Saturday, November 28, 2009

SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA

kali ni raya haji kat perantauan lg...huhuhu perantauan la sgt...kekekeke...

plan asal, igtkan xnak masak...sbb mcm xde masa je nk g pasar kat KK tu cari ayam kampung... siap dah plan nak wat nasi goreng kampung je pg raya nnt...hehehe... skali, ptg khamis tu abg dpt blk awal...g JPJ jap sbb nak setelkan hal road tax dulu ( kat sabah ni kena wat road tax kat JPJ utk pertama kalinye saje), pas setel kat JPJ terus je zassssssss ke KK...g pasar cari ayam kampung n the geng....hehehe... last minit nye plan...so main igt2 je apa yg nak kena beli....

beli skali bhn2 utk sambal goreng...disebabkan g pasar belah ptg, sekeping tauhu pun dah xde... yg tgl cuma tauhu yg dh siap goreng tu...aduyaiiii mana la aku tau pki tauhu tu.... merata cari tauhu satu pasar...xde gak...kat umah cuma ada sekeping je...tu pun dh simpan lbh seminggu...hehehe.. mana cukup sekeping...last2 on the way nak blk umah, singgah jap pasar ikan yg kt tepi jln tu... abg g survey2 cuma ada sekeping je....hahahaha...lantak la...boleh la...nak masuk one borneo semata2 cari giant, rs xberbaloi la plak... tp tauhu kat sini tebal tau... kira 2x dr tauhu kat semenanjung tu....

so, mlm raya tu berkampung la kat dapur wat kari ayam kampung....bhn2 utk sambal goreng pun aku siap2 kan terus goreng tauhu tempe siap....rendam so hoon n tauhu kering...bwg lada siap2 hiris....n pg2 buta esoknye bgn awal....wat sambal goreng n goreng ayam....

raya kali ni pun mcm raya aidlfitri yg lepas...sambut biasa2 je.... onie n famili dtg beraya n ptgnye pun kami g beraya ke umah dia....hehehe...camtu je la akitiviti kami kat sini...

sekian.....

2 comments:

Zuri@ni said...

aku dah rasa dah raya haji kat perantauan, tahun lepas, hehe...masa tu kan baru sangat lg pregnant kan si naurah...tgh mabuk2 lagi, tp semangat jugaklah buat menu pagi raya, bagi jiran kiri kanan sket, lebihnya tu makan berdua je sampai le ke malam, keh keh keh...bila ingat2 balik, kadang rasa kelakar, kadang rasa sedih, sbb masa raya haji tu (keesokannya), abang aku bertunang...tp aku tak dapat balik...

nanazack said...

>>zue...
ko wat mkn smpi ke mlm je ke? mcm kteorg smpi mlm raya kedua tu masih mkn lg lauk raya...hihihi tp lawan ngan nasi putih plak, nasi himpit abis....hehehe...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...