Wednesday, November 24, 2010

epok epok pusing

igtkan nak wat epok2 ni pg td....tp tergendala la plak...karen xde dr kul 6.50pg smpi la kul 10 lbh baru ada....huhu kepanasan beb....pastu kak ani plak dtg...borak2 sat ngan dia...ye la, dia dah nak blk smenanjung jumaat nie....thn depan baru blk sini...uwaaaaaa...xde kawan ler nmpknye kat sini...huhuhu aku gak kat sini xkemana2...huhuhuhu....

penyudahnye, aku wat epok2 ni tgh hr...inti nye dah wat awal pg td sbnrnye....wat inti sardin je...inti ni je la yg leh ngan tekak aku...kalo inti lain, susah ckit aku nk terima kalo xbtul2 kena...pastu aku frozen kan je la epok2 ni....sng ckit kalo emergency nnt :D...

aku pki resipi org je ni....amik kat tenet je ye.....so aku kopipes ke la ye...

BAHAN A (DOH AIR)
300g tepung gandum
1 cwn air suam + garam

BAHAN B (DOH MINYAK)
150g tepung gandum
30g shortening + 30g marjerin

CARA2NYA :

klik sini ye...siap ngan gambo skali...sonang ckit...

ni epok2 yg aku goreng pg td....wat sabtu hr tu, aku wat style frozen nye...sng kalo emergency xde apa nk wat bfast, goreng je nie...hahaha..hp cap ayam, so xcantik le gambo nye...pastu goreng ms minyak panas, tu yg gelap semacam....tp pd aku kulit nye rangup kalo pki resipi ni cuma aku xikut la sukatan mcm kat atas tu...aku main agak2 je sukat pki sudu...mls le nk menimbang2 sbb xde timbang, timbang berat badan ada la...ngeeeeee...........



5 comments:

~Huang Yo Shi~ said...

aaaaaaa....sedapnye karipap...ko suka karipap sardin eh? Tengok gambar ni, aku terbayang karipap daging...ades, lapoooo...

Unknown said...

>>isyah..
tu ler, aku ni kalo benda2 xsihat suka aje...keh keh keh.... ha'ah kan wat karipap daging pun best gak kan....nk hiris halu2 tu yg jenuh...hehe

3uri@ni said...

Ko biasa wat kuih2 nie, adam makan tak? Naurah kalu bab2 kuih nie payah la, makin choosy pulak dia skang nie

Unknown said...

>>zue..
donut yg aku wat dia mkn...plg byk pun dia mkn 3 ketul...tp donut aku mmg xbesar mana la...

pastu yg karipap ni, dia mkn kulit je... ko tau aku wat mcmne? idea baru nie...kekeke... hari tu doh nye terlebih, so nak buang sayang, jd aku uli cam biasa, pastu potong kecik2... dah mcm maruku plak....tp sdp....adam mkn tu je...hehe...nasi mmg dia xpandang lgsg skangni...

$ue @nim said...

aku igtkan menatang ape tadi tuh epok2.. hehehe.. rupenye karipap :D.. aku dh lama amik resepi nk wat karipap pusing ni.. tapi smpi sekarang resepi masih di atas kertas lagi.. lum jadi lagi la.. ekekke

Daisypath Anniversary Years Ticker



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...