasar kering & basah)...seme buleh beli kat situ...cam Giant...

Pasal kuih raya, cam biasa la, aku mana ada...aku rasa ada la dalam 10 tahun aku x makan kuih raya...aku x suka...atuk pun makan lebih kurang...mujur takder org datang beraya kat umah...aku plan kalu ada yg nak datang, aku nak wat kek koko ngan goreng mee hoon je...

***Komen aku dah macam entry plak, panjangnya...hehehe

nanazack said...

>>zue, ko mmg...suka wat komen lg pjg dr entry org org...keh keh keh...

aku ms duk manjung, kalo nk beli brg dpur just g psr mlm je...sbb kat situ mmg mcm2 ada...serba lengkap la...kalo x pun, g econsave...giant sana brg basah dia mcm xbest sgt...kat sini plak, pasar yg kteorg tau cuma kat KK tu je la...kalo kat giant, mmg xlalu aku tgk brg2 basah dia...silap2, aku xmkn nnt....hihihi...tp ada 1 tmpt dgn kteorg ni jual brg2 pasar...pnh la g sana, igtkan tu la plg murah...skali bila dah g pasar, mmg tertipuuuuuuuuuuu!!! tipah tertipu...mahal giler rupanye tmpt yg kteorg g...huhuhu...pengajaran.. keh keh keh..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...